Autor Tema: Razne vesti  (Pročitano 265777 puta)

Van mreže Vila

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ako hoces da pobedis,ne smes da izgubis :DDD
Odg: Razne vesti
« Odgovor #225 poslato: Februar 24, 2011, 11:02:53 posle podne »
Meni zima ne prija a pogotovo ovako snezno vreme.Jedva sa vusem po kuci i to uz pomoc tronozca.

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #226 poslato: Februar 26, 2011, 02:37:58 posle podne »
Ne bitno kakvo je vreme. :m1:
ena, sad' me zezas!!!

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #227 poslato: Februar 26, 2011, 04:56:34 posle podne »
Mislim na godišnje doba,bilo leto,jesen,zima kad me hoće hoće me. :m1:

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #228 poslato: Februar 26, 2011, 06:44:35 posle podne »
do prosle godine sam uvek imala pogorsnja u junu i decembru  :m1:
a prosle godine pogorsanja svaka 2 meseca  :sad:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #229 poslato: Februar 27, 2011, 12:45:22 posle podne »
Ja se, definitivno,  losije osecam kada je vrucina. U prolece sam labava, u leto napeta, u jesen nekako stabilna a zimi, pogotovo kada pada sneg lebdim.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #230 poslato: Mart 01, 2011, 09:26:47 posle podne »
Po ličnom osećaju, vrućine mi više smetaju ali opet pominjem, po hladnom vremenu sam imao skoro sve relapse.

Van mreže sale71

• Član
  • **
  • Yin-Yang
    • real women for erotic relationships
  • Dg: mgagisk
  • Grad: Aleksinac
« Odgovor #231 poslato: Mart 21, 2011, 04:23:01 posle podne »
Volim sunce!!!Možda može i da smeta,ali volim sunčan dan.Naravno i zdrave osobe moraju da se čuvaju dugog i direktnog izlaganja suncu.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #232 poslato: April 12, 2011, 08:49:33 pre podne »

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #233 poslato: April 12, 2011, 12:45:14 posle podne »
znači fikcija je i autoimuno i vaskularno tumacenje, a jedino u sta su sigurni jeste da neprijatelj probija barijeru i napada mozak i da su neki narodi postedjeni ove pošasti

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #234 poslato: April 12, 2011, 06:35:44 posle podne »
Ono sto je osnovno u tekstu je da se podvlaci da je i CCSVI teorija ( po njima ) pala u vodu zato sto:

-Prema jednim istrazivanjima ccsvi je potvrdjen kod 100% ms pacijenata i 0% kod zdravih kontrolnih subjekata.
- Prema drugim istrazivanjima ccsvi je pronadjen i kod ms pacijenata i kod zdravih kontrolnih subjekata koji nemaju nikakvih simptoma.
-Prema trecim istrazivanjima  ccsvi je pronadjen kod zdravih kontrolnih subjekata
- I prema cetvrtim ccvi nije pronadjen ni kod jednog ms bolesnika ali je zato pronadjen kod pacijenata sa drugim neuroloskim bolestima...

E sad se ja pitam ko je, kako i na osnovu kojih i cijih protokola utvrdjivao ccsvi u drugim, trecim i cetvrtim istrazivanjima?

Uz tekst se provlaci da je za pacijente ipak najbolje resenje farmaceutskih kompanija, sto ce reci lek na dugi rok.

O tome sta su to ONI pa nesto posebno pronasli, meni nista nije jasno - nisu ni rekli sta..

Autoimunu teoriju su poljuvali reda radi.

Pa, zakljucite sami sta tekst promovise.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #235 poslato: April 21, 2011, 10:25:00 pre podne »
Neznam dali ste ovo citali mozda, izlaganje Roberta Zivadinova da je mozda CCSVI rezultat progresije MS:

http://www.news-medical.net/news/20110415/Study-CCSVI-may-result-from-multiple-sclerosis-progression.aspx

Van mreže Sisko

• Član
  • **
« Odgovor #236 poslato: April 21, 2011, 10:35:24 pre podne »
zadnji rezultrati Buffalo studije nisu bas u prilogu CCSVI...

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #237 poslato: April 21, 2011, 10:52:53 pre podne »
Ne znam koliko je u ova istrazivanja ukljucena cinjenica koje suplemente uzimaju i kakav stil zivota vode ispitanici.
Mislim da je jako bitno, jer znam za dva slucaja kojima su u Nishu rekli da im nisu narocito zanimljivi po pitanju suzenja (jako malo suzenje i kratka intervencija), a obe osobe vec duze vreme imaju poseban rezim ishrane.
Istrazivanje vezano za MS po meni bi trebalo da bude sistemsko, kombinujuci ishranu, stanje kicmenog stuba i stanje vena.
Ono sto mi je drago sto se ovakva istrazivanja vode i sto je sa svih strana sveta kolicina informacija iz dana u dan sve veca i nada za konacno resenje sve bliza :)

Van mreže maja

• Član
  • **
« Odgovor #238 poslato: April 21, 2011, 11:27:14 pre podne »
sta to znaci poseban rezim ishrane....swankova dijeta?

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #239 poslato: April 21, 2011, 01:04:38 posle podne »
Jedna jeste na swankovoj, a druga je napravila sebi rezim bio hrane koji joj odgovara.
Mislim da je pitanje ishrane vrlo individualno, da svako sebi treba da nadje ono sto mu odgovara i da slusa svoje telo sta trazi :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.