Autor Tema: Dr. Zamboni - širimo vest  (Pročitano 98374 puta)

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
Odg: Dr. Zamboni - širimo vest
« Odgovor #90 poslato: Januar 08, 2010, 10:30:36 pre podne »
Olji Beckovic i Veranu Maticu
mada pokusavam da budem pozitivna aliiii
daklem poslala sam im onaj taurusov tekst koji kacimo ...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #91 poslato: Januar 08, 2010, 11:01:27 pre podne »
Sto se tice B92 stoji mi u glavi par stvari. Jeste da sam i njima poslao par mailova, ali tu nije kraj. Imao sam ideju da pokusam da se javim u Utisak nedelje, kad se javljaju gledaoci i pokusam da kazem par reci pre nego me prekinu. Bar bi culo dosta ljudi. Slicnu ideju sam imao i sa jutarnjim programom, narocito na radiju B92 koji vode Gorica i Dragan.

A sto se tice teksta koji saljemo, mozda bi ga trebalo malo dopuniti, mada i ovakav kakav je vrsi funkciju.

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #92 poslato: Januar 08, 2010, 11:05:54 pre podne »
Poslala sam im na ime ,,,i Olji i Veranu,mada mrka kapa ...Nemam ideju ko je u redakcijama zaduzen za takve stvariOni mi bajagi delovali kao najuticajniji...
Ima li predloga za dalju strategiju ili sami da kopamo?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #93 poslato: Januar 08, 2010, 11:47:55 pre podne »
Moj predlog bi bio da, za pocetak, odredimo nekoliko e-mail adresa na koje bi svi koliko nas ima, uputili bar po jedan mail. Pa kad dobiju ogromnu kolicinu mailova mozda im to skrene paznju. Kad zavrsimo sa njima, idemo na drugu grupu.

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #94 poslato: Januar 08, 2010, 11:58:36 pre podne »
Ja sam za sefe  :ye1: samo da organizujemo neki osnovni tekst a onda svako od nas da ga malo modifikuje da ne budu bas "klonirani" tekstovi!

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #95 poslato: Januar 08, 2010, 12:06:19 posle podne »
i ja sam za,,,,ajde tauruse daj predloge

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #96 poslato: Januar 08, 2010, 12:11:09 posle podne »
'Ájde da prvo uoblicimo tekst koji cemo da saljemo

Van mreže amia

• Član
  • **
« Odgovor #97 poslato: Januar 08, 2010, 12:14:28 posle podne »
ponavljam se ,,ali daj predlog teksta i neko ako ima sta da doda ili oduzme ,,,neka predlozi...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #98 poslato: Januar 08, 2010, 12:19:33 posle podne »
Trebace mi malo vremena da to uradim, nisam kod kuce ovih dana, javljam se preko laptopa i telenorovog interneta, pa sve to ide malo sporije. Ali pokusacu...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #99 poslato: Januar 08, 2010, 02:01:48 posle podne »
Evo ovako: ovo je deo onoga sto sam poceo da pisem. Ne znam koliko ovo uopste valja, a i trebalo bi ispraviti pravopisne greske. Ne bi bilo lose da neko doda jos nesto ili barem da stavi neke teze o kojima bih mogo da se raspisem.

Lek za Multipleks sklerozu?

Vest o senzacionalnom otkricu, dr Paola Zambonija(link ili par podataka o Zamboniju) sa univerziteta Ferra u Italiji, prva je objavila kanadska CTW (ovde bi trebalo da ide link sa prilogom kanadske televizije). Nakon ovog priloga vest je izazvala ogromno interesovanje u celov svetu.

Otkrice prof. Zambonija kaze:
Problem kod MS je u venama vrata i gornjeg dela grudi(CCSVI, pa pun naziv). Usled deformacija (zapusene vene, uvrnute vene...) protok krvi kroz ove vene je usporen ili onemogucen. To dovodi do duzeg zadrzavanja krvi na ovim mestima i njenog vracnja u mozak. Produzeno vreme protoka krvi omogucilo je da se gvozdje iz krvi talozi u mozgu. Natalozeno gvozdje u mozgu izaziva neuroloske ispade koji se manifestuju kao Multipleks skleroza.
Rresenje ovog problema prelazi u domen vaskularnog hirurga. Ugradnjom stenta ili balona krvni sud (vena, ili vene) se prosiruje i omogucava normalan protok. To dovodi do ublazavanja simptoma MS-a ili cak njihovog potpunog nestajanja.
Svoju teoriju dr Za,mboni je dokazao na svojoj supruzi koja je obolela od MS-a. Nekoliko godina nakon intervencije ona nema nikakvih simptoma ovog obolenja. Slicna situacija je i sa 65 pacijenata u Italiji koji su prosli kroz ovaj tretman oslobadjanja protoka krvi u pomenutim venama.

