Autor Tema: Prva CCSVI studija - Bafalo  (Pročitano 32047 puta)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
Odg: Prva CCSVI studija - Bafalo
« Odgovor #15 poslato: Februar 10, 2010, 08:12:15 posle podne »
hvala ti ,stvarno si se potrudio

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #16 poslato: Februar 10, 2010, 08:14:20 posle podne »
Merso, hvala puno. :)

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #17 poslato: Februar 10, 2010, 08:36:24 posle podne »

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Carpe diem
« Odgovor #18 poslato: Februar 10, 2010, 08:40:22 posle podne »
Merso, hvala ti!

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #19 poslato: Februar 10, 2010, 08:43:07 posle podne »
Evo sad sam pregledao sve jace svetske TV kuce, svi su objavili ,jedino CNN kasni, a na Sky News-u sam bas gledao uzivo pricu ! :ye:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #20 poslato: Februar 10, 2010, 08:45:14 posle podne »
I to je otprilike to. Više nema stajanja.  :ye1:

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #21 poslato: Februar 10, 2010, 08:50:19 posle podne »
Sada kada uporedim rezultate koje je objavio dr Zivadinov sa onima koje je pre par meseci izneo dr Zamboni, nije mi jasno kako se pokazala tolika razlika u procentima! Koliko se secam u intervju-u koji je dao kanadskoj televiziji Zamboni je decidirano izjavio da je kod svih MS pregledanih pacijenata pronadjen i CCSVI, a da kod nijednog iz kontrolne grupe nije nadjen ! Da li je tu razlika u merilima koja koriste ili.... :m4:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #22 poslato: Februar 10, 2010, 08:55:36 posle podne »
merso...

Svaka čast!!!

goxy...

I kod mene je slično. Slabe su šanse da se pojavim. Sneg i led, a ja i po suvom hodam k'o ranjeni puž.
Uzgred, ima još razloga što me neće biti tamo. Ja nisam imao direktan kontakt sa dr Stoisavljevićem, ali mnogi pacijenti se žale i na njega i kažu da se promenio. U ostalom, probajte sutra da zakažete pregled kod pomenutih. Sve i da ubodete vreme kada nisu na bolovanju, odmoru, seminaru, putu, predavanju..., stićiće te na red tamo negde s jeseni. A dotle crkni te ko vas j..e.
I ko što rekoše ljudi, šta će da kažu po pitanju onoga što nas zanima, a što mi ne znamo. Više mi znači šta je rekao Živadinov i Sky, nego šta će oni da kažu.
Uh, malo sam se iznervirao  :).

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #23 poslato: Februar 10, 2010, 08:57:28 posle podne »
Sada kada uporedim rezultate koje je objavio dr Zivadinov sa onima koje je pre par meseci izneo dr Zamboni, nije mi jasno kako se pokazala tolika razlika u procentima! Koliko se secam u intervju-u koji je dao kanadskoj televiziji Zamboni je decidirano izjavio da je kod svih MS pregledanih pacijenata pronadjen i CCSVI, a da kod nijednog iz kontrolne grupe nije nadjen ! Da li je tu razlika u merilima koja koriste ili.... :m4:

Oprezno goxy postavljeno je nekoliko kriterijuma koje je trebalo ispuniti.

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #24 poslato: Februar 10, 2010, 08:58:39 posle podne »
Naravno da smo ocekivali 100% ili bar 95%.
Ispada da Zivadinov sam sebe demantuje...
Na ovom forumu su apsolvirali temu 55%.
http://www.thisisms.com/ftopict-10204.html
Mislim da to sada nije vazno.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #25 poslato: Februar 10, 2010, 08:58:56 posle podne »

Nisam stručnjak za procente ali vidim da su pored obolelih od MS-a ubacili i obolele od CIS-a i drugih neurloških bolesti. Zanimljivo je što su i kod zdrave grupe našli ccsvi (22.4%).

Možda će i Zamboni dati svoje viđenje ove studije pa će malo objasniti.

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #26 poslato: Februar 10, 2010, 09:08:45 posle podne »
bitno je da priznaju da CCSVI postoju a oni ce se baviti naukom i ispitivanjima statistikom narednih godina .............

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #27 poslato: Februar 10, 2010, 09:12:29 posle podne »
http://news.sky.com/skynews/Home/World-News/Multiple-Sclerosis-MS-Sufferers-Have-Abnormal-Blood-Flow-In-Necks-Finds-University-Of-Buffalo/Article/201002215546266?lpos=World_News_Carousel_Region_1&lid=ARTICLE_15546266_Multiple_Sclerosis%3A_MS_Sufferers_Have_Abnormal_Blood_Flow_In__Necks_Finds_University_Of_Buffalo_
prevelo mi dete ...
Trinaest godina Martin Dzons je verovao da boluje od neuroloske bolesti,ali,kako su mu se simptomi svakog meseca pogorsavali, osvrnuo se na kontraveznu novu teoriju koja njegovu bolest posmatra kao problem loseg protoka krvi. Upravo je operisan u Poljskoj,kako bi odbkokirao vene u vratu. Njegov hirurg kaze da je abnormalnost u ovim venama prouzrokovala vracanje krvi u mozak. Sada kada mu se protok popravio,vec se oseca bolje.
``Do sada,moji simptomi su se veoma promenili. Stopala su mi topla,vise se ne davim hranom i tecnoscu, ravnoteza mi je bolja, manje se trzam nocu,tacnije,ne trzam se uopste. sve je mnogo bolje.``
Naucnici sa Univerziteta u Bafalu su otkrili da su sanse za postojanje ove abnormalnosti protoka krvi dva puta vece kod pacijenata obolelih od MSa,nego kod zdravih pojedinaca, sto podrzava ovu teoriju.
Neki naucnici ovako povezuju ovaj slucaj sa bolescu: Normalno,krv se iz mozga vraca u srce kroz vratne vene,ali neki ljudi su rodjeni sa poremecajima,kao sto su razna suzenja i uvrnuca,koja sprecavaju normalan protok krvi. Krv se onda vraca u mozak,gde deponuje opasne kolicine gvozdja. Ostecenja mozga prouzrokuju simptome multiple skleroze.

Zivadinov:
``Prema nasim istrazivanjima, 6 od 10 obolelih od MSa ima ovo stanje. Prvo bismo svi trebali raditi zajedno kako bismo shvatili znacenje (ovog stanja),a drugo,da sto pre priblizimo ovae testove pacijentima obolelim od MSa``.

Trenutno lecenje MSa bazira se na sprecavanju imunoloskih celija da napadnu nervni sistem, na koje se tradicionalno gleda kao na uzrok bolesti. Udruzenje obolelih od MSa kaze kako je potrebno jos istrazivanja.

Zdravstveni korespodent SkyNewsa:

``ovo svakako menja nas pogled na MS,ali je u ovom trenutku zaista neophodno znati da se prave stvari cine i pravi koraci preduzimaju,i daljim istrazivanjima treba utvrditi sta ovo znaci za pacijente MSa``

Pacijenti zele da se ovo istrazivanje obavi u Britaniji. Ako se teorija dokaze, tretmani MSa ce se radikalno promeniti.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #28 poslato: Februar 10, 2010, 09:16:48 posle podne »
Amia bravo za tvoju ćerku. :ye1:.

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.