Autor Tema: Procena radne sposobnosti OSI radi zaposlenja ili održanja istog!  (Pročitano 228556 puta)

Van mreže Anotia sin Microtia des

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • amore de constanca
  • Dg: anotio sin. microtio dex.
  • Grad: N.B
Odg: Procena radne sposobnosti OSI radi zaposlenja ili održanja istog!
« Odgovor #105 poslato: Februar 06, 2013, 07:11:31 posle podne »
sad su me iz setali sa jednog na drugo pa na trece radno mesto , prebacen na pakovanje... i dobio stres od svega!

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #106 poslato: Februar 06, 2013, 10:00:43 posle podne »
Drugo nije odgovaralo?

• Član
  • **
  • amore de constanca
« Odgovor #107 poslato: Februar 07, 2013, 11:57:47 pre podne »
da nije odgovaralo to , na prosecanje carapa je bilo idealno i lakse radno mesto za mene, ili pak mozda zbog obima posla su me stavili na pakovanje, kad ono nije dobro, em' je zagusljivo nema vazduha, stojis celi 8 sati i radis u mestu sa malo pognutom glavom... i lepis,pakujes itd. meni od dugog stajanja vrti mi se u glavu i sl.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #108 poslato: Februar 07, 2013, 02:32:49 posle podne »
Možda ti se vrti u glavi od isparenja lepka. Kako god, nezgodna situacija.

• Član
  • **
  • amore de constanca
« Odgovor #109 poslato: Februar 07, 2013, 08:31:23 posle podne »
ma neygodno je zbog visokog pritiska i dugog stajanja u jednom mestu celi 8 sati rada... lepim etiketu kad upakujem proiyvod carape...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #110 poslato: Februar 07, 2013, 09:39:11 posle podne »
Šta sada misliš o prvom radnom mestu? Da li je trebalo da se menja ili ne?

• Član
  • **
  • amore de constanca
« Odgovor #111 poslato: Februar 08, 2013, 11:34:36 pre podne »
bio sam na prosecanje i tu su me stavili, onda su me stavili na pegle a zbog dugog stajanja i izvor toplote koja je bila max 45 C, to meni smetalo jer toplota koja pegla ispusta ja to primam pa mi suzava krv i vazduh u mozgu i dolazi do vrtoglavice, em dugo stajanje + paraliza desno oko i lice od toplote ne mogu ovlazim oko,jos pored toga nosim kecelju oko sebe??? i pa vracen ponovo na prosecanje, i tako ja sam tu radio skoro 4 dana i u petak dodje sef i kaze mi na pakovanje ides od ponedeljka. tu sam dobio stres od svega - valjda me setaju tamo vamo da vide gde mogu da radim, umesto lepo ej kazi de' ti dobro tu ces raditi... mislim se

Van mreže Kizac Haderak

• Novi član
  • *
« Odgovor #112 poslato: Jun 07, 2013, 02:08:17 posle podne »
Pokrenuo sam postupak za procenu radne sposobnosti i naišao na problem.
Posle sakupljenih papira od svih lekara odem kod mog lekara opšte prakse i on me uputi na medicinu rada da dobijem još obrazac 1 i to striktno kod određene doktorice. Po zakazanom dolasku saznajem da se obrada za obrazac 1 radi van radnog vremena i naplaćuje 5000 dinara. E sad pošto je meni kao nezaposlenom to puno, a i smrdi mi ma mućku zanima me dali su svi koji su već bili na proceni u skorije vreme morali da plate tu sumu i dali je normalno da se naplaćuje tako velika suma???? Da i po pitanju ako se ipak odlučim da platim dali mogu da zakažem telefonom dobijam odgovor da moram lično da dođem (zašto?).
Unapred hvala na odgovorima.
Za one koje to zanima da odgovorim sam sebi.
Što se tiče plaćanja obrazca 1 da pojasnim da se nezaposleni ne bacaju bespotrebno u trošak jer izgleda da pojedine ambulante i lekari stvarno pokušavaju da mute.
Kad sam došao na biro za procenu pričao sam sa ljudima koji si tu bili iz istog razloga i bilo je još njih kojima su pokušali da urade isto što i meni, a bilo je onih kojima obrazac 1 odma uradio lekar opšte prakse. Inače da bi došao do informacije dali stvarno treba da platim zvao sam "zaštitnika prava pacijenata" - Tišmu i ona mi je rekla da moram da platim i ako nemam da "crknem", pisao sam mail ministarstvu zdravlja i niko ništa nije odgovorio dok se nisam obratio zaštitniku građana Novog Sada Aleksandru Grujiću i od njega dobio odgovor da to mora da mi uradi lekar opšte prakse i ne moram da platim.
Što se tiče procedure kad sam predao papire zvali su me posle dva i po meseca i svima su rekli da dođu u isto vreme pa ko kad stigne na red (pripremite se na duže čekanje).
Kad vas prozovu i uđete unutra više gledaju papire nego što svama pričaju, skoro da im i ne trebate i ako im sami ne ponudite svežije rezultate neće ih ni tražiti (verovatno su već doneli odluku bez vas). Od pitanja pitali su me kako se trenutno osećam, gde i skim živim, u kući ili stanu (kao da je to bitno za procenu moje radne sposobnosti), koju školu sam završio, čime sam se do sad u životu bavio, koliko radnog staža imam i pošto sam duže vreme ne zaposlen kako se snalazim za preživljavanje (dal radim nešto i čime se bavim)??
Rešenje sam dobio za nekih desetak dana i po njima sam dobio 0 stepen što znači "da sam pored tri hronične bolesti magično preko noći ozdravio i da nemam nikakve probleme"
I to bi otprilike bilo sve vezano za postupak procene radne sposobnosti. Opisao sam moj slučaj i šta i kako se meni desilo što ne mora da znači da će se i nekom drugom desiti isto.

