Autor Tema: Procena radne sposobnosti OSI radi zaposlenja ili održanja istog!  (Pročitano 211718 puta)

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
Odg: Procena radne sposobnosti OSI radi zaposlenja ili održanja istog!
« Odgovor #45 poslato: Mart 22, 2011, 08:56:58 posle podne »
Dobila sam danas Rešenje.

1. Ocena 1 - prvi stepen teškoća i prepreka u radu, odnosno teškoće i prepreke su male i utiču na radnu sposobnost.

2. Imenovana iz tačke 1 ovog rešenja ima status osobe sa invaliditetom koja se zapošljava pod opštim uslovima.

Obrazloženje

Citiraću kraj

" Nije sposobna za dugotrajna hodanja, stajanja, rad u prinudnom položaju tela, rad na mestima gde može da ugrozi svoj ili tuđ život.

Sposobna je za lakše administrativne poslove...."

Žaliću se. Posavetovala sam se sa bivšom šefovicom, možda i budućom. Kaže da ovim ni Uprava a ni ja ništa ne dobijamo.

Napisaćemo zajedno žalbu. Rok za žalbu je 15 dana od dana prijema rešenja, taksa je 320,00 dinara, a žalba se izjavljuje ministru nadležnom za poslove zapošljavanja, preko Nac. službe za zapošljavanje.

Hendi-društvo

« Odgovor #45 poslato: Mart 22, 2011, 08:56:58 posle podne »

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #46 poslato: April 01, 2011, 12:07:57 pre podne »
Juče, 31.03. sam predala žalbu na Rešenje o proceni radne sposobnosti. U filijali na Gundulićevom Vencu sam pitala koliko ću dugo čekati na odgovor. Rečeno mi je najmanje 30 dana.

U slučaju da Ministarstvo donese odluku kao i prvostepena komisija, izneću sve u medije.

Ako Ministarstvo naloži da usvoji žalbu, postupak se obnavlja i onda će me o detaljima informisati ovi iz Nac. službe u Carigradskoj 10.

Sasvim slučajno sam saznala i da su ocenu 1 dobili i kolega koji ide na dijalizu, i koleginica koja je 6 godina na bolovanju. Saznala sam i za razlog zašto smo svi iz firme dobili ocenu 1- prvi stepen.

To je sramota da se preko nas svađaju....no, neću da ulazim u politiku...samo kažem SRAMOTA. 

Van mreže Aleksa

• Novi član
  • *
« Odgovor #47 poslato: April 27, 2011, 01:05:12 posle podne »
Je l' ocekujes vecu ocenu? Ja sam dobio trecu kategoriju i rekli su mi da sa tim odem u socijalno i da trazim invalidsku penziju, jer imam 5 god. staza. Tamo su mi rekli da ta ocena njima nista ne znaci ... a ista ta komisija me je proglasila radno nesposobnim :o Ako bih dobio penziju, ona bi bila 12.000 din. tako da sam resio da podnesem zahtev za procenu telesnog ostecenja i da probam da ostvarim pravo na neku novcanu nadoknadu.

Van mreže anii

• Novi član
  • *
« Odgovor #48 poslato: April 29, 2011, 01:04:16 posle podne »
Imam disko herniju to je zakljucak neuro hirurga na osnovu snimka MR i na korak sam od operacije.
Interesuje me da li neko zna u koju grupu invaliditeta spada disko hernija
i imam li sanse da dobijem neko olaksanje sto se tice posla.
Radim na visini i cesto ne stojim na celom stopalu sto mi posebno zadaje bol.
Unapred zahvalan.
cao Sasam,
ja sam operisala discus herniju,i zavrsila pre par meseci i procenu radne sposobnosti,i ekspertizu i sve u cilju da mi na poslu obezbede lakse radno mesto i manje stresno!od toga jos nista i pored obecanja da hoce! inace,dobila sam 1.stepen invaliditeta,zaposljavanje pod opstim uslovima.Nadam se da sam ti bar malo pomogla svojim primerom

Van mreže Sašam

• Novi član
  • *
« Odgovor #49 poslato: Maj 02, 2011, 07:32:47 posle podne »
Hvala na odgovoru.Kako se sad osecas i koliko traje oporavak od operacije.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #50 poslato: Maj 06, 2011, 01:42:29 pre podne »
Je l' ocekujes vecu ocenu? Ja sam dobio trecu kategoriju i rekli su mi da sa tim odem u socijalno i da trazim invalidsku penziju, jer imam 5 god. staza. Tamo su mi rekli da ta ocena njima nista ne znaci ... a ista ta komisija me je proglasila radno nesposobnim :o Ako bih dobio penziju, ona bi bila 12.000 din. tako da sam resio da podnesem zahtev za procenu telesnog ostecenja i da probam da ostvarim pravo na neku novcanu nadoknadu.

