Autor Tema: CCSVI linkovi  (Pročitano 95852 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: CCSVI linkovi
« Odgovor #105 poslato: April 11, 2010, 10:57:24 pre podne »
Opet CTV televizija iz Kanade (ona je prva prenela vest o radu zambonija u noembru 2009), izvestaj o sastanku koji se odrzao juce, govore Dr Zamboni i Dr.Zivadinov:

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20100208/ms_zamboni_100208?s_name=&no_ads=

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #106 poslato: April 14, 2010, 04:11:12 posle podne »
Dve zene su otisli do Indije za diletaciju. Jednoj su uradili i oseca se bolje, a drugoj nisu nasli suzenu venu:

http://www.albertalocalnews.com/news/local/MS_liberation_raises_hope_90738684.html

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #107 poslato: April 14, 2010, 04:16:46 posle podne »

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #108 poslato: April 14, 2010, 05:02:28 posle podne »

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #109 poslato: April 16, 2010, 09:12:09 pre podne »
Zamboni na seminaru neurologista u Torontu,14.04.2010 obrazlozio svoju teoriju i upucuje na predostroznost:

http://chealth.canoe.ca/channel_health_news_details.asp?news_id=30584&rss=67&rid=999999&news_channel_id=2065&channel_id=2065&rot=3

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #110 poslato: April 16, 2010, 12:12:16 posle podne »
Nazalost, ovaj tekst govori o tome u kom pravcu ide prica u vezi CCSVI...kazu ljudi da se sa svim tim treba usporiti, da treba da se izvrse rigorozna ispitivanja, da nemaju dokaze da to pomaze, sta vise imaju i anegdotskih (!? ) prijava da deblokada vena moze i pogorsa simptome MS-a!?? Budalastine! Ne bi me cudilo da su Dr Zamboni i Dr Zivadinov ucenjeni, da im je zapreceno ili, nedaj Boze, da su dobili pare da tako nesto govore. Zalosno.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #111 poslato: April 16, 2010, 01:25:20 posle podne »
i Zivadinov i Zamboni izgledaju umorno, posebno Zivadinov...

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #112 poslato: April 16, 2010, 01:30:01 posle podne »
Eh, naravno, odmah sam pretrazila net u potrazi za jos nekom vescu koja bi potvrdila ovu informaciju i nasla sam jedan tekst koji je pisala neka malo odgovornija osoba http://www.cbc.ca/health/story/2010/04/14/mutliple-sclerosis-ccsvi-zamboni-zivadinov-veins.html - veoma VAZNO je to da dr Zamboni i Dr Zivadinov upozoravaju pacijente sa MS-om, da zbog nestrpljivosti NIKAKO ne idu da se na svoju ruku podvrgavaju tretmanu deblokade vena koji se ne radi po protokolu koji su oni uspostavili. Znaci treba se prijaviti samo u okviru onih institucija koje sprovode studije koje rade po protokolu Dr Zambonija, u nasem slucaju u Nisku kliniku kod Dr Milica i Dr Zivica. Znaci, nikako ne biste smeli da odete u neku privatnu kliniku, nadjete vaskularnog hirurga koji bi prisato da vam tako nesto odradi - NE! Mislim da je to poenta njihovog upozorenja:)! Kiss!

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #113 poslato: April 16, 2010, 03:06:34 posle podne »
Da, to je poenta kada kaze predostoznost. Neurolozi negiraju tezu jer su na misljenju da su se vene suzile zbog MS :(

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #114 poslato: April 16, 2010, 09:30:14 posle podne »
 >:D >:D, pa kad su tako pametni, kako to da to ranije nisu otkrili!?!!! Grrrr! Verovatno ima i normalnih neurologa, ali po svemu sudeci je mnogo vise onih kojima su potrebni bolesni ljudi, a ne izleceni. Uostalom, ako je ljudima BOLJE, i to evidentno bolje nakon " kontraverznog tretmana", koga briga da li je starija " kokos ili jaje", vazno je da se pacijent oseca mnogo bolje, a koliko vidim svi koji su to uradili tvrde da se osecaju mnogo bolje! Ali i ja sam negde procitala jedan biser od izjave nekog vajnog neurologa koji kaze da teorija nista ne vredi jer, kako kaze, nema dokaza da je pacijentu stvarno bolje, vec samo tvrdnja samog pacijenta cije je to subjektivno misljenje!!??!!! To su valjda izjave usled osecaja panike, a panice zato sto znaju sta im sve izmice ($$$$$)!!

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #115 poslato: April 18, 2010, 01:15:24 posle podne »

Van mreže busybee

• Član
  • **
« Odgovor #116 poslato: April 27, 2010, 06:20:16 posle podne »
Prosle nedelje sam u vezi predhodnih postova sa ove teme poslala mail Dr Zivicu posto iz Nisa nije bilo svezijih vesti, pa sam ja pomislila da cela prica sa studijom u Srbiji nailazi na prepreke i probleme. Zamolila sam ga da me obavesti kako stoje stvari, i danas sam obavestena da je vec 20 ljudi ukljuceno u studiju, da oni imaju i volje i znanja da prevazidju probleme i da ce svi doci na red, samo moli za strpljenje:))))!!!  :cheers: Eto, to sam zelela da prenesem.

Takodje, za one koji su kasnopaleci ili slabo informisani kao ja, jos jedna fenomenalna vest, a to je da nakon dilatacije balon NE OSTAJE u veni!!!!!!!! Ja sam mislila da ostaje :n6:. Dakle, sve genijalne stvari su jednostavne, a Dr Zamboni bi zaista trebao da dobije Nobelovu nagradu, mogli bi i za to da pokrenemo peticiju:))!

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Pol: Muškarac
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #117 poslato: April 27, 2010, 07:46:06 posle podne »
Super, hvala ti busybee sto si nas obavestila o tome  :ok:
To sto je
Citat
20 ljudi ukljuceno u studiju
, 'jel se to odnosi na 20 lekara ili 20 ljudi kojima je uradjena interencija?  :n6:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #118 poslato: April 27, 2010, 08:08:20 posle podne »
tim cine 5 lekara (procitati clanak iz Politike) a do sada je tretirano 20 pacijenata

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #119 poslato: April 30, 2010, 01:55:23 posle podne »
Jedan članak na internetu CCSVI

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.