Znam da sam vec postovala kratku verziju, a evo sad i duze

Maj 2008. god. 30
Pocetkom maja su mi utrnuli tabani (pomislila sam da mi je kuce spavalo preko nogu) i ocekivala sam da se utrnulost smanji za 10-15min, ali sam bila u guzvi oko posla od ranog jutra. Sledece jutro primetim ja de je utnuce uspuzalo do kolena leve noge, opet guzvi oko posla u kolima ceo dan...3 dan ista prica samo utrnuce stiglo do pola grudnog kosa sa leve strane. i tako nedelju dana polako utrne mi celo telo u do visine iznad srca, ne osecam nista,hodam samo zato sto hodam vec 30godina pa telo ide samo po inerciji.
U petak ja vidim da nece proci odem kod mog lekra opste prakse ona me odmah posalje kod neurologa i DZ Novi Bg, on me posalje na magnetnu, meni se nije cekalo pa odem na urgentni...tamo me primi izuzetno nadrkana neuroloskinja kao sta cu ja tu ja pripadam KBC Zemun lalalala ali me ipak pregleda sa konstatacijom "Ja ovde nista neprimecujem, ali ako se to vase "stanje"pogorsa idite u Zemunsku".
Za vikend mi se oduzmu sake, i tesko idem uz stepenice i ponedeljak ja ranim jutrom odem u Zemunsku bolnicu, onako spremna na posao misleci da ce mi dati neke lekice i vozi dalje. Primi me tamo (hvala bogu sto je bila dezurna dr J.) pregleda me kad vec ja sama vidim da ne reagujem bas najbolje, i kazem joj za urgentni i da su mi se sake oduzele.Ona me odmah primi u bolnicu.
Prva 4 dana nista mi ne daju od lekova, samo neke infuzije za hidraciju, svi zivi pregledi kardiolog, utrazvuk celog gornjeg dela tela,skener, analize razno razne, endokrinolog, lumbalna punkcija prvi put neuspela boli su me 12 puta (posto sam debela nisu imali pravu iglu), neki test sa iglama u glavi, i gledanjem ekrana ....ne znam kako se zove i tu prvi put cujem od nacelnika da je mozda MS komentar koji je uputio sestri ne meni), 2 dana pauze pa uspesna punkcija, 7 dam na magnetnu u Sv. Savu i resenje problema!
Tad su me stavili na kortikosteroide, bila sam u bolnici 20 dana, pila kortikosteroide 2 i po meseca i imala sve negativne nus pojave,povecanje apetita, akne i kruna svega pred-diabet stanje. Kad sam prestala da pijem ks pocele su ruke da mi se oduzimaju na po pola sata sat nekoliko puta dnevno, sad je i to prestalo.
Sad mi samo utrnu sake ponekad kad sam premorema ili mnogo radim na kompjuteru. Morala sam da promenim posaoposto mi je prethodno radnomesto bilo stresno i nisam bila prijavljena. Imali su oni razumevanja za moj boravak u bolnici ali sam videla da im vec smeta sto idem cesto kod lekara (posto sam po izlasku iz bolnice isla na jos neke preglede i analize)...the rest as they say is history.
Naravno bila sam depresivna i nepodnosljiva za moje ukucane koji su hvala bogu imali puno strpljenja samnom, i velika pomoc mi je bila mamina prijateljica koja ima MS vec 20 god. i uvek pozitivno razmislja.
Malo samse trgla oko septembra i krenula po netu po forumima, i da svalacim knjige tip MS for dummies i neke slicne, koje su me uveselile i naucile gomilu dobrih stvari.
eto toliko o mojoj priciza sad...