Ja nisam u kolicima i nemam ms ali nekoliko godina sam bila pokretna samo po kuci, i odlazak do kola ispred zgrade je bio "dogadjaj" a par meseci skoro da ni iz kreveta nisam ustajala. I ja sam tada jako zelela da imam kolica! Nisam godinama izasla da prosetam pored reke, da prosetam bilo gde a posto to nisam mogla da izvedem nogama kolica su mi bila idealno resenje! Lepo sednem i vozim se i idem gde hocu, mogu sa drustvom malo da prosetam i sl. Cak mi je bilo jako simpaticno da sebe zamiljam kao Broja 1, nisam imala strah, cak sam sanjala kolica kao neku veliku pomoc! Medjutim moja doktorka nije htela ni da cuje, ni po koju cenu! Ne, ne, ne i tacka! I nista moja ubedjivanja da je to jedini nacin da izadjem iz stana, da godinama sa drustvom negde bila i sl! Uvek je govorila da nadjem drugi nacin za to!
Ono sto sam uspela da uradim uspela sam samo zahvaljujuci Bozjoj pomoci jer ja snage nisam imala vise! Otkazuju noge, ruke, na kraju i mozak je poceo da pravi probleme i ja sam tada najvise zelela da legnem i nikad vise ne ustanem, samo za to sam imala snage! I danas sam mnogo bolje nego sto sam u poslednjih 5-6 godina, setam puno, tj. malo po malo ali to je za mene puuuunooo

! Cak i ako bih sad morala da predjem neku relaciju koja je preteska za mene sa radoscu bih sela u kolica i otisla na zelljeno mesto! Kolica su za mene samo sprava koja moze ono sto ja ne mogu i omogucava mi ono sto moje telo nije sposobno da uradi!
Znam jednu devojku koja je u kolicima proputovala i presla vise nego gomila potpuno zdravih ljudi! Sve je to u glavi, mi najcesce sami sebi stavljamo granice!
A meni jedna Roxina fotka gde je ona ustala iz kolica i stoji na nogama ne izlazi iz glave i daje mi mnogo snage da se borim jer vidim da je uspeh moguc!

:D:D
Ja mislim da nisu kolica strasna, strasno je odustati od borbe!