Autor Tema: Kontrola posle intervencije i rezultati kontole!  (Pročitano 67468 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Kontrola posle intervencije i rezultati kontole!
« Odgovor #105 poslato: Maj 12, 2011, 02:16:38 posle podne »
Italijano,nadam se da će uskoro i ta kontrola i da će se videti šta i kako dalje.Uz tebe sam. :ok:
Ja imam još samo kod Dinića da pokušam,jer restenozu nemam a simptome neke imam. :m1:

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #106 poslato: Maj 12, 2011, 03:20:10 posle podne »
Nadam se da ce ovog puta biti azurniji ,sto se poziva na kontrolu tice i da ce se tvoje stanje poboljsati..Pa,nije problem ni ako se radi 2-3 inervencije godisnje.Samo da pomogne.Drzim ti  :ye: da sve bude  :ok:
@Tatjana
I ja se nadam da ce biti sve u redu sa pozivima za kontrole,jer prosli put kad sam bio u Nis doktorka Milojkovic mi je rekla da ce ona da prica sa ljudima koji su odgovorni za pozivanje na kontrole i da ce sve biti u redu i na vreme,e sad videcemo da li se nesto promenilo!I ja kazem da apsolutno ne postoji nikakav problem da se rade 2-3 intervencije godisnje samo da se nama popravi kvalitet zivota!

Italijano,nadam se da će uskoro i ta kontrola i da će se videti šta i kako dalje.Uz tebe sam. :ok:
Ja imam još samo kod Dinića da pokušam,jer restenozu nemam a simptome neke imam. :m1:
Hvala Ena sto mi uvek dajes podrsku,znaj da sam i ja uz tebe i ako ti zatreba bilo kakva pomoc tu sam!A nadu u vidu dr.Dinica imam i ja videcemo uskoro da li ce dr.Dinic pomoci!?
Ena a da li si probala da uradis ove testove krvi na antifosfolipidni sindrom? Ja sam dao krv pre par dana sada cekam rezultate rekli su mi da ce biti gotovi oko 20 maja!

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #107 poslato: Maj 12, 2011, 09:26:23 posle podne »
 Nisam radila te testove,mada nije isključeno da ću uraditi.Ćitajući o tome setila sam se da nisam mogla ući u studiju za campath a razlog je bio  neki  problem  sa trombocitima,kakav i šta nisu mi rekli,jer je to studija. :m1:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #108 poslato: Maj 12, 2011, 09:38:43 posle podne »
 :m3: secam se da je i meni Ginekolog posle carrskog reza i naknadnog obilnog krvarenja,na moje pitanje u cemu je bio problem,odgovorio da je verovatno neki problem sa trombocitima (tada jos nisam imala dg,a ni nikakvih simptoma-krenuli su tek oko godinu ipo dana kasnije  :m1:
Malo sam skrenula sa teme,nadovezala sam se na tvoj (Enin)odgovor ..

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #109 poslato: Novembar 03, 2011, 03:55:43 posle podne »
Bila sam u Nisu na 1.kontroli.Sve je bilo gotovo za 10 min i bez cekAnja.Dr Vesna je vrlo ljubazna i prijatna.Elem,stanje mojih vena je bolje nego pre intervencije,ali mi je leva jug vena celom duzinom smanjenog volumena,samim tim je i protok slabiji.Nema restenoze i trebalo bi da mi bude bolje,ali  :m2:
zAo mi je sto sam zaboravila da joj kazem da mi se noge zalede uvek u sedecem polozaju,a kad lezim  ne ..
Inace ,snimanje se radi u lezecem polozaju ..
Nisam bila do Jelene i ne znam kada je sledeca kontrola  :m3:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #110 poslato: Novembar 03, 2011, 06:00:04 posle podne »
ali mi je leva jug vena celom duzinom smanjenog volumena,samim tim je i protok slabiji.

Koliko je smanjen protok u odnosu na desnu?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #111 poslato: Novembar 03, 2011, 06:47:10 posle podne »
Drago mi je da nema restenoze  tajči ;)
Reci mi jel ti dopler rađen samo u ležećem položaju ili i u sedećem?

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #112 poslato: Novembar 03, 2011, 08:54:33 posle podne »
da,meni su radili samo u lezecem polozaju..
Skler,dosta mi je manji protok u levoj,zaboravila sam tacne cifre ,pogledacu,pa javljam,ali mi rece dr da je bila bas jaka stenoza i da je sad bolje stanje nego ranije..a,u desnoj,sam imala refluks i sada ga nema,mozda nesto minimalno..

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #113 poslato: Novembar 05, 2011, 09:49:26 pre podne »
Koliko je smanjen protok u odnosu na desnu?

skler,pise -desna-1,5 m u sek na uscu,a u srednjem delu brzina protoka od 0,26-0,52 m u sec
              -leva- brzina protoka 0,35m u sec, u srednjem delu do 0,45 m u sec slabije modulacije

kaze da je bolje stanje nego sto je bilo..  :m3:

Van mreže iva

• Član
  • **
« Odgovor #114 poslato: Novembar 09, 2011, 02:00:53 posle podne »
Mene zanima konkreno pitanje, a to je sledece: Da li je neko od vas ko je radio intervenciju, i kontrolu a sve je u redu, radio i magnetnu i kakav je nalaz magnetne? Malo mi je obimno da se sve ovo poveze, nikako da uklopim i provalim da li je neko radio sve ovo.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #115 poslato: Novembar 09, 2011, 07:26:12 posle podne »
Da, zanimljivo bi bilo videti broj lezija pre i posle.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #116 poslato: Novembar 09, 2011, 07:27:47 posle podne »
Meni nije urađen magnet posle intervencije ni jednom,a prošlo je 18 meseci od kako sam je uradila.Samo dopler i sve u redu po dopleru.

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
« Odgovor #117 poslato: Novembar 09, 2011, 10:20:44 posle podne »
za 11 god. koliko bolujem od MS magnet su mi radili 2x :n14:
prvi put kad su mi ustanovili Dg
a drugi put na VMA kada su me ukljucili u program sa Betaferonom :m1:
Niko mi ni pre a ni posle intervencije nije radi magnet  :m1:

Van mreže enadedic

• Član
  • **
« Odgovor #118 poslato: Novembar 09, 2011, 11:04:03 posle podne »
Meni je radjen magnet i pre intervencije i na kontroli. Nisam dobila rezultat. To je kao i u drugim studijama, snime i za potrebe studije procitaju.
Oba puta je bila guzva za snimanje zato nisam ni pomislila da im trazim da mi odmah pogledaju snimak a tek da ga na licu mesta porede sa starim mislim da nema sanse.

Van mreže iva

• Član
  • **
« Odgovor #119 poslato: Novembar 10, 2011, 01:14:30 posle podne »
E pa steta, tako bi mogli da dodjemo do nekih zakljucaka i da sami napravimo tabelu i svako upise svoje rezultate posle intervencije i sami izvucemo statistiku i imamo dobar uvid. Ja se i dalje nadam da ce od ove intervencije biti nesto pa da ce makar biti dodatna terapije za MS. Citala sam da posle intervencije mozak izgubi na masi sto povezuju sa smanjenjem otoka i upale na mozgu. Ipak tu necega ima. Mene jos nisu zvali ali znam par ljudi koji hvale se na intervenciju, mada ovde citam da ima i negativnih iskustava.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.