Autor Tema: Nesli  (Pročitano 47205 puta)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
Odg: Nesli
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 08, 2011, 06:39:01 posle podne »
u petak, 7. oktobra '11. sam imao reintervenciju u kc nis. prethodnu sam radio 12. oktobra '10.
prvi, opsti utisak mi je bio da je sve daleko bolje i ugodnije organizovano, nego na pocetku.
bio sam tamo u 7:40h, sestra me je sprovela u sobu [za razliku od prethodnog puta, soba je sa par kreveta, koliko sam ja shvatio, samo za pacijente za ccsvi intervenciju]
o ljubaznosti i predusetljivosti osoblja samo reci izuzetne hvale, zaista!
nakon postavljanja braunile i sredjivanja administrativnih sitnica [predavanje uputa, popunjivanja bolnickih obrazaca i sl.-nikakvog placanja!!! znam da je napomena nepotrebna ali, cisto, zbog zlonamernih glupaka, da se zna] sledi kratak razgovor sa lekarom i zatim intervencija.
meni je intervencija prvom radjena, trajala je pedesetak min i u sobi sam bio oko 10h. sledi 2h skroz mirnog lezanja.
imao sam stenozu i na levoj i na desnoj jegularnoj veni [na levoj sam imao i prvi put ali na drugom mestu]
"v. azygos: nalaz uredan", nju sam omasio, pa fino...

odmah nakon intervencije sam osetio prestanak onih uzasnih umora, koji su nestali nakon prve intervencije, a poceli se javljati, ponovo, pre nekoliko meseci...uh, koliko je zivot laksi bez tih groznih umora. sledeci benefit je skoro potpuni nestanak stegnutosti i spazama uz daleko vecu fizicku izdrzljivost. normalno, onda, da je i motorika bolja!
jos neke stvari sam primetio ali to znam da je cist placebo, naime, ucinilo mi se da su pljeskavice u nisu ukusnije nego u novom sadu, sto je, ipak, da prostite, nemoguce, ta, mi smo izmislili ukusnu hranu, tako da ne bi' o tom...

nakon dva sata lezanja, izvadjena mi je krv i dobio sam u stomak inekciju [za ili protiv koagulacije, ne razumem se, pa da ne lupam, bitno da je inekcija].
ubrzo je dosao i lekar, detaljno objasnio sta je radjeno i kako dalje [prvi dan po pet aspirina, dalje po jedan dnevno, narednih mesec dana].
takodje nam je rekao da savako ko koristi neke od prepisanih neuroloskih terapija moze da nastavi nesmetano da ih koristi.
dobio sam otpusnu listu i cd sa  snimkom uradjene intervencije [znam sta cu gostima pustati kada mi postanu dosadni] i to je to,  naravno, onda kuci, via novi sad.

e sada tu ja imam ozbiljan problem:
koliko ja znam, vene su predvidjene da njima protice krv, takodje znam da ako je nesto stisnuto  tu nema protoka.
svasta, eto, znam, pa i to da stisnuta vena moze da se prosiri da bi njome ponovo tekla krv [ne samo da znam, nego i probao: radi!]
pa se pitam [ovo pitanje cu svugde, gde mogu okaciti, valjda ce mi neko odgovoriti]: za ciju materinu ja moram da prevalim u dan ipo' 700km da bi mojim venama ponovo tekla krv?
eto, taj problem imam kada napisem: nakon uspesne intervencije: via novi sad
zar jedino lekari u nisu znaju da vene sluze da bi njima proticala krv?
zar jedino oni znaju da one ne mogu biti stisnute jer onda nece proticati krv kroz njih?
zar jedino oni znaju da coveku prilicno prija kada mu krv normalno cirkulise?
zar lekari kc nis jedino zele da pomognu pacijentima?

