Autor Tema: Oni (ni)su uz nas  (Pročitano 106523 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Oni (ni)su uz nas
« Odgovor #30 poslato: Jun 24, 2008, 10:54:21 pre podne »
E, pa Majo da si imala kriminalnu proslost lakse bi prihvatili.
Kada sam se ja razbolela takodje sam bila potpuno sama u svom bolu i novonastaloj situaciji. Sada kada razmislim, da sam ubila coveka pa bi dosao advokat da se porazgvara sa mnom, da me pita kako cemo se braniti, sta je bilo. Ljudi ili cute ili negiraju, valjda zato sto je MS bolest koja se ne vidi.
Bolest je bauk, bolest je tabu tema. Zasto je to tako?
Razmisljala sam o tome dugo i pokusala da obasnim ljude oko sebe. Onda sam shvatila da u osnovi straha od bolesti je strah od smrti svojstven svakom coveku.
Kada bolest dodje iznenada i to MS koja se upetlja bas tada kada smo na vrhuncu slave (mladost, porodica, karijera) onda shvatimo kako je covek slabo bice i kako je mnogo toga izvan naseg saznanja.

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #31 poslato: Jun 24, 2008, 11:13:47 pre podne »
majo i kod mene sto se tice muzevljeve porodice isto kao i kod tebe,posto su oni poljoprivrednici(seljaci)koji sem motike neznaju za nista drugo,To je njihov nacin zivota i mene to nezanima.I ja bolujem 10god a sazanala sam tek pre 6god.Njegovima smeta sto ja neidem na njivu,sto nemogu da ocistim dvoriste itd...Ali to mene neinteresuje.Moja najstarija cerka mi je u kuci i najveca podrska,jer muz radi.A ti Majo brini o sebi i deci jer ce ti jednoga dana trbati njihova pomoc a one koji te nerazumeju otkaci od sebe,jer pazi da me neko od njegovih voleo pre MS-a verovatno bi ostalo malo paznje i razumevanja ovako znam da me nikada nisu ni voleli i ko ih .... Budi jaka i pozzz

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #32 poslato: Jun 24, 2008, 11:58:28 pre podne »
kada sam bila mala mislila sam da u televizoru zive ljudi sada to i znam
hvala vam svima
da znam kako da umetnem sliku poslala bih vam jednu :D

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #33 poslato: Jun 24, 2008, 01:17:31 posle podne »
Ja i ti smo iste,i ja sam mislila da se moze uci u televizor ali nisam znala kako.i ja popijem bromazepam nekad nije to nista strasno,pila sam i mnogo cesce,sad sam skroz smanjila na minimum(zahvaljujuci Sklerozici).I ja nekad sa mojim suprugom nemogu normalno pricati.Pazi ,njemu je vrucina pa je nervozan ja mu na to kazem 'ma meni je super'.Svi mi nekada imamo konflikte sa onima koje volimo,ja se sa mojim posvadjam svaki dan ali za pet minuta  ja kuvam kafu.betaferon mi on daje svako drugo vece jer ja to nemogu sebi sama.Majo sve sto ti mogu reci to je 'pazi samo na sebe i na decu'Suprugu udovolji onoliko koliko to mozes i zelis a na prvom mestu budi ti.poooz   sys

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #34 poslato: Jun 24, 2008, 05:15:29 posle podne »
Kao što Asja kaže, bolest koja se ne vidi, bar u početku. Na sreću, kod nekoga, nikada. Onda misle da si folirant. :)
Doživeo sam i ja rečenicu: kada ćeš prestati da se ponašaš kao bolestan čovek?  mali1
Bi ja, al ne ide nešto. Sada mi to deluje smešno ali u tom momentu sam bio na ivici na da "puknem" i da mu svašta saspem u lice. Srećom, uzdržao sam se, okrenuo i otišao svojim putem. Život ide dalje. ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #35 poslato: Jun 24, 2008, 05:59:18 posle podne »
Hm!Za mene pojedini kazu 'ma nije joj nista moze konju rep iscupati' >:D ja samo kazem AHAA!!!

