Autor Tema: Klinički centar Niš - zakazivanje intervencije  (Pročitano 306705 puta)

Van mreže Бањалучанин

• Član
  • **
Odg: Klinički centar Niš - zakazivanje intervencije
« Odgovor #285 poslato: Oktobar 26, 2010, 03:10:29 posle podne »
поздрав свима!
Овде сам (као што сам навео у "представљању") због своје мајке која је обољела од МС.
Прије неких мјесец и по послао сам Јелени мејл и рекла ми је да је мајка стављена на листу чекања и то...
Данас сам је питао и одговорила ми је (одмах :) ?! ) да је она 899. на реду.
Интересује ме, из неких ваших искустава, колико то отприлике значи да ћемо чекати? Којом динамиком се ради?
Питам то јер ми је важно да знам, пошто ћу подносити захтјев Фонду здравственог осигурања Реп. Српске да они сносе све трошкове, а та процедура може потрајати...

хвала унапријед

Никола

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #286 poslato: Oktobar 26, 2010, 03:51:05 posle podne »
Nikola,ne znam kakva je sada situacija,mozda ima vise prijavljenih,ali ti mogu reci moje iskustvo.Ja sam se prijavila u junu,a sad cekam poziv od Jelene..Kada sam se cula telefonom sa njom,rekla mi je da bi trebalo da dodjem na red u novembru.Videcemo.Znaci to je nekih 6-7 meseci..Reci mi ,molim te da li to znaci da vas fond snosi troskove intervencije?Pitam da bih javila prijateljici iz BL,posto fo sada nije bilo tako.Pozz i sve najbolje  :n23:

Van mreže Бањалучанин

• Član
  • **
« Odgovor #287 poslato: Oktobar 26, 2010, 05:51:25 posle podne »
начекаћемо се у сваком случају...
што се тиче фонда ево шта су мени рекли.
Кад се захтјев поднесе првостепена комисија ће га највјероватније одбити на шта се улаже жалба коју разматра другостепена комисија.
Код одлучивања другостепене комисије директор фонда има велик утицај тако да се може преко њега нешто изгањати и онда захтјев пролази..
Рекли су ми да је већ било неколико случајева гдје су људима финансирали интервенцију..
позз

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #288 poslato: Oktobar 26, 2010, 06:32:44 posle podne »
hvala,Nikola..pozz za tebe i mamu  :n23:

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #289 poslato: Oktobar 26, 2010, 08:10:04 posle podne »
sto "volim" direktore sa velikim uticajem  >:D :n4:

Van mreže Brat

• Član
  • **
  • MS
  • Dg: M S
  • Grad: Doboj, BiH
« Odgovor #290 poslato: Oktobar 26, 2010, 08:50:34 posle podne »
Mene su odbili, jer sam podaleko od tog direktora. Ja sam platio, jer nisam mogao pomjeriti datum koji mi je dala Jelena, pa se sad nadam da će fond dati bar neki dinar.  :m1:

Van mreže Бањалучанин

• Član
  • **
« Odgovor #291 poslato: Novembar 04, 2010, 08:58:03 posle podne »
само нешто да питам..
Јел има и ЈЕДАН неуролог коме сте се обратили везано за мишљење о овим интервенцијама у Нишу а да вас није изружио и говорио да су то све шарлатани и да је будала свако ко им вјерује?!
како ме нервирају, стока сујетна!!!

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #292 poslato: Novembar 05, 2010, 08:42:18 pre podne »
moj neurolog nije tako reagovao, sta vise, pomogao mi je da sredim papirologiju za uput, kada je stvar sa uputima tek kretala i kada su se njegov sef i kolege na odeljenju izricito protivili, stim sto su na moju srecu, dobili natuknicu od nadredjenih da ne smeju da budu prepreka ali su i pored toga bili veoma spremni da na svaki nacin opstruisu. on mi je tada veoma pomogao.

i sta cemo sada, neurolozi i jedna i druga strana? ko je sada "stoka sujetna"?
reci cu ti sta cemo: necemo ih nazivati takvim nazivima!

sasvim razumem tvoj gnev, veruj mi, nista ne postizemo dozvoljavajuci sebi gnev, stavise, odmazemo jer gnev je losa emocija koja samo crpi snagu, no, to je stvar tvog licnog izbora.

sasvim druga stvar je javno vredjanje kao posledica gneva! to ovde ne moze, niti bilo gde jer jedna je stvar u zatvorenoj grupi tako nesto reci, tj. napisati, a druga na javnom forumu.
takav stav i kvalifikacija samo pomaze onoj grupi koja zeli da dezavuise CCSVI teoriju.

meni je uradjena intervencija u nisu i svaki dan osecam blagodeti toga i presretan sam zbog toga!
upravo zato ti ne mogu precutati to sto si napisao jer takve ispade koriste oni koji bi, na svu srecu bezuspesno, da to proglase sarlatanstvom

ne smemo zbog uskogrudosti te grupe, dozvoliti sebi da padamo u vatru i podlezemo niskim instiktima i time ih jos vise hraniti jer CCSVI teorija i intervencija je nesto sto najvise pomaze obolelima od ms.
najprirodnije je da prvenstveno mi oboleli pomazemo da se ona dalje usavrsava i ispituje!

