Autor Tema: Prva snimanja  (Pročitano 82063 puta)

Van mreže Cuki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Prva snimanja
« Odgovor #90 poslato: Februar 22, 2010, 05:37:15 posle podne »

Van mreže pule

• Novi član
  • *
« Odgovor #91 poslato: Februar 22, 2010, 11:45:46 posle podne »
ja idem u petak  sa svim nalazima kod sase zivica na razgovor...pa se javljam sa obavestenjima
ja ne verujem da je kod mene taj problem sa venama..jer uvek imam problem kada sam prehladjena ili imunitet na neki nacin bude pokrenut...sto ce reci...verujem da je kod mene ipak autoimuno

Van mreže Feanor

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #92 poslato: Februar 25, 2010, 10:14:21 pre podne »
 Drugari, jel išao neko u Angio na snimanje ? (pomenut na 6tog strani).. Ja sam ih sad zvao i reče sestra da je neki pacijent doneo protokol i da je Dr Bojan Vojnović (vlasnik) počeo da radi snimanje.. Sad da li je navlakuša ili čovek stvarno zna da radi ?

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #93 poslato: Februar 25, 2010, 10:26:38 pre podne »
mislim da ima tema dopler u bgd,,a ako sam pretupila ,nije navlakusa
doca radi ta snimanja po protokolu,ima dobru ,masinu UZ...mislim da smo ostavili izvestaje na toj temi ,,,do sada osim make ...svi imamo po nesto na venama...bar sto se vratnog dela tice,,,

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #94 poslato: Februar 27, 2010, 01:16:26 posle podne »
Društvo bila sam pre dva dana u N Sadu na dopleru (probnom)tako kaže ta dr koja je radila,jer kaže da će se to sve morati još jednom posle Ct-a.
I potvrđeno je isto što i u Beogradu prethodnog dana.
Pitala sam je šta dalje?
E sada,sledeće je CTvenografija u Kamenici,jer je to najvažnije.(tako reče ta Dr)
da CT venografija potrvdi sve to i locira tačno mesto suženja.Na moje pitanje šta dalje,šta je sledeće,ona kaže sledeći je vaskularac u N.Sadu i na njemu je da odluči da li će trebati stent ili nešto drugo.
Ona i Prof Nadj će te sve snimke koje smo radili  pregledati i rekla je da će javiti kad treba ići za Kamenicu.
Znači ništa posebno nisam čula,nisam ni dobila izveštaj jer sve to ostaje kod njih.Ali sam potvrdila onaj dopler od juče.Sad sledi Ct venografija koja je najvažnija za sada u svemu tome.

Van mreže leptirica

• Član
  • **
  • Postavi sebi nemogući cilj!
« Odgovor #95 poslato: Mart 16, 2010, 01:24:28 posle podne »
Samo da se i ja prijavim... Bila sam pre par dana u ordinaciji Angio u BG.. Takodje imam suženje Jugularne vene na levoj strani od 5mm do 8mm.. Doktor mi je dao takođe uput za vaskularnog hirurga, ali bez precizne preporuke... Dalju proceduru ce mi odrediti vaskularni hirurg...

Van mreže Benćo

• Član
  • **
  • Grad: Beograd
« Odgovor #96 poslato: Mart 20, 2010, 03:16:15 posle podne »
Dragi prijatelji, zahvaljujuci Vama i vasoj nesebicnosti preko ovog foruma sam dosao do E-maila dr Sase Zivica. Stupili smo u kontakt do duse iz treceg puta i evo sta mi je doktor odgovorio:

Postovani Branko,
verujem da sam odgovorio na Vas mail ali zasto on nije stigao kod vas neznam!
U svakom slucaju, ubacio sam Vas u spisak zainteresovanih i sigurno cete biti primljeni u KC Nis za dijagnostiku i tretman.
Molim Vas samo za malo strpljenja jer ocekujemo start studije krajem marta ili pocetkom aprila. Javicu Vam se cim imam sve kompletne podatke kako bi se dogovorili za Vas dolazak u Nis.

