Autor Tema: Procena radne sposobnosti OSI radi zaposlenja ili održanja istog!  (Pročitano 228561 puta)

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
Odg: Procena radne sposobnosti OSI radi zaposlenja ili održanja istog!
« Odgovor #135 poslato: Septembar 18, 2013, 11:46:46 pre podne »
Hvala ti puno...konacno direktne informacije ;)Nisam u radnom odnosu?  E,sad...zivim u Paracinu,na zavodu sam. Da li to znaci da cu sve troskove snositi sama?Odlazak do Beograda kosta...ako jos uz to moram platiti preglede....predpostavljam da to nije mala svota novca.Da li se samo na klinikama koje si pomenula vrse adekvatni pregledi ili to mogu obaviti u mestu gde zivim?Hvala. ;)

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Dg: MS
  • Grad: NS
« Odgovor #136 poslato: Septembar 18, 2013, 01:06:08 posle podne »

Osobe sa cerebralnom paralizom imaju status osobe sa invaliditetom.

I ovde ćeš naći neke informacije,kome se obratiti za financiranje...http://www.minrzs.gov.rs/doc/inval/Vodic%20kroz%20prava%20osoba%20sa%20invaliditetom.pdf

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #137 poslato: Septembar 18, 2013, 07:17:22 posle podne »
Hvala na pomoci   puno.;)Neke stvari su mi jasnije, a neke bas i nisu kako tece sam proces. :m1: Ako bi neko mogao direktno da mi pojasni iz licnog iskustva bilo bi sjajno :cheers:Pokusacu da direktno objasnim svoj polozaj.Dakle, zivim Paracinu.Nezaposleno sam lice.Prvo sto treba da uradim je da osem do NZS da uzmem zahtev,koji potom nosim kod svog izabranog lekara,zatim me lekar salje dalje na preglede.E,sad da li neko zna gde se vrse ti pregledi?Da li ih mogu izvrsiti u Paracinu?Potom sa kompletnom dokumentacijom odlazim ponovo u NZS gde se daje konacna ocena radne sposobnosti.Da li komisija za procenu dolazi u prostorije NZS u Paracinu ili ne?Sve me to interesuje zbog finansijskih razloga.Vremena i strpljenja imam, ali ne i novca.Izvinjavam se na dosadi i zahvaljujem unapred na pomoci.

Van mreže deklan

• Član
  • **
« Odgovor #138 poslato: Septembar 18, 2013, 08:51:20 posle podne »
Govorim iz licnog iskustva. U NZS Novi Sad sam prijavljen, o danu kada je zasedala komisija sam obavesten telegramom, pregled je bio u maticnoj filijali, resenje sam dobio postom.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
« Odgovor #139 poslato: Septembar 19, 2013, 04:17:27 pre podne »
Hvala na pomoci   puno.;)Neke stvari su mi jasnije, a neke bas i nisu kako tece sam proces. :m1: Ako bi neko mogao direktno da mi pojasni iz licnog iskustva bilo bi sjajno :cheers:Pokusacu da direktno objasnim svoj polozaj.Dakle, zivim Paracinu.Nezaposleno sam lice.Prvo sto treba da uradim je da osem do NZS da uzmem zahtev,koji potom nosim kod svog izabranog lekara,zatim me lekar salje dalje na preglede.E,sad da li neko zna gde se vrse ti pregledi?Da li ih mogu izvrsiti u Paracinu?Potom sa kompletnom dokumentacijom odlazim ponovo u NZS gde se daje konacna ocena radne sposobnosti.Da li komisija za procenu dolazi u prostorije NZS u Paracinu ili ne?Sve me to interesuje zbog finansijskih razloga.Vremena i strpljenja imam, ali ne i novca.Izvinjavam se na dosadi i zahvaljujem unapred na pomoci.

Pošto si nezaposlena ideš preko NZS. Mislim da se i u Paraćinu mogu obaviti pregledi, najbolje da razgovaraš sa tvojom lekarkom opšte prakse, ona je sigurno bolje informisana..

Sve najbolje!

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #140 poslato: Septembar 19, 2013, 11:59:22 pre podne »
E,ljudi hvala vam puno divni ste. ;)

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #141 poslato: Septembar 20, 2013, 03:40:20 posle podne »
Deklane,jel se placa nesto posto si na zavodu i samoinicijativno trazio procenu radnih sposobnosti?

