Autor Tema: windows 7  (Pročitano 8946 puta)

Van mreže homer

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
windows 7
« poslato: Januar 22, 2010, 02:27:49 posle podne »
Arci li kogod od vas ovaj novi majkrosoft operativni sistem. Uspeo sam na njega da upasujem drajver za adsl modem koji radi na xp. Stavio sam to i na majkrosoftvov sajt.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: windows 7
« Odgovor #1 poslato: Januar 22, 2010, 04:16:22 posle podne »
Samo sam probao beta verziju na laptopu. Previše resursa traži pa je zbog toga morao biti uklonjen. 

Van mreže homer

• Član
  • **
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
« Odgovor #2 poslato: Januar 22, 2010, 11:27:29 posle podne »
Skler, koju betu. Ja sam instalirao MICROSOFT.WINDOWS.7.ULTIMATE.7600.16385.RTM.X32.RETAIL.ENGLISH a to je finalna verzija. Kod mene radi kao sat. Sve sto je moglo da primi Vistu prima i sedmicu.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #3 poslato: Januar 23, 2010, 11:42:33 posle podne »
Beta koju je Microsoft pustio na svom sajtu. Mislim da je pretposlednja bila u pitanju. Nisam zapamtio koji je build bio u pitanju. Uglavnom, za moj laptop, previše zahtevno.

Van mreže Bata

• Član
  • **
« Odgovor #4 poslato: April 22, 2010, 10:38:44 posle podne »
Trosim na firminom kompu vec par meseci, ultimate...divljak koji verovatno trose svi u gradu hehehe ... arbait-uje besprekorno za sada...mada, izadje vec i osmica. Jbg, nemoguce je postalo pratiti.

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #5 poslato: April 23, 2010, 11:44:00 pre podne »
Nije izasla "osmica"
Sledeci Microsoftov OS je nacelno najavljen za 2012.
Uskoro treba da izadje SP1 za Win. 7

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #6 poslato: April 23, 2010, 11:46:20 pre podne »
win 7 je *ajebao vek :) . Koristim ga od pre mesec dana kuci, a u firmi pre 3 meseca. Brz je. Malo mu je podesavanje za mrezu "sasavo", al' kad se podese drajveri "to siba ko ludo" :)
p.s. ne vidim nikakav propust da bi izbacili SP. To je verovatno marketinski :)

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #7 poslato: April 23, 2010, 11:55:11 pre podne »
Onaj sto je neki dan "procureo" na net ima uglavnom nove medija-kodek. i prosirenje podrske za USB 3.0

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #8 poslato: April 24, 2010, 12:16:49 posle podne »
Malo mu je podesavanje za mrezu "sasavo", al' kad se podese drajveri "to siba ko ludo" :)

Mene je baš u Wireless mreži oduševila. Koliko sam se mučio u XP-u da povežem klasičnu sa wireless mrežom, sedmica je to
sama sve odradila.  :ok:

Van mreže plava

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Avon dama
« Odgovor #9 poslato: Januar 15, 2013, 06:16:35 posle podne »
Imam problem... ](*,)
Koristim Mozillu. Instaliran mi je Windows 7 i sve je bolje, ali su slova tako umanjena da se mora naprezati da se čita. Snalazim se tako što kliknem na Ctrl i + istovremeno kako bih uvećala stranicu. To je dobro, međutim tako moram da radim svaki put, a ja bih sada da to podesim ''jednom za svagda''. ;)
Išla sam na desni klik - Rezolucija ekrana i tamo piše da je rezolucija 1440x900 (preporučuje se). Međutim, iako se ''preporučuje'', meni očigledno nešto ne valja čim mi je sve umanjeno... Smanjivala sam je i onda slova budu OK veličine, ali je zato sve prilično mutno, zamagljeno, a to takođe nije dobro za vid... :(
Položaj je podešen na položeno, čini mi se da je tako bolje...
Ima li ko ideju šta treba da podesim i kako?

Probala sam i ovo: desni klik miša na radnu površinu desktopa - Prilagodi - Ekran i tu piše Manje - 100 % (podrazumevano). I na tome je podešeno.
Osim toga ima i Srednje - 125% i Veće - 150%.
Kada sam izabrala Srednje - 125%, vidjela sam da su ikonice na desktopu veće, a isto tako su bila veća slova kada uđem na Mozillu, ali samo onaj dio gore (File, Edit...) sa Address Bar-om. Onaj dio gdje je sama stranica bi ostao isti, umanjen... :(

Kada uđem u Mozillu, pa u File, opcija Page Setup... ??
Tu mi je podešeno:
Orientation - Landscape
Scale 100%
Štiklirano Shrink to fit Page Width
Sve margine su 0.5
Treba li tu išta da promijenim?

Svi savjeti su dobrodošli... :m2:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #10 poslato: Januar 15, 2013, 08:06:46 posle podne »
Има овде нешто написано па на основу тога птонађи у Мозили исто подешавање.

http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/topic,170.0.html

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
« Odgovor #11 poslato: Mart 06, 2013, 01:14:48 pre podne »
Probao je drug da instalira Windows 7. Ne može, moj prastari računar ne dozvoljava, možda ako i kad kupim nešto memorije...a i memorija za ovaj moj komp je skuplja od DDR2 ili DDR3..

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #12 poslato: Mart 06, 2013, 03:05:09 posle podne »
Drži se ti XP-a ili pređi na neki nezahtevni linux a memoriju svakako potraži ali polovnu. Vidi na sajtu kupujem prodajem i pošalji tog druga po nju i ako može, neka je testira. ;)

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
« Odgovor #13 poslato: Septembar 04, 2013, 02:04:47 posle podne »
Na novom kompu instalirala "sedmicu". Zadovoljna sam. Sviđaju mi se gadžeti. I dosta je brz.

Nego, da pitam-kada sa starom harda prebacim neke podatke u novi komp, da li će se oni videti i na sedmici..pošto je na starom hardu bio XP?

I još nešto, jedino mi smeta veličina slova. Koristim Google Chrome, i stalno povećavam veličinu fonta i strane.

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Septembar 04, 2013, 02:22:01 posle podne »
Videce se svi podatci naravno, imas da podesis velicinu slova, a i drzi ctrl i onda + ili - za uvelicavanje i smanjivanje!

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.