Autor Tema: Vožnja auta-kvadriplegija  (Pročitano 7080 puta)

Van mreže motomed3108

• Član
  • **
Vožnja auta-kvadriplegija
« poslato: Decembar 29, 2011, 03:32:49 posle podne »
Treba mi necije iskustvo,snimak....dok i kako upravlja tj.vozi auto!
Razmisljam uzeti auto i osposobiti za mene.Ako mi neko moze pomoci,bio bih mu veoma zahvalan :ye1:
Unapred Hvala!!!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Vožnja auta-kvadriplegija
« Odgovor #1 poslato: Decembar 30, 2011, 12:08:56 pre podne »
Na ovom linku ima nekih snimaka sa transferom u kola: http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php?topic=307.0
Što se same vožnje tiče, dok se neko ne javi sa svojim iskustvom, baci pogled na youtube

http://www.youtube.com/watch?v=iY0r3q06pLw
Quadriplegic+car drive

Van mreže motomed3108

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Decembar 30, 2011, 03:40:06 posle podne »
Hej,hvala svakako!
Pogledao sa snimke,mada sve ovo odraditi kod nas je jako skupo,tesko naci pravog majstora......
Planiram odraditi neku jednostavniju varijantu,npr.poluga pored menjaca,napred kocnica nazad gas,mada ocekujem nekog sa tako nekom komandom da mi pise i podeli iskustvo.Da vidim jel to izvodljivo za mene i kako funkcionise sve to.
Mozda bude ljubazan-a i ubaci neki snimak,sl....
Ocekujem :cheers:
Hvala unapred!

Van mreže bata1983

• Član
  • **
  • paraplegija,ovo i nije tako lose
« Odgovor #3 poslato: Mart 26, 2012, 04:11:26 posle podne »
 Nikola procitao sam da si vozio auto sa manuelnim menjacem,pa me inetresuje posto trebam da kupim auto u skorije vreme,dali je bas tolko tesko kolko svi pricaju.Inace vise volim manuelni menjac. :n1:

Van mreže nikola123

• Član
  • **
  • Dg: Paraplegija
« Odgovor #4 poslato: Mart 26, 2012, 07:11:50 posle podne »
Vozio sam dosta dugo. I moja ti je preporuka da uzmes automatik ali opet to je na tebi. Jer pazi imaces kvacilo kocnicu i gas na jednoj ruci. E sada ja sam vozio lanciu sa veoma jakim sportskim kvacilom i mnogo je tesko dok ga oboris u raskrsnici pa dok krenes treba dosta vezbe i nikada neces biti sto posto u voznji. Jednostavno mnogo vremena ces provesti misleci o tome umesto da mislis na voznju. Ovo sve sto ti pricam je moje misljenje i mozda tebi bude lakse da vozis manuelni ne znam ne mogu ti reci to ja pricam kako je meni bilo. To je bilo u gradu. Na otvoreno putu saltanje pa ne moram da ti pricam oboris kvacilo presaltas i polako dizes kvacilo treba vremena. Treca stvar voznja u rikverc ja sa ovim pustim sve i okrenem se i on sam ide i ja gledam. Tamo moras da drzis kvacilo na pola i ujedno da gledas na prozore a ako ti kvacilo izleti auto se gasi. Opet ti kazem ne znam teze je dosta barem po meni sada ti odluci ja sam ti rekao kako jeste.
A sto se tice kolica ja sam uzeo pre neki dan ne znam sve zavisi kako ko cita ako ih nisu ukinuli onda imaju ljudi pravo na kolica. Ako uopste nema pravo onda sve ovo sto sam pricao nema mnogo znacaja....

Van mreže bata1983

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Mart 26, 2012, 08:41:04 posle podne »
hvala Nikola,ipak cu ja traziti automatik,nevredi se zajebavati sa manuelnim,

Van mreže nikola123

• Član
  • **
  • Dg: Paraplegija
« Odgovor #6 poslato: Mart 26, 2012, 09:38:25 posle podne »
Sve ok samo polako i kod izbora auta mada mislim da ti to vec znas. Isto tako ja vozim karavan pa ono ako neko hoce sa mnom ukoliko se desi da imamo dvoja kolica lako staju. Ne znam svako ima nesto svoje sta mu ispunjava potrebe pa tako i bira...

Van mreže bata1983

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 26, 2012, 08:00:23 posle podne »
A napokon sam uzeo auto malo je mladji od mene  mali1,ali bitno je da je u ok stanju,inace je Golf2 automatik.Komande sam radio kod Sime u Kacu i prezadovoljan sam.

Van mreže Roxi

• VIP
  • Pol: Žena
  • MS
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 26, 2012, 10:26:48 posle podne »
I ja sam kod Sime radila!
Sima - legenda!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.