Autor Tema: Dopler u Beogradu  (Pročitano 54592 puta)

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Carpe diem
Odg: Dopler u Beogradu
« Odgovor #30 poslato: Februar 23, 2010, 09:37:06 posle podne »
Sada je sve u rukama vaskularaca!!! Stigao mi je mail od Bosnjakovica, nece biti u zemlji do 15. mart, a kada se vrati kontaktirace me.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #31 poslato: Februar 23, 2010, 10:04:05 posle podne »
Potpuni paradoks.
Radujemo se što imamo suženje. I kada mi neko kaže i meni su našli, potpuno se suludo osećam kada trebam da kažem, super što su ti našli :m1:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #32 poslato: Februar 23, 2010, 10:15:08 posle podne »
suzena si Mako:)

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #33 poslato: Februar 23, 2010, 10:16:37 posle podne »
Ja imam zakazan termin u petak u 10h. Jedva cekam.... Ena, cekam izvestaj o tome sta  je Nadj rekao.

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #34 poslato: Februar 23, 2010, 10:38:01 posle podne »
moj zakljucak sa colour duplex scan vena i arterija vrata: bez znacajnih promena jugularnih vena obostrano. Vertebralne vene su znacajno smanjenih promera. Savetuje se dalje ispitivanje vena i arterija endokranijuma, v.cavae superior i ehokardiografski pregled kao i vv.azygos. Dalja kontrola neurologa se savetuje.

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #35 poslato: Februar 23, 2010, 10:41:04 posle podne »
A, zasto i se i dalje savetuju kontrole kod neurologa, kada je ocigledan problem kod vena???

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #36 poslato: Februar 23, 2010, 10:41:44 posle podne »
Ena, cekam izvestaj o tome sta  je Nadj rekao.

Sve ću preneti.

moj zakljucak sa colour duplex scan vena i arterija vrata: bez znacajnih promena jugularnih vena obostrano. Vertebralne vene su znacajno smanjenih promera. Savetuje se dalje ispitivanje vena i arterija endokranijuma, v.cavae superior i ehokardiografski pregled kao i vv.azygos. Dalja kontrola neurologa se savetuje.
Amia i ja ću svakako videti sa Prof.Nadjom da uradim dopler i u N.Sadu.
Znamo da je Erika radila više puta,a nama svakako treba još neko dodatno snimanje.

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #37 poslato: Februar 23, 2010, 10:44:42 posle podne »
Evo i da ja svoje vene dam na uvid svima !
Uradih dopler posle Ene, i zeznula me iz mesta, ima bolje vene od mene !

Situacija je sledeca:

V.jugularis desno je u polusedecem polozaju od 7mm promera supraklavikularno do 5mm u srednjem delu vrata i do 6mm u submandibularnom delu, bez tromba,spontanog,respiratorno zavisnog protoka, sa uocljivim valvulama.U lezecem polozaju v.jugularis interna je od 10mm supraklavikularno do 7mm submandibularno.

V.jugularis interna levo je u polusedecem polozaju od 10mm promera supraklavikularno do 8mm u srednjem delu vrata i do 8mm u submandibularnom delu,bez tromba,spontanog, respiratorno zavisnog protoka,sa uocljiim valvulama. U lezecem polozaju v.jugularis interna je od 14mm supraviklavikularno do 14mm submandibularno.
...........................................................................

Zakljucak :

susp. su promene desne jugularne vene u smislu suzenje supraklavikularnog, srednjeg i submandibularnog dela, bez tromba. Levo promeri jugularnih vena su granicnih vrednosti, bez postojanja tromboze i drugih promena zidova.vertrebalne vene su bez znacajnih promena. Savetuje se dalja kontrola neurologa i vaskularnog hirurga. 

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #38 poslato: Februar 23, 2010, 10:46:31 posle podne »
legla,umalo da zaspim,ali nisam mogla od silnih emocija koje su me snasle i smehotresnog pregleda koje ce pamtiti cela zgrada i pokojna stolica. vecna joj slava  :sad:

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #39 poslato: Februar 23, 2010, 10:47:08 posle podne »
A, zasto i se i dalje savetuju kontrole kod neurologa, kada je ocigledan problem kod vena???
Pa i ja sam to pitao doktora danas, on kaze da to mora da napise zato sto su nas do sada vodili neurolozi .  :m1:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #40 poslato: Februar 23, 2010, 11:02:06 posle podne »
suzena si Mako:)
Ja se sutra snimam.
Javljam rezultat, nalaz...

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #41 poslato: Februar 23, 2010, 11:12:52 posle podne »
amia, mislim da je kot tebe glavni problem u veni azygos, jer mi je danas doktor rekao da je ovo sto je on snimao pokrilo samo jedan deo, i to one najcesce problematicne jugularne , ali da se mora uraditi detaljnije snimanje koje narocito podrazumeva venu azygos ! tako da idemo dalje, da te nakacimo na MR ! :cheers:

a ono za  smejanje u hodniku i raspalu stolicu, cccc, ajd u cosak, jedan ! mali1

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #42 poslato: Februar 23, 2010, 11:29:09 posle podne »
legla,umalo da zaspim,ali nisam mogla od silnih emocija koje su me snasle i smehotresnog pregleda koje ce pamtiti cela zgrada i pokojna stolica. vecna joj slava  :sad:
:)hah.Kad smo se otimali ko će sesti na nju prvi.Nas 6 a jedna stolica.Jel nas toliko bilo? :m3:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #43 poslato: Februar 24, 2010, 01:13:45 posle podne »
Društvo,sutra radim dopler  u Novom Sadu.Pitala sam prof.Nadja,šta ako mi se vidi da imam suženje vena da li će u Kamenici da mi urade operaciju I to što treba.On mi je rekao da Kamenica sa zahvatom nema ništa već vaskularni hirurg u saradnji sa njim.Nisam mu rekla da sam juče radila dopler u Bg da napravim poređenje neko ako ga bude bilo.Pitala sam ga da li je taj dopler...…a on me prekinuo i nasmejao se sa rečima “Da po protokolu dr Zambonija”.
Tačno zna šta ću da pitam.Navikao već na moja pitanja. ;D

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #44 poslato: Februar 24, 2010, 02:42:40 posle podne »
Sledece nedelje cu da dobijem vise informacija iz Nisa, od dr Bosnjakovica i dr Zivica.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.