Odgovor Sandri i ostalima.Od Goxija.
Dopler koji smo svi uradili kod dr Vojnovica bio inicijalni pokazatelj da problem postoji, ali je i sam dr Vojnovic jos tada rekao da taj pregled nije kompletan, i da ce se morati ponovo raditi iz razloga sto nisu odradjeni svi manevri, tj. ne moze se detaljno snimiti sve sto treba da se snimi. To ti je odgovor na pitanje o dopleru. Jos uz to , ko udje u studiju, a i van studije, mora da prodje snimanje doplerom kod dr. koji je bio na obuci za to u USA i kompletno je savladao celu proceduru. Redosled ce se morati postovati, da bi se dobili ispravni "kontrolisani i nezagadjeni" rezultati, kako se to kaze u medicini.
Sto se tice ucesca dr Drulovic, savet je iz Ministarstva je bio da posto je ona vodeci strucnjak u Srbiji na polju MS , ona ucestvuje u registraciji pacijenata koji se budu prijavljivali za studiju , bez obzira da li se tu radi o njenim pacijentima ili ne. Takodje bice angazovan po jedan neurolog u N. Sadu i Kragujevcu koji ce zajedno sa ostalim kolegama koordinirati u radu sa Nisom i pacijentima. Ne mozemo mi birati doktorima i ministarstvu ko ce i kako biti angazovan u celu studiju, a da ocekujemo da sve bude besplatno za sve. Mi mozemo samo da ocekujemo da se sve dogovori, kompletira i da pocnemoda budemo pozivani na proceduru.
Sto se tice 5 kriterijuma, tacno tumacenje toga cemo dobiti narednih dana, a za sve sto ti nije jasno mozes se obratiti direktno dr Zivicu preko sajta stetoskop.info, on j tamo objavio svoj clanak o CCSVI i odgovara na postavljena pitanja.