S postovanjem dr Sasa Zivic

PS: ne zamerite kolegi neurologu! Mnogi ne stignu zbog svojih obaveza da budu u toku sa desavanjima u svetu a drugi pak ni sa desavanjima i u svojoj zemlji!

From: B.T.
Subject: B. T. za MS

Uvazeni dr Zivicu!
        Sa duznim postovanjem obracam vam se i po treci put u nadi da cete mi bar ovoga puta odgovoriti. Zivim u Beogradi. Imam 51 god. Bolujem od MS-a 19 god.Tok moje bolesti je oznacen u pocetku kao benigni. Vremenom je presao u RR tok. Ali od kada su me penzionisali stanje mi se pogorsalo pa sada, zadnje dve god. idem uz pomoc stapa i uz pridrzavanje za nekoga. Uglavnom mi je popustila samo leva strana, dok mi je desna str. tela u redu. Po zanimanju sam bio Prof. za fizicku kulturu. Dobrog sam opsteg zdravlja. Postovani dr Zivicu, posto sam JAKO zainteresovan za ovu novu teoriju o CCSVI, u koju zaista zelim svim srcem da verujem, MOLIM VAS da mi odgovorite da li oupste i kako mogu doci do VAS?
        Kada sam svoga neurologa danas pitao sta o tome misli,  zamislite odgovor jednoga doktora koji mi je same iz poluokreta rekao: "Budalastina". Zamislite moje zaprepasceje!? Zato Vas jos jednom molim da mi odgovorite kako da udjem u Vas program, pa kad sve prodje da odem i da mu pokazem sta je budalastina. Dragi i postovani dr Zivicu, redovno posecujem sajt Hendi drustva i citam sta odgovarate pojedincima i vdim da im redovno odgovarate, pa me cudi zasto meni niste! U nadi da cu i ja cuti od Vas dobre vesti, primite najsrdacniji pozdrav!

Dragi prijatelji, iz ovoga se moze videti da ne treba paniciti ni trcati da se koje-gde obavljaju snimanja, jer ce oni tamo inace sve uraditi. Bez panike, prijavljujte se svi zainteresovani i naoruzajmo se strpljenjem, pa kad nas pozovu. Ne treba im previse ni dosadjivati. Ovo je sasvim jasno i nedvosmisleno. Samo hrabro, pa sta imamo da izgubimo, osim mozda samo da dobijemo! Sve Vas jos jednom pozdravljam i volim.

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #97 poslato: Mart 20, 2010, 05:09:13 posle podne »
nema potrebe se trpati i raditi snimanja .....trebalo bi to raditi pre intervencije i posle,ovo sto se radi je radi radoznalosti i informacija,najbolje bi bilo raditi snimanje i odmah intervenciju,kao npr kod zubara,pogotovu za nas koji smo vezani za kolica i tesko ili nikako pokretni jer veliki je napor i transport i sve ostalo sto prati nas takve pacijente...ovo sto pricam dobro sam osetio i znam kada sam zuc operisao i lezao 15tak dana,prikovan za krevet,zivot su mi spasli tada dobri ljudi i doktori,ako moj zivot sa ms-om nesto vredi,i rekli su mi unapred sve tacno i bez greske su otlonili "kvar" i ja sam im ko Bogu koji me jos drzi zahvalan...bez dinara ni kafu,ni cokoladu nisu hteli da prime,bio sam smesten sa ljudima teskim bolesnicima od raka o kojima su isto maksimalno vodili racuna,bolje nego na neurologiji.....komplet svi bivsi vojnici i ratnici.....uzas i strasno

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #98 poslato: Mart 20, 2010, 09:54:43 posle podne »
ne znam, kazu snimanje i diletacija idu zajedno....ne razumem

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
« Odgovor #99 poslato: Mart 21, 2010, 02:15:15 posle podne »
pa sad ,da li da uradim dopler prije odlaska u niš ili ne?šta ako me zovnu i kažem ja imam ms hoću intervenciju,ne djeluje  mi ubjedljivo,da uradim to kod privatnika da ne glavoboljam više?

