Autor Tema: Prva dilatacija vena u Srbiji  (Pročitano 75962 puta)

Van mreže Lokica

• Član
  • **
Odg: Prva dilatacija vena u Srbiji
« Odgovor #75 poslato: Mart 05, 2010, 08:52:10 pre podne »
Eeee, nemojte Baneta da preskačete.  ;D

Ma i Bane... i Ti... i svi!  :D

p.s. Nego, Sklerozice, kad si već tu - zašto ovaj portal trokira poslednjih dana? Pretpostavljam da je preopterećen, i nadam se da nije neka sabotaža? :m3:

p.p.s. Eto, i ovu poruku sam otkucala još sinoć, ali nisam uspela da je pošaljem.

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #76 poslato: Mart 05, 2010, 02:04:04 posle podne »
Ovo je prepiska goxija sa dr.Živićem i Milićem.

Nove informacije od dr Zivica ! Danas je sve proslo super u razgovorima sa ministarstvom i sa dr Jelenom Drulovic koja je veoma zainteresovana da sa njima udje u celu pricu. Tako da ce se studija vrsiti uz saradnju nekoliko klinickih centara, iz nekoliko gradova. Dijagnostika krece doplerom u Beogradu na KC,mora se registrovati 5 parametara da bise utvrdio CCSVI. Tako da se ubuduce moze sacekati na snimanje doplerom na uput, ne mora se vise ici u privatnu ordinaciju. Dalje se ide na flebografiju i na samu intervenciju. Sto se tice intervencije, ona je laka i brza, a ostajace se u bolnici jedan dan i jedna noc, jer se ujutru mora odraditi kontrolni dopler. Sam sistem zakazivanja pacijenata ce biti poznat sledece nedelje, a doktor ce me obavestiti o svemu a onda i ja vas.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #77 poslato: Mart 05, 2010, 02:09:30 posle podne »
Odgovor Sandri i ostalima.Od Goxija.

Dopler koji smo svi uradili kod dr Vojnovica bio inicijalni pokazatelj da problem postoji, ali je i sam dr Vojnovic jos tada rekao da taj pregled nije kompletan, i da ce se morati ponovo raditi iz razloga sto nisu odradjeni svi manevri, tj. ne moze se detaljno snimiti sve sto treba da se snimi. To ti je odgovor na pitanje o dopleru. Jos uz to , ko udje u studiju, a i van studije, mora da prodje snimanje doplerom kod dr. koji je bio na obuci za to u USA i kompletno je savladao celu proceduru. Redosled ce se morati postovati, da bi se dobili ispravni "kontrolisani i nezagadjeni" rezultati, kako se to kaze u medicini.
Sto se tice ucesca dr Drulovic, savet je iz Ministarstva je bio da posto je ona vodeci strucnjak u Srbiji na polju MS , ona ucestvuje u registraciji pacijenata koji se budu prijavljivali za studiju , bez obzira da li se tu radi o njenim pacijentima ili ne. Takodje bice angazovan po jedan neurolog u N. Sadu i Kragujevcu koji ce zajedno sa ostalim kolegama koordinirati u radu sa Nisom i pacijentima. Ne mozemo mi birati doktorima i ministarstvu ko ce i kako biti angazovan u celu studiju, a da ocekujemo da sve bude besplatno za sve. Mi mozemo samo da ocekujemo da se sve dogovori, kompletira i da pocnemoda budemo pozivani na proceduru.
Sto se tice 5 kriterijuma, tacno tumacenje toga cemo dobiti narednih dana, a za sve sto ti nije jasno mozes se obratiti direktno dr Zivicu preko sajta stetoskop.info, on j tamo objavio svoj clanak o CCSVI i odgovara na postavljena pitanja.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #78 poslato: Mart 05, 2010, 04:08:57 posle podne »
Fala za info. :)

Van mreže Feanor

• Član
  • **
« Odgovor #79 poslato: Mart 05, 2010, 04:15:48 posle podne »
 Cool...a kad će da počne prijava za tu kliničku studiju ? ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #80 poslato: Mart 05, 2010, 04:18:57 posle podne »
Sam sistem zakazivanja pacijenata ce biti poznat sledece nedelje, a doktor ce me obavestiti o svemu a onda i ja vas.
Čekamo na goxija,kad on bude znao i mi ćemo. ;)

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #81 poslato: Mart 10, 2010, 09:26:16 pre podne »
poslao: dr Sasa Zivic | Datum: 09.03.2010