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #36 poslato: Jun 24, 2008, 06:00:46 posle podne »
 I DA(UOPSTE NISAM NI DEBELA NI NEKA JAKA ZA KONJSKE REPOVE) mali1

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #37 poslato: Jun 30, 2008, 02:57:43 pre podne »
Ja sad padam sa Marsa na ovu temu ali moram da vam nesto kazem.
Pre neki dan su me iznervirali, ispade da sam razmazena i trosadzija sto ne mogu da uradim nesto sto svi ostali mogu! A mogu i ja ali sa kakvim posledicama!!!! To me je bas pogodilo :(! Al onda sam shvatila da su oni zdravi i da "sit gladnom ne veruje" i uopste se nisam trudila da im nesto dokazem. Jer, ako ugrozim svoje zdravlje meni ce biti najgore! I ovako mi je dovoljno lose!!!
A sto se tice "njegove porodice", da ste najlepse, najbolje, najzdravije, najbogatije, naj ne znam sta, opet ne bi bile dovoljno dobre!

Moramo biti mnogo hrabri, hrabriji od zdravih ljudi!

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #38 poslato: Jun 30, 2008, 01:21:09 posle podne »

cao, moji mili!
  bila sam par dana u pg u posjeti kod mojih i naravno suprugovih,nisam im mnogo zamjerala ovog puta,cak naprotiv ,pustila sam da mi nocu pripaze djecicu ja sam sa muzem isla na veceru u grad, pa naradne veceri sa drustvom,ovog puta sam sve okrenula na moju korist a bila sam i malo  >:(!!!shvatila sam napokon da sam sebi najbitnija i toj djeci ,a sto je najbolje od svega sto sam se trgla i vratila se u bg puna ideja o svom daljem zivotu,puna iddeja o nekom svom poslu i sto mi je najbitnije je da sam po prvi put dobila 100 postotnu podrsku muzevu,koji ce mi pomoci da ostvarim taj posao koji sam nacrtala u mojoj bolesnoj glavi,poslije toliko vremena ne mislim samo o bolestini nego o sebi i djecici.roditelji ko roditelji misle i dalje da nemam ms,ok kazem i nastavim da pricam o djeci ,kako je mala prohodala...o sebi nista.
ljudi meni se povratila volja,nazalost snaga nije ali jacina uma jeste. :cheers:
nedam vise nikom da me spusta pa makar bila dropa.NEDAM
POZDRAV sys

Van mreže davor.v

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #39 poslato: Jun 30, 2008, 02:24:22 posle podne »

tako je mila...ne daj se...tako treba... :cheers:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #40 poslato: Jun 30, 2008, 08:20:28 posle podne »
To Majo,to je moj moto.Tako trba.Ne,ne,ne nedaj na sebe. :a10:

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #41 poslato: Jul 06, 2008, 07:42:23 posle podne »
 :( sada cu izgleda sama sebe demantovati od poslednjeg mog javljanja. :'(.kako zaboli kada umirete od bolova,sto je i slucaj sa mnom danas,inace se zadnjih par dana lose osjecam a sve mi je gore i gore,pocela sam i da sepam a bolovi su sve jaci i aci i u trenutku sam se zaplakala jer nisam mogla da trpim i kad mi pridje neko od koga ocekujem najvecu pomoc odgovori "ajde jadna" osjetih se nekako nisko,da me je bar tad zagrlio manje bi me boljelo,zar ne pomisli samo u kakvom sam strahu,da li se meni opet vraca napad u kakvom sam bolu,pomisli li sta me opet ceka,hocu i opet u bolnicu... :a8:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #42 poslato: Jul 06, 2008, 08:43:14 posle podne »
Maki,nemoj ni zbog koga liti suze,jer taj tog nije vredan.Ja sam davno to prestala da radim zbog osobe,(mislimo na istu)i veruj da se ta osoba promenila.Neznam koji put ti govorim,ako tesko hodas idi kod lekara nemoj cekati,meni je tako bilo u junu i sad sam ko nova.Moras zbog dece,oni su jedini kojima trebas stalno,a ostali.....

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #43 poslato: Jul 06, 2008, 09:01:57 posle podne »
Ljiljana koliko imas godina? I kada si primetila prvi simptom MS?

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #44 poslato: Jul 06, 2008, 09:19:50 posle podne »
Imam 36god a prvi simptom sam primetila pre 10 godina.(zamagljeno oko i jaka vrtoglavica)ali nisam znala dijagnozu 5god.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.