izgleda da je odgovor na sva pitanja: da
po nekoj logici-onda je prilicno gadno biti bolestan van nisa, pa vi sada mirno spavajte...
ono za pljeskavice, to im ne priznajem, rekao sam: placebo
ali ovo, za lekare, to je vec druga stvar
i pre godinu dana, trojica lekara su bila dovoljno otvorene misli da prihvate da pomazu ljudima sa ccsvi, dr milic, dr zivic i dr bosnjakovic, sa svojim osobljem, a juce mi ja bilo zadovoljstvo da vidim mnogo mladih lekara koji ih slede!
nadam se, zaista se iskreno nadam da ce se saznati ko je krivac zasto se ne pomaze pacijentima u novom sadu, subotici...
takodje se nadam da ce, kada se nadje krivac, problem biti otklonjen i da ce niski lekari sto pre biti pozivani u druge gradove da obucavaju svoje kolege
[pa cemo onda i o pljeskavicama]

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #76 poslato: Oktobar 08, 2011, 10:30:52 posle podne »
Nesli,bas mi je drago da je sve proslo kako treba i da vec osecas benefite..samo neka se i nastavi tako..   :ye: :ye1:
I svako pitanje ti je na mestu  :ok:
da znas da si nam nedostajao ... :D

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 08, 2011, 10:34:54 posle podne »
Nesli  :ye:
Sad nema više izvlačenja,dogovorili smo se. n32
E sad pljskavica u Novom sadu a u Nišu?  :m3: Ma u Indjiji je najbolja. :)hah

Budi ti nama svaki dan sve bolje. ;)

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 08, 2011, 10:45:43 posle podne »
Nesli od sveg srca zelim da ti krene na bolje  :ye1:
Dace Bog da svi mi ozdravimo,pa da se ne mora vise put Nisa na produvavanje  :n11:
msm mozda samo po pljeskavicu  :)hah

Van mreže Lili123

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #79 poslato: Oktobar 08, 2011, 10:46:19 posle podne »
Nesli, zaista mi je jako drago da si uspeo da uradiš i ovu drugu intervenciju i da se osećaš daleko bolje... :ok:
Želim ti pun oporavak...!!!

Van mreže Benćo

• Član
  • **
« Odgovor #80 poslato: Oktobar 08, 2011, 11:02:36 posle podne »
Nesli, svako dobro! :ye1:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #81 poslato: Oktobar 09, 2011, 12:57:25 pre podne »
Matori, dao Bog i više nemao ni sećanja na muke koje si imao do sada. Budi mi dobro. :)

Van mreže Brat

• Član
  • **
  • MS
  • Dg: M S
  • Grad: Doboj, BiH
« Odgovor #82 poslato: Oktobar 09, 2011, 08:31:36 pre podne »
Nesli moj! Ne znam deovoljno riječi da ti kažem koliko sam sretan poslije svega i koiko želim da i dalje budeš sve bolji.

Bravo Nesli!  :ye1:

Van mreže marina65

• Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Oktobar 09, 2011, 10:47:31 pre podne »
Nesli,daće Bog da bude sve kako on zapoveda!Svako dobro i sve naj bolje!!Sa srećom,idemo dalje!!     :)http://hendidrustvo.info/forum/Smileys/default/344469.gif

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #84 poslato: Oktobar 09, 2011, 08:37:34 posle podne »
Nesli, sjajne vesti od tebe! I da ne bude vise restenoze nego svakim danom sve bolje!
Uzivaj u boljitku!!!

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #85 poslato: Oktobar 09, 2011, 10:41:46 posle podne »
Uzivaj u poboljsanjima,da vise nebude restenoze,uspesan oporavak.

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #86 poslato: Oktobar 10, 2011, 01:45:51 posle podne »
hvala vam mnogo, prijatelji!  :n1: :n1:

Van mreže Anaid

• Član
  • **
  • Dg: Always look on the bright side of life
« Odgovor #87 poslato: Oktobar 10, 2011, 04:14:43 posle podne »
Valjda izmisle nesto da vene ostanu tacno onakve kao sto bi trebale biti....protok,ljudi protok :D Sa srecom Nesli...

Van mreže Vila

• Član
  • **
  • Ako hoces da pobedis,ne smes da izgubis :DDD
« Odgovor #88 poslato: Oktobar 10, 2011, 10:12:42 posle podne »
Nesli superiska. :n16:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #89 poslato: Oktobar 11, 2011, 04:07:31 posle podne »
Nesli, sa srecom druga intervencija! Apsolutno si u parvo za sve sto si naveo. Pozdrav!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.