Postovani, kao sto je receno u tekstu u toku su pripreme za pocetak klinicke studije u kc nis koja bi obuhvatila 100 pacijenta sa ms-om. Cilj ove studije je da utvrdimo stvarni procenat pacijenata sa msom koji imaju ccsvi ili jednostavnije receno koliko je teorija o venskom zastoju tacna i koliko on utice na razvoj ms. Ovo svi nasi pacijenti sa msom zasluzuju! Nesumnjivo je jedno - ms je multifaktorijalna bolest! U planu je, da pored 100 pacijenata koji budu ukljuceni u studiju i praceni narednih najmanje godinu dana, "obradimo" kako dijagnosticki tako i terapeutski i druge pacijente koji se budu javili (i pacijenti iz inostranstva) . Nacin prijavljivanja pacijenata ce biti naknadno objavljen, a koliko pacijenata se moze nedljno obraditi zavisi ne samo od lekara koji su ukljuceni u studiju, ali svakako ce se ceo tim potruditi da taj broj bude sto veci.

Izvor: http://www.stetoskop.info/Ima-li-nade-za-obolele-od-multiple-skleroze-4729-p1-comments.htm

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #82 poslato: Mart 10, 2010, 11:04:52 pre podne »
kome,kako,kada i na koji nacin da se prijavimo za lecenje I dijagnostiku...ima nas mnogo koji "camimo" po stanovima i kucama,od kojih su mnogi tesko ili nikako pokretni......napisite i uputite nas kada saznate nesto vise i preciznije o tome,hvala VAM !

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #83 poslato: Mart 11, 2010, 10:27:59 pre podne »
Od sinoć.Prenosom od Goxija.:D

Sve teče po dogovoru, kako je planirano, sledeće nedelje se očekuje etički komitet KC Niš ,čekaju se još neki članovi tima, i onda krajem marta startuju intervencije. Što se tiče načina prijavljivanja kandidata, to će biti poznato kroz par dana, i odmah nam javlja. Moram da napomenem da me je doktor jos jednom oduševio svojim spontanim i ljudskim pristupom svima nama, kao ljudima a ne brojevima ! Svaka čast doktore!

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #84 poslato: Mart 11, 2010, 05:57:39 posle podne »
Pa, da... verovatno se ceka dr Bosnjakovic. Napisao mi je u mailu da do 15. marta nece biti u Nisu, i da ce mi se javiti kad dodje!

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Dg: G 35 i M10
« Odgovor #85 poslato: Mart 15, 2010, 07:53:27 posle podne »
ćao svima od seve,interesuje me jel ovo adresa od dr.Živić-www.stetoskop.info

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #86 poslato: Mart 15, 2010, 07:57:41 posle podne »
Možeš mu tu postaviti pitanje,uglavnom svima odgovori.A njegov e-mail je drzivic@walla.com.

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #87 poslato: Mart 15, 2010, 09:52:28 posle podne »
Malopre sam kratko cetovala sa dr. Zivicem, kopirala sam chat i prenosim vam. Meni ovo mnogo znaci, svi smo prijavljeni za studiju!
Jasmina

Samo jos ovo; randomizacija podrazumeva da ima prijavljenih pacijenata, zar ne? to bi znacilo da nas pc bira ali da smo prijavljeni, zr ne? ili sam ja to pogresno razumela...
9:34pmSasa

ima vas dosta prijavljenih za studiju. Svi koji ulaze u studiju ce biti randomizovani sa PC. Ostali ce biti tretirani ali ne i randomisovani i svi koji hoce ce biti obradjeni
9:35pmJasmina

da liu to znaci, konkretno, da sam JA prijavljena?
9:36pmSasa

da
9:37pmSasa

svi zainteresovani su ubaceni na spisak i kad krenemo PC ce izbaciti 100 imena koje cemo kontaktiratai. Ako se slazete sa uslovima studije bicete ukljuceni ako ne ....ide se na sledeceg i tako do cifre 100
9:38pmJasmina

hvala. Smem ovo da prenesem prijateljima na forumu?
9:38pmSasa

ok
9:39pmJasmina

Super, nocas cemnogi mirno leci da spavaju. Laku noc dr.Zivic!
9:39pmSasa

laku noc Vama

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #88 poslato: Mart 15, 2010, 10:00:47 posle podne »
Hvala Roxi. :)

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #89 poslato: Mart 15, 2010, 10:05:10 posle podne »
bravo Roxi, bravo dr.Živić

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.