Van mreže leon

• Član
  • **
« Odgovor #100 poslato: Jun 09, 2010, 09:49:50 posle podne »
Po pozivu prof.Nadja iz N.sada pozvana su sva deca obolela od MS na snimanje u Kamenicu.Bili smo i mi,u celoj Vojvodini ima 9-oro obolele dece-znaci do 18 godina.Za dve nedelje su gotovi rezlutati ali po prici doktora koji je drzao nama roditeljima sastanak deluje kao da nesto bas ne veruju u ovo sa venama...Kao u fazonu ajd da proverimo posto smo dobili novi aparat... ali ja kao roditelj VERUJEM.
Posto su prvo deci radili snimanje verovatno ce krenuti dalje...uz overen uput i odobrenje komisije pored strpljenja vam ne treba nista vise.

Van mreže novosadjanka64

• Član
  • **
  • Život ima više mašte od naših snova
« Odgovor #101 poslato: Jul 08, 2010, 01:36:34 posle podne »
Ja bih postavila jedno pitanje Eni ako može da mi odgovori.Nova sam na forumu inisam znala mnoge stvari o MS dok nisam počela da se družim sa vama Ena vidim da si u februaru obavila neka dopler snimanja ida ideš kod neurologa profesora Nadja reci mi molim te šta je bilo dalje? ovo te pitam jer sam pročitala tvoju poruku od 25 februara a nevidim nigde nastavak.Molim te ako možeš da mi odgovoriš jer i ja idem kod profesora Nadja a on mi se nešto promenio i izbegavam (koliko mogu) svaki odlazak kod njega.Ja sam posle prve pulsne terapije dobila dubinsku trombozu.Kad su mi je "izlečili" ponovno pogoršanje MS pa ponovo pulsna(razmak 3meseca) i onda dobijem tromboemboliju i završim u SR Kamenici sa trombom u srcu i plućima od kojeg mi je pukla plućna maramica ida te ne davim duže još uvek sam pod terapijom u institutu ali Nadj negira doktore u kamenici ikaže da vaskularno nema veze sa MS.Da li si ti imala nekih vaskularnih problema i kako si otišla na dopler(po čijem savetu)

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #102 poslato: Jul 08, 2010, 01:50:58 posle podne »
Sanja,posle tog snimanja u Kamenici i UZ u Novom Sadu sam otišla u Niš.O svemu možeš pročitati ovde. ;) http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,3079.0.html

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #103 poslato: Jul 08, 2010, 02:38:53 posle podne »
Novosadjanka 64, uopste nas ne davis, slobodno napisi svoju pricu.. Ovde ce te svi razumeti. Zao mi je za tromb.. :( Pozdrav!

Van mreže novosadjanka64

• Član
  • **
  • Život ima više mašte od naših snova
« Odgovor #104 poslato: Jul 08, 2010, 03:28:20 posle podne »
Hvala vam što vas nedavim ali zbog neobaveštenosti znam da čovek ume da bude dosadan.Ja imam porodicu koja me zaista podržava i prijatelje naravno ,ali meni se toliko toga lošeg izdešavalo da stvarno neznam kako bi neko rekao "na koja vrata udaram".Čovek ponekad izgubi nadu.Ja sam osoba koja ume da se bori sa problemima (imam bolesnog sina koji zavisi od mene najviše već 15 god on sad ima 24god),ali ovo što mi se izdešavalo za ove 3 godine me je dotuklo.Čini mi se da ponekad nestajem.Plačem za svaku sitnicu,jer gubim snagu da se borim i za njega iza sebe.Ova nova metoda što se radi u Nišu pojavila se kao svetlo na kraju tunela.Zato vas molim da me uputsvima šta,gde i kako provedete kroz taj tunel kako bi i ja stigla do Niša.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.