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #293 poslato: Novembar 05, 2010, 12:07:07 posle podne »
Apsolutno se slazem sa Neslijem i nemam sta dodati  :ok: .Ni ja nisam imala problema sa svojom doktorkom,cak me je zena i sama pitala da li se zelim ukljuciti u tu studiju ,jos zimus.Medjutim ,tada nisam bila upoznata sa detaljima,niti sam imala net da se informisem,pa sam odbila..a,posto sam vec bila ucesnik neke studie,pomislih u sebi pa ne moram opet ..Ali evo sada cekam poziv iz Nisa i nadam se da ce nam svima biti bolje,posto i nemamo bas mnogo alternativa  :m1: ..A,znamo svi da se ne treba nervirati  :n24: .Zato samo opustano  ;):n23:

Van mreže Бањалучанин

• Član
  • **
« Odgovor #294 poslato: Novembar 05, 2010, 12:38:56 posle podne »
у прави си, јесам претјерао..
Али кад ме неко гледа са онолико ниподаштавања и са подсмјехом, то ме толико изнервира немаш појма! Ко да сам малоуман!

Van mreže Nesli

• Moderator
« Odgovor #295 poslato: Novembar 05, 2010, 03:09:31 posle podne »
jasno mi je, ja sam isto ovde pisao neke stvari u frustraciji sto stvar koja pomaze obolelima [meni je bar jako pomogla, a vidim i drugima...] nije dostupna u svakom gradu, bez prijavljivanja, spiskova, cekanja...
no, ne vredi tako... iskreno se nadam da ce jednom biti ovako http://www.makebeliefscomix.com/Comix/?comix_id=15712831C335161 za to je potrebno jos dosta istrazivanja i vremena
uzgred, sto se tice teme, da li neko zna da li su krenule ponovo intervencije, posto su krajem prethodnog meseca bile stale zbog nedostatka balona, tj. cekalo se da stignu?

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Dg: G 35 i M10
  • Grad: Beograd
« Odgovor #296 poslato: Novembar 05, 2010, 03:39:16 posle podne »
Pozdrav svima ,danas sam razgovarao sa Jelenom i nemam lepu vest za nas koji jos uvek strpljivo cekamo na poziv za intervenciju.Jos uvek je zastoj i potrajace ,nada se da ce do februara krenuti sa ponovnim  intervencijama a ni februar nije 100% siguran ,iz kog razloga je tako nisam je pitao.Konkretno moj slucaj je da sam 24 marta dobio odgovor od dr.Milica da sam stavljen na listu za intervencije... Jelena mi danas  rekla da sam 200 -ti na listi cekanja.Ne znam koliko je do sada ljudi uradilo intervenciju ali ovakav podatak mi je zbunjujuci,kad se toliki broj ljudi prijavi za intervenciju pre mene?U ponedeljak zovem da saznam sve sto danas nisam pitao a treba da znam.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #297 poslato: Novembar 05, 2010, 04:14:28 posle podne »
Jos uvek je zastoj i potrajace ,nada se da ce do februara krenuti sa ponovnim  intervencijama a ni februar nije 100% siguran ,iz kog razloga je tako nisam je pitao.

:o

U ponedeljak pitaj.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #298 poslato: Novembar 05, 2010, 06:54:18 posle podne »
Jooj,  :n22: n31,ovako se sad osecam..A,meni rekla pre mesec dana da cu biti u novembru i bas sam se nadala . ](*,) ..Pa, sta je tu je..Visa sila.. :m1:

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #299 poslato: Novembar 08, 2010, 02:25:25 posle podne »
Društvo upravo sam dobila info od dr Živića.Trenutno su u fazi nabavke katetera i balona,tako da treba vreme da se to sredi i onda kreće.
To je sve što sam ja mogla saznati.Nadam se da neće biti dugog čekanja.A znajući Niški tim(koji je super tim)očekujem da će to sve biti uskoro. :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.