Otkrice dr Zambonija medju prvima je prihvatio dr Hacke iz SAD, kao i dr Simka iz Poljske koji su svoje pacijente podvrgli ovom ‘oslobadjajucem’ tretmanu (mogao bi link one Erike sto na forumu thisisMS pise kako se oseca posle ugradnje stenta kod dr Simke).
Rezultati do kojih su dosli pomenuti lekari, kao i ogromna zainteresovanost obolelih, doveli su do otpocinjanja nekoliko studija-istrazivanja sirom sveta. Cilj ovih istrazivanja je da se dokaze ispravnost otkrica dr Zambonija. Najvece istrazivanje se sprovodi u istrazivackom centru Buffalo, SAD pod rukovodstvom dr Zivadinova. U istrazivanje je ukljuceno preko 1500 obolelih, a prvi rezultati se ocekuju krajem janura ili u februaru 2010.(moze link, istrazivanje dr Zivadinova)
Takodje, 23.01.2010. odrzava se konferencija u Bolonji sa temom  ’CCSVI i MS’ i glavnim predavacem dr Zambonijem, kao i ucescem brojnih poznatih strucnjaka.

Internet, svetska stampa, pa i televizija puni su izvestaja u vezi ovog otkrica. Brojni lekari su podrzali otkrice dr Zambonija (link ka forumu  ’thisisms’ sa spiskom lekara koji podrzavaju), mnoge klinike se specijalizuju za utvrdjivanje CCSVI-a putem doplera i magnetne rezonance kod obolelih od MS-a, ukljucile su se mnoge evropske drzave, Kanada, Rusija, Kina... Cak i u drzavama u okruzenju postoje aktivnosti u vezi ovoga (Slovenija-poliklinika u Novoj Gorici, Bugarska...). Medjutim, mi smo jedna od retkih drzava u kojoj se niko nije oglasio po ovom pitanju. Osim nesto tekstova na Internetu i izjava par vaskularnih hirurga svi istali cute: novine, televizija, neurolozi, ms drustva... Da li je u pitanju nezainteresovanost ili nedovoljna informisanost?

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #100 poslato: Januar 08, 2010, 02:27:14 posle podne »
Odlično. :ye1:
Dajte meilove na koje da šaljemo.Ja ću slati a moje sestre takođe.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #101 poslato: Januar 08, 2010, 02:34:08 posle podne »
Trebalo bi u tekst ubaciti jos koju recenicu sta mi trazimo u stvari i ubaciti nedostajuce linkove.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #102 poslato: Januar 08, 2010, 02:36:13 posle podne »
Bilo bi lepo da to neko odradi, jer meni treba citava vecnost sa ovom 'mehanizacijom'.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #103 poslato: Januar 08, 2010, 05:07:48 posle podne »
Citat
Mogući lek za Multipleks sklerozu?

Vest o senzacionalnom otkriću, dr Paola Zambonija(Wiki) sa univerziteta Ferara u Italiji, prva je objavila kanadska CTV video. Nakon ovog priloga vest je izazvala ogromno interesovanje u celom svetu.

Otkriće prof. Zambonija kaze:
Problem kod MS je u venama vrata i grudnog koša (CCSVI-  Chronic Cerebro Spinal Venous Insufficiency). Usled deformacija (zapušene vene, uvrnute vene...) protok krvi kroz ove vene je usporen ili onemogućen. To dovodi do dužeg zadržavanja krvi na ovim mestima i njenog vraćanja u mozak. Produženo vreme protoka krvi omogućilo je da se gvožđe iz krvi taloži u mozgu. Nataloženo gvožđe u mozgu izaziva neurološke ispade koji se manifestuju kao Multipla skleroza.
Rešenje ovog problema prelazi u domen vaskularnog hirurga. Ugradnjom stenta ili balona krvni sud (vena, ili vene) se proširuje i omogućava normalan protok. To dovodi do ublažavanja simptoma MS-a ili čak njihovog potpunog nestajanja.
Svoju teoriju dr Zamboni je dokazao na svojoj supruzi koja je obolela od MS-a. Nekoliko godina nakon intervencije ona nema nikakvih simptoma ovog obolenja. Slična situacija je i sa 65 pacijenata u Italiji koji su prošli kroz ovaj tretman oslobađanja protoka krvi u pomenutim venama.