Van mreže Sara Nijagara

• Novi član
  • *
« Odgovor #113 poslato: Jun 07, 2013, 02:28:47 posle podne »
Cao!
Dijagnostikovali su mi ms pre godinu dana. Isla na procenu radne sposobnosti, dobila resenje i 0. stepen ostecenje...ili kako se to vec kaze. Socijalna radnica me je zvala da mi to kaze i sva u fazonu iznenadjena i bla, bla. Danas su mi na trzistu rada rekli da se obavezno zalim i svi su nesto zgranuti tim resenjem. Nemam nikakve vidljive " nedostatke" a ni ne vidljive osim sto osecam peckanje u saci. Zamolila bih one koji imaju iskustva u tim zalbama da mi kazu ima li uopste smisla upustati se u to? Unapred hvala i veeeeliki pozdrav! :D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #114 poslato: Jun 07, 2013, 05:22:55 posle podne »
Saro, sama kažeš da nemaš nedostatke tj, smetnje osim tog peckanja. Na šta bi da se žališ?
Budi zahvalna za to stanje i uživaj u njemu. ;)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #115 poslato: Jun 07, 2013, 05:27:50 posle podne »
"da sam pored tri hronične bolesti

O kojim se dg radi?

Van mreže Sara Nijagara

• Novi član
  • *
« Odgovor #116 poslato: Jun 07, 2013, 05:53:34 posle podne »
Ma naravno da sam zahvalna...samo da ovako ostane!
Ali su me i socijalna radnica iz Carigradske i ove savetnice sa trzista rada uveravale kako cu ja to sigurno da dobijem i bile zgranute sto nisam dobila pa sam mislila da svako sa dijagnozom ms dobija i resenje o umanjenju radne sposobnosti. Mislim, kao i svi drugi ovde, najvise bih volela da uopste i nisam dosla u situaciju da idem na te procene.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #117 poslato: Jun 07, 2013, 06:14:19 posle podne »
Saro, poznato ti je sigurno da je sve pooštreno kada je u pitanju "socijala". Bolovanja, statusi invalida, penzije itd itd. Imajući u vidu da nemaš smetnje, mislim da nisi oštećena i molim te ne zameri na tom mom viđenju tvog slučaja.

Imamo ovde poseban deo o MS-u pa ako želiš, napiši tamo neku reč. ;)

Van mreže Sara Nijagara

• Novi član
  • *
« Odgovor #118 poslato: Jun 07, 2013, 11:29:46 posle podne »
Ne zemaram, naravno  :D
Nego se mi izgleda ne razumemo. Ne kazem ja da sam ostecena, nisam mislila ni da uopste treba da idem pred tu komisiju vec su me iz sluzbe za zaposljavnje ubedjivali da to treba da uradim, pa onda socijalna radnica u carigradskoj pre komisije je takodje bila ubedjena da to sigurno dobijam, pa onda kad su me zvali iz carigradske: zena samo sto mi se nije izvinjavala zbog resenja i kako je ona ubedjena bila da ja to dobijam, i danas u nac. sluzbi sefica onog odseka za osobe sa invaliditetom je bila sva prenerazena tim resenjem, cak je otisla u drugu kancelariju i rekla: zamislite devojka ima ms a oni napisali da je potpuno radno sposobna! I rekla mi je da se obavezno zalim ( uh kakva recenica  n31 ).
Sad, mene interesuje da li ms automatski povlaci i smanjenu radnu sposobnost ili ne?

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #119 poslato: Jun 07, 2013, 11:33:38 posle podne »
ne,i ne samo MS,nego ni mnoge dijagnoze zbog same dijagnoze,nego se procenjuje radna sposobnost u odnosu na stanje osobe u datom momentu,a važi isto i za invalidsku penziju.
mnogi su godinama radili sa MS,i ja,dok su mogli  :n14:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.