Imam 80 posto telesnog oštećenja, i pogoršava mi se stanje-ortopedske bolesti+neurološke...i očekujem ocenu 2. Sa tom ocenom bih mogla da dobijem i neki dodatak novčani, plus firmi odgovara...a i lakše je kroz par godina za penziju.

Van mreže Aleksa

• Novi član
  • *
« Odgovor #51 poslato: Maj 15, 2011, 08:52:19 posle podne »
Zaista mi je zao sto cujem da ti se stanje pogorsava  :'( Zelim ti sve najbolje!
Ja sam predao papire za procenu invalidnosti (telesnog ostecenja) u PIO i cekam da me pozovu. Nemam pojma koliko se dugo ceka na to, ali se nadam da se nece oduziti  :m1:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #52 poslato: Jun 29, 2011, 09:10:45 posle podne »
Danas sam konačno saznala da mogu da očekujem odgovor na žalbu. Žalba nije otišla u Ministarstvo rada i socijalne politike, kome sam i uputila, već u Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj. Njima pripada i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Posle xy poziva saznala sam da "svakog dana" mogu da očekujem odgovor i da će najverovatnije doći do revizije rešenja.

"Čekaju ljudi i od januara meseca" tako mi je rekla službenica u ovom Ministarstvu i naglasila da je bio neki "zastoj " u Nemanjinoj u PIO Fondu.

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #53 poslato: Jul 07, 2011, 01:09:09 posle podne »
Danas sam dobila Rešenje Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja u kome stoji da moram da uplatim oko tri hiljade dinara, radi dodatnog veštačenja.

To znači da predmet ide na reviziju.

Sada sam u dilemi, da li da plaćam tu sumu i idem na dodatno veštačenje ili ne. Jer odgovor može da bude isti kao u prvom Rešenju.

Btw, mama je predala zahtev za banjsko lečenje u "Seltersu" i dobiću pozitivan odgovor za desetak dana.

Na pregledu kod fizijatra ustanovljeno je da imam ataksičan hod. Znam ja da sam nestabilna i da hodam u prevozu sa štapom i po gradu...ali...znam šta znači "ataksičan hod " i brinem. 

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #54 poslato: Avgust 20, 2011, 08:25:38 posle podne »
Mislim da ova informacija treba ovde da se nađe.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1461694

Prebacite, ako sam pogrešila, ali ne bih da otvaram temu zbog jedne vesti.

Van mreže nadezda

• Član
  • **
  • Grad: Ns
« Odgovor #55 poslato: Septembar 01, 2011, 04:07:19 posle podne »
Prikupljam  potrebnu  papirologiju za   lekarsku  komisiju  :n15:

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
« Odgovor #56 poslato: Septembar 02, 2011, 12:14:51 pre podne »
Nadežda, ideš na procenu radne sposobnosti u Institut za medicinu rada?

Van mreže nadezda

• Član
  • **
« Odgovor #57 poslato: Septembar 02, 2011, 12:16:55 pre podne »
Idem u  nacionalnu  sluzbu  za  zaposljavanje    kada  sve   nalaze  prikupim  :n7:

Van mreže Rina

• Član
  • **
  • Dg: MS
« Odgovor #58 poslato: Septembar 13, 2011, 10:55:22 pre podne »
ja sam na birou od 98 godine,nemam ni jedan dan staza a imam 34 godine! sta ja sad mogu da uradim po pitanju neke novcane nadoknade,tudje nege,bilo cega? pomagajte !!! n31

Van mreže nadezda

• Član
  • **
« Odgovor #59 poslato: Septembar 13, 2011, 12:50:47 posle podne »
Isti  problem  imam  i  ja   :m2: 39  godina  ni  jedan  dan  radnog  staza. Pre  par  godin  predala  za  tudju  negu  i  pomoc  i  odbili  me , kazu  sposobna  sam  za  rad . Sada  prikupljam  dokumente  za    komisiju  za procenu  radne  sposobnosti  za  posao . Sta  ce  tamo   odluciti  :n7:  . 
 A  da  napomenen  jos  jedan  detalj  kod  ortopeda    otisla da  proceni   moju  sposobnost.  On  ostao  u  cudu  kada  me  video , jos  zvao    kolegu   da  dodje  posto  u  svojoj  35 -ogodisnjoj  karijeri  nije  video   slucaj  kao  moj . Koja  neprijatnost   ja  njih  gledam  u  cudu  a  oni  mene .   Boze  koji  prostaci .  Koja  su  tek  pitanja  postavljali  :n2: doslo  mi  da   lupim  jednog  :n11:.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.