Otkriće dr Zambonija medju prvima je prihvatio dr Hacke iz SAD (on ili Dr. Michael Dake?), kao i dr Simka iz Poljske koji su svoje pacijente podvrgli ovom ‘oslobađajućem’ tretmanu (Erika - dr Simka).
Rezultati do kojih su došli pomenuti lekari, kao i ogromna zainteresovanost obolelih, doveli su do otpočinjanja nekoliko studija-istraživanja širom sveta. Cilj ovih istraživanja je da se dokaže ispravnost otkrića dr Zambonija. Najveće istraživanje se sprovodi u istraživačkom centru Buffalo, SAD pod rukovodstvom dr Živadinova. U istraživanje je uključeno preko 1500 obolelih, a prvi rezultati se očekuju krajem janura ili u februaru 2010.(moze link, istrazivanje dr Zivadinova)
Takodje, 23.01.2010. održava se konferencija u Bolonji sa temom  ’CCSVI i MS’ i glavnim predavačem dr Zambonijem, kao i učešćem brojnih poznatih strucnjaka.

Internet, svetska štampa (možda sam ispustio iz vida ali ko je to objavio???), pa i televizija puni su izveštaja u vezi ovog otkrića. Brojni lekari su podržali otkriće dr Zambonija (Who are the BIG names in CCSVI ?), mnoge klinike se specijalizuju za utvrđivanje CCSVI-a putem doplera i magnetne rezonance kod obolelih od MS-a, uključile su se mnoge evropske (koje?) države, Kanada, Rusija, Kina... Čak i u državama u okruženju postoje aktivnosti u vezi ovoga (Slovenija-poliklinika u Novoj Gorici, Bugarska...). Međutim, mi smo jedna od retkih država u kojoj se niko nije oglasio po ovom pitanju. Osim nešto tekstova na Internetu i izjava par vaskularnih hirurga svi istali ćute: novine, televizija, neurolozi, ms društva... Da li je u pitanju nezainteresovanost ili nedovoljna informisanost?

Nešto malo izmenjeno ali su potrebne dodatne korekcije.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #104 poslato: Januar 08, 2010, 05:57:14 posle podne »
Evo malo jos uoblicenog teksta. Da sam znao da ce Sklerozica da se pozabavi prethodnim, ne bih se patio. Nema veze, posto ja ne znam da pojednostavim nazive linkova, vi to uradite, pregledajte da li se otvarju, izbacite nepotrebne, dodajte nesto ako treba..., pa da dobijemo konacnu verziju:

Lek za Multipleks sklerozu?

Vest o senzacionalnom otkricu, dr Paola Zambonija (*1) sa univerziteta Ferra u Italiji, prva je objavila kanadska CTV W5 
(http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20091120/MS_W5_091120/20091120?hub=WFive&s_name=).
Nakon ovog priloga vest je izazvala ogromno interesovanje u celov svetu.

Otkrice prof. Zambonija:

Problem kod MS je u venama vrata i gornjeg dela grudi(CCSVI-Chronic Cerebrospinal Venous Insufficiency). Usled deformacija (zapusene vene, uvrnute vene...) protok krvi kroz ove vene je usporen ili onemogucen. To dovodi do duzeg zadrzavanja krvi na ovim mestima i njenog vracnja u mozak(refluks). Produzeno vreme protoka krvi omogucilo je da se gvozdje iz krvi talozi u mozgu. Natalozeno gvozdje u mozgu izaziva neuroloske ispade koji se manifestuju kao Multipleks skleroza.
Resenje ovog problema prelazi u domen vaskularnog hirurga. Ugradnjom stenta ili balona, krvni sud (vena, ili vene) se prosiruje i omogucava normalan protok. To dovodi do ublazavanja simptoma MS-a ili cak njihovog potpunog nestajanja.
Svoju teoriju dr Zamboni je dokazao na svojoj supruzi koja je obolela od MS-a. Nekoliko godina nakon intervencije ona nema nikakvih simptoma ovog obolenja. Slicna situacija je i sa 65 pacijenata u Italiji koji su prosli kroz ovaj tretman oslobadjanja protoka krvi u pomenutim venama.

