Autor Tema: Antikoagulanti posle intervencije?  (Pročitano 6498 puta)

Van mreže pahulja

• Novi član
  • *
Antikoagulanti posle intervencije?
« poslato: Septembar 23, 2010, 11:40:22 pre podne »
Ja sam novi clan sa MS, razmisljam o CCSVI intervenciji, ali jos uvek imam nekih nedoumica. Zanima me da li posle intervencije treba da se uzima neki vid antikoagulantne terapije i koliko dugo?

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
Odg: Antikoagulanti posle intervencije?
« Odgovor #1 poslato: Septembar 23, 2010, 02:38:43 posle podne »
Doktori propisuju th posle  intervencije. Najcesce je to aspirin, to je, valjda, antikoagulant :). Ne znam, ako se ugradi stent, mozda treba jos nesto.

Van mreže pahulja

• Novi član
  • *
« Odgovor #2 poslato: Septembar 23, 2010, 03:22:15 posle podne »
Jest... :-) mada ih ima xy koliko sam shvatila. Konsultovala sam se sa jednim vaskularnim hirurgom i on mi rece da antikoagulanti moraju da se piju do kraja zivota - ako se ugradjuje stent, koji tacno ne znam, s tim sto je on tvrdio isto i ako se uradi balon diletacija, sto je meni bilo cudno, pa me zanima sta prepisuju lekari iz Nisa nakon intervencije i da li se zna npr.  koliko dugo moras da pijes aspirin ... da li se jos neka terapija prepisuje posle intervencije?

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #3 poslato: Septembar 23, 2010, 03:25:13 posle podne »
Posle dilatacije,samo aspirin mesec dana. :)

Van mreže pahulja

• Novi član
  • *
« Odgovor #4 poslato: Septembar 23, 2010, 04:32:49 posle podne »
Jeli to sve?

Van mreže pahulja

• Novi član
  • *
« Odgovor #5 poslato: Septembar 23, 2010, 04:37:02 posle podne »
Ako jeste...to su odlicne vesti  :ye:

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #6 poslato: Septembar 23, 2010, 07:54:03 posle podne »
Posle dilatacije,samo aspirin mesec dana. :)
I meni su to rekli.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.