E bas mi je drago sto ovde ima ljudi koji imaju iskustva sa kombuhom

! Moram sad da pojasnim stvari jer su mi ljudi koji su mi je prodali dali razlicita uputstva od vas koji ste je gajili ili je jos uvek gajite!
Znaci ovako, kad bude isteklo 12 dana ja u tegli imam 2 gljive- staru i novu! Novu operem pod mlazom vode i stavim u novi caj sa 4dl vec pripremljenog napitka kombuhe i ostavim jos 12 dana da se napravi nova gljiva!
E, a sta radim sa starom gljivom?
Prodavci kombuhe su mi rekli da stara gljiva vise nema lekovita svojstva i da mogu da je koristim jedino za obloge a da ako hocu vise tecnosti onda treba da kupim jos jednu gljivu!
Sad meni nije jasno kako je Asja uspela da dobije tako puno gljiva???
Kako se Amia snalazis sa ovim?
Imam ja jos jedno (za sada

) pitanje!
S obzirom da se za pripremanje napitka koriste uglavnom crni ili zeleni caj da li vam smeta kofein? Amia kaze da svuda nosi flasu sa sobom (vec vidim sebe sa kombuhom umesto sa flasom vode

), da li imas aritmije, visok pritisak ili bilo sta sl. od tolike kolicine kofeina? Asja?
Na nekom prospektu koji sam dobila izmedju ostalog pise da kombuha
-povecava energiju spotrista i umnih radnika; -pojacava cirkulaciju krvi i u najsitnijim krvnim sudovima (tipicno za kofein)
-snizava krvni pritisak;
e sad to mi ne ide jedno sa drugim!?
Jel kad pijete kombuhu pred spavanje mozete da zaspite?
Ja inace ne pijem ni kafu ali imam jako nizak pritisak pa mi cesto od toga bude lose. U poslednje vreme sam pocela da kad mi je tako lose i ne mogu ni da disem normalno ja skuvam jedan nes i od pola solje se povratim tj. kofenin da malo energije srcu pa odmah bude lakse

!
Ko bi rekao da se kombuha prodaje, svasta! Ja sam je i bacala hahahahahahah!!!
Ja sam jako dugo pokusavala da je nabavim ali niko zivi nije znao kako da dodjem do nje. Onda sam slucajno na autobuskoj stanici nasla reklamu-telefon i kupila!!! Volela bih da ih namnozim pa da delim ljudima, bilo bi mnogo bolje da piju kombuhu nego koje kakve koka-kole, sokove, gazirano i sl.

!
Ja cu prvu viska koja se namnozi da poklonim Sklerozici ako bude hteo da je gaji

!