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #142 poslato: Oktobar 10, 2013, 09:16:27 posle podne »
Jel neko zna na koje sve preglede moram ici pri proceni radne sposobnosti posto bolujem od cerebralne paralize.Bila sam kod fizijatra i dobila uput za neurologa...koji me pregledi jos cekaju.Hvala unapred.Moja izabrana lekarka je bas neljubazna,samo mi dala uput i rekla da se vratim kod nje sa izvestajem neurologa >:D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #143 poslato: Oktobar 10, 2013, 09:42:11 posle podne »
Прелистај ову тему, писано је о томе а такође, погледај и ово http://www.nsz.gov.rs/live/digitalAssets/0/329_pravilnik_o_blizem_nacinu.pdf

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #144 poslato: Oktobar 13, 2013, 07:59:53 posle podne »
Imam samo jos jedno pitanje(za sada).Da li se neki pregledi pri proceni radne sposobnosti mogu obaviti u privatnoj ordinaciji?Tj.da li izabrani lekar i IK priznaju te rezultate kao validne?Pitam iz razloga sto se u nasem domu zdravlja na neke preglede bas dugo ceka,pa ako bude potrebno mogu li to obaviti privatno?Hvala.

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #145 poslato: Oktobar 13, 2013, 10:45:21 posle podne »

Ja sam ležala deset dana na Institutu za medicinu rada "Dr D Karajović". Tako je predložila lekarka opšte prakse, a firma je platila donošenje Ekspertize nakon svih pregleda-to su tražili jer je u to vreme izašao zakon da firme treba da zaposle lica sa invaliditetom. U samoj firmi bilo nas je nekoliko i nije bilo potrebe da se zapošljava neko novi.

Evo šta sam od pregleda tamo radila:

SPIROGRAM -ispitivanje kapaciteta pluća

EKG

RENGEN PLUĆA

LABORATORIJSKE ANALIZE

KARDIOLOŠKI PREGLED

NEUROLOŠKI PREGLED

PSIHIJATRIJSKI

ORL

OFTAMOLOŠKI PREGLED

ORTOPEDSKI PREGLED

Nalaz od psihologa sam naknadno dostavila, jer se tamo čeka mesecima na razgovor sa psihologom. Meni je to brzo sredila moja tadašnja lekarka-psihijatar.

Žena ginekolog je bila na godišnjem odmoru, inače bih i taj pregled prošla.

Imala sam i dug razgovor sa lekarom opšte prakse ili internistom i pregled, na samom dolasku tamo. Tada mi je rečeno da je potrebno nošenje štapa.

U samoj Ekspertizi je u Zaključku navedeno da imam 12 različitih dijagnoza, tu spada i cerebralna paraliza. Navedeno je da nemam profesionalno oboljenje, da na osnovu pregleda i po pravilniku o tel.oštećenjima imam 80 posto tel.oštećenja.

Naveli su da sam ispitivanje radila radi održanja posla i tačno su stavili šta mogu, a šta ne mogu da radim.

Izvukla sam samo deo koji se odnosi na procenu,da bi i drugima moglo biti od pomoći  ;)

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #146 poslato: Novembar 21, 2013, 04:02:04 posle podne »
Joj ljudi koji sam ja baksuz to je strasno.Konacno zavrsim sve preglede potrebne za I.K.i tek sad primetim da su mi dvojica lekara na izvestaju pogresno napisali ime.Umesto Sonja (kako se inace zovem)napisali su Sanja ](*,)Moracu nazad da vidim da to isprave jer se bojim da mi invalidska komisija zbog toga ne pravi probleme :m3:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #147 poslato: Novembar 21, 2013, 11:07:11 posle podne »
Како зезну човека због непажње ...  :n24:

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #148 poslato: Novembar 22, 2013, 10:11:58 pre podne »
Pa da...videcu, verovatno postoji nacin da se to ispravi.Nego sad opet bespotrebna jurnjava lekara al sta cu...krivi su pre svega oni, ali realno i ja sto nisam odmah pazljivo procitala izvestaje.

Van mreže novembar2000

• Član
  • **
« Odgovor #149 poslato: Decembar 03, 2013, 08:01:04 posle podne »
Bila sam na proceni radne sposobnosti.Da li je moguce da sa dijagnozom cerebralna paraliza ne dobijem status osobe sa invaliditetom?Lekar mi je tako delovao kao da kod mene ne postoji nikakav zdravstveni problem.Bila sam unutra citav minut.Ama bas nista mi nisu rekli sem toga da cu resenje dobiti na kucnu adresu.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.