Autor Tema: Uput za intervenciju u Nisu  (Pročitano 53052 puta)

Van mreže Feanor

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Uput za intervenciju u Nisu
« Odgovor #30 poslato: Septembar 28, 2011, 12:23:57 pre podne »
Hmmm...meni je lekar O.P. dao uput...ištampao sam i ona dva papira...kakva je sad procedura ? Idem u Nemanjinu ili neku lokalnu BG RZZO filijalu ?  Jel predajem to negde pa zakazujem, ili čekam  ? :)

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #31 poslato: Septembar 28, 2011, 11:12:08 posle podne »
sa uputom od lekara OP i papirom koji su ti poslali iz Nisa da ti je zakazana intervencija
ides u Nemanjinu i overavas uput  :ye1:

Van mreže Feanor

• Član
  • **
« Odgovor #32 poslato: Septembar 29, 2011, 12:14:09 pre podne »
Hvala barbikoo ! ;) A kolika je procedura ta overa, istog dana ili se nešto zakazuje ?

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #33 poslato: Septembar 29, 2011, 12:59:56 posle podne »
Feanor jel mozes da mi kazes kada si zakazao intervenciju posto niko niti odgovara na mailove niti se javlja u Nisu ,cisto da znam dokle su stigli

Van mreže barbika

• Član
  • **
« Odgovor #34 poslato: Septembar 29, 2011, 09:57:11 posle podne »
A kolika je procedura ta overa, istog dana ili se nešto zakazuje ?

zavrsavas za 10 min.
ja cak nisam ni cekala red,kao mi sa MS imamo prednost   :m1:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #35 poslato: Oktobar 07, 2011, 11:05:06 pre podne »
 Sada trebaju drugačiji uputi,za one koji ne znaju i koji nisu na fb. :)

Doneta je odluka od strane nadležnih državnih službi da se u KC Niš više neće prihvatati pacijenti sa dijagnozom Multipleks Skleroze (šifra G35). Ministarstvo zdravlja Republike Srbije dalo je upustvo da se ubuduće u KC Niš mogu tretirati  pacijenti sa dijagnozom Hronične cerebrospinalne venske insuficijencije (CCSVI).Pacijenti će u narednom periodu na zelenom uputu imati dijagnozu CCSVI ili Stenosis vena jugularis suspecta, jer dosadašnji uputi sa bilo kakvim pomenom MS-a više neće važiti na Klinici za vaskularnu hirurgiju.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #36 poslato: Oktobar 07, 2011, 02:12:45 posle podne »
Ja sam bas sad procitala da je neki pacijent primljen na kontrolu sa uputom koji ima dg 35..moracu da zovem i pitam ..Samo sto sam izvadila uput  na g 35  ](*,)

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: Oktobar 07, 2011, 03:30:51 posle podne »
posaljes mail Jeleni,mada sam i ja odradio kontrolu sa G35,nebi trebao da ti trenutno to predstavlja problem,kao sto je Ljilja napisala Srbija je jedina zemlja koja je priznala CCSVI.

Van mreže mina

• Novi član
  • *
« Odgovor #38 poslato: Oktobar 26, 2011, 11:49:05 posle podne »
Moj brat boluje od multiplaskleroze (Novi Sad), interferon mu nije pomogao cak je izazvao izvesna pogorsanja. Intervencija u Nisu daje izvesnu nadu. Zelela bih da pitam da li se neko susreo sa problemom koji je vezan za sam uput za intervenciju. U septebru mesecu je dobio termin posle pola godine cekanja, dobio je uput od neurologa, socijalno je odobrio, da bi dva dana pred intervenciju mu javili da na samom uputu njemu pise da boluje od MS i da to ne sme da pise. Pre toga ljudima je radjena intervencija sa takvim uputom i nije bilo nikakvih problema. Pokusavajuci da dodjemo do kardiovaskularnog hirurga receno nam je od strane nacelnika da za novi uput treba tri potpisa od kardiohirurga i da to nece dobiti, jer u Novom Sadu su odlucili da je to nepriznata metoda. Da li se neko susreo sa ovim problemom i kako moze da se prevazidje.

Hvala unapred

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #39 poslato: Oktobar 27, 2011, 12:02:09 pre podne »
pozdrav,

na žalost, došlo je do promene po pitanju uputa. Više se ne može sa dijagnozom MS na intervenciju u Niš.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #40 poslato: Oktobar 27, 2011, 12:14:10 posle podne »
pozdrav mina :)

Van mreže mina

• Novi član
  • *
« Odgovor #41 poslato: Oktobar 27, 2011, 03:19:57 posle podne »
Pozdrav takodje i hvala na brzom odgovoru. Da li je neko uopste dobio uput sa CCSVI bez dijagnoze sa MS. Kao sto vidim po forumu izgleda da se dobija ali u Novom Sadu kardiovaskularni hirurg nece da da potpis. Da li je neko iz Novog Sada ili ko pripada Novom Sadu dobio ovu sifru ???

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #42 poslato: Oktobar 27, 2011, 05:23:10 posle podne »
Ma sad su iskoplikovali bez veze..kod mene u bolnici ima neurologa,ali nema neurohirurga i sta bi trebalo da radim  :m3: :m1:a,vec imam overen uput..mogu samo da se nasdam da cu proci bez obzira na dg..

Van mreže barbika

• Član
  • **
« Odgovor #43 poslato: Oktobar 27, 2011, 11:24:16 posle podne »
ja sam uput za kontrolu dobila od lekara opst. prakse i glasi na dg. CCSVI
overila sam bez ikakvih problema u Nemanjinoj  :n14:

Van mreže markablee

• Novi član
  • *
« Odgovor #44 poslato: Novembar 06, 2011, 09:05:46 posle podne »
imam zakazanu intervenciju za 11. novembar, imam uput od doktora sa dijagnozom stenosis v. jugularis i bio sam u nemanjinoj gde nisu hteli da mi overe uput, navodno, vise rzzo ne finansira intervenciju. kazem navodno, zato sto imam utisak da niko do kraja nije siguran sta je istina... zna li neko sta se zbiva, da li se intervencije i dalje rade?? i, ako se rade, sta da kazem ljudima u rzzo?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.