Otkrice dr Zambonija medju prvima je prihvatio dr Hacke iz SAD, kao i dr Simka iz Poljske koji su svoje pacijente podvrgli ovom ‘oslobadjajucem’ tretmanu
(http://www.thisisms.com/ftopict-8640.html).
Rezultati do kojih su dosli pomenuti lekari, kao i ogromna zainteresovanost obolelih, doveli su do otpocinjanja nekoliko studija-istrazivanja sirom sveta. Cilj ovih istrazivanja je da se dokaze ispravnost otkrica dr Zambonija. Najvece istrazivanje se sprovodi u istrazivackom centru Buffalo, SAD pod rukovodstvom dr Zivadinova. U istrazivanje je ukljuceno preko 1500 obolelih, a prvi rezultati se ocekuju krajem janura ili u februaru 2010.
(http://www.eurekalert.org/pub_releases/2009-10/uab-bni102309.php)
Takodje, 23.01.2010. odrzava se konferencija u Bolonji sa temom  ’CCSVI i MS’ i glavnim predavacem dr Zambonijem, kao i ucescem brojnih poznatih strucnjaka.

Internet, svetska stampa, pa i televizija puni su izvestaja u vezi ovog otkrica. Brojni lekari su podrzali otkrice dr Zambonija
(http://www.thisisms.com/ftopict-8778.htmllink),
mnoge klinike se specijalizuju za utvrdjivanje CCSVI-a putem doplera i magnetne rezonance kod obolelih od MS-a, ukljucile su se mnoge evropske drzave, Kanada, Rusija, Kina, Novi Zeland... Cak i u drzavama u okruzenju postoje aktivnosti u vezi ovoga (Slovenija-poliklinika u Novoj Gorici, Bugarska-http://www.thisisms.com/ftopict-9625.html...). Medjutim, mi smo jedna od retkih drzava u kojoj se niko nije oglasio po ovom pitanju. Osim nesto tekstova na Internetu i izjava par vaskularnih hirurga svi istali cute: novine, televizija, neurolozi, ms drustva... Da li je u pitanju nezainteresovanost ili nedovoljna informisanost?

Zato Vas molimo, u ime svih nas obolelih od Multipleks skleroze, da nam izadjete u susret i ovu vest ucinite javnom, a samim tim i dostupnom svima kojima ovo otkrice uliva veliku nadu.

Za sve potrebne informacije, molimo Vas da nam se obratite preko naseg foruma : http://www.hendidrustvo.info/forum/index.php/board,13.0.html

ili putem maila

(*1)
Prof. Dr Paolo Zamboni

Diplomirao je medicinu  i hirurgiju 1982.Specilizirao  je vaskularnu hirurgiju na univerziitetu Kalifornija San Francsiko 1986 godine.Od 1987 do 1992 radi  kao istrazivac na univerzitetu u Sasarima (Sardenia).Od 1992 prelazi na univerzitet u Ferari (blizu Venecije) na odeljenje istrazivanje hirurske nauke!Od 1998  predaje hirurgiju na univerzitetu u Ferari.
Od 2001 je sef hirurgije na  na univerzitetu u Ferari.
Od 2004 je direktor vaskularne klinike na univerzitetu u Ferari.
Autor je preko 200 naucnih publikacija vecina  medjunarodno indeksiranih.
Dobitnik je sledecih medjunarodnih naucnih nagrada u ooblassti venskih bolesti:
nagrada Americkog instituta  za venske bolesti 2002,2005,2007
nagrada Evropskog instituta  za venske bolesti 2002,2005

Trenutno je direktor hirurgije,anetezije i radiologije univerzitetske klinike  u Ferari.

Adresa:Corso Giovecca 203, 44100 Ferrara,Italia
telefon:+39532/236524
faks:+39532/237443
e-mail: zmp@unife.it

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.