Autor Tema: Pogoršanja i trenutna stanja  (Pročitano 1524938 puta)

Van mreže pjesma

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Pogoršanja i trenutna stanja
« Odgovor #495 poslato: Mart 25, 2009, 04:39:43 posle podne »
vjerujem ti i ja poslje setnje samo da mi je leci

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: MS
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #496 poslato: Mart 25, 2009, 08:53:56 posle podne »
ma mislim da je to je t.z.v. prolecni umor

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #497 poslato: Mart 25, 2009, 10:57:38 posle podne »
Ili neaktivnost tokom ovih nekoliko nedelja. Nadam se.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #498 poslato: Mart 26, 2009, 08:56:29 pre podne »
U poslednje vreme (od kako sam pregrmeo ovaj relaps) osećam slabost u nogama. Sinoć u kupatilu podignem nogu da bih je namazao sa kremom (suva koža) i ostanem zaprepašćen. Moje butine su se baš vidljivo stanjile.
Cini ti se.
Verovatno se nisi nikada zagledao.
Zasto bi izgubio misicnu masu?

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #499 poslato: Mart 26, 2009, 09:47:08 pre podne »
Oko promena na butini, ja sam primetila da od pre mesec dana pojavila mi se rupa na butini iznad kolena, rupa kao da mi je neko zaseko nozem, horizontalno.. Bas sam se zacudila... Inace imam tanke noge, pa mozda sad sam se malo udebljala i nastala je ta neka rupa.. Neznam.

Van mreže pjesma

• Član
  • **
« Odgovor #500 poslato: Mart 26, 2009, 12:22:30 posle podne »
ja inace nisam bila debela ali kako sam primila pulsnu udebljala sam se 10 kg bas sam teska sama sebi a noge su otecene ili su debele

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #501 poslato: Mart 26, 2009, 02:43:12 posle podne »
Oko promena na butini, ja sam primetila da od pre mesec dana pojavila mi se rupa na butini iznad kolena, rupa kao da mi je neko zaseko nozem, horizontalno..

Ta "rupa" je prostor između dva mišića. Ako se setim kasnije, naći ću ti i sliku sa imenom tih mišića. Ako ih ranije nisi primećivala, možda si bila malo buckastija u butinama. ;)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #502 poslato: Mart 26, 2009, 02:47:07 posle podne »
Nisam ih primecivala, sada sam buckastija nego prije..  Da je bilo i prije, primetila bih.. mak, ko zna.. A bas na dodiru je kao prostor izmedju dva misica, a ja misice nemam bogzna kakve :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #503 poslato: Mart 26, 2009, 02:49:10 posle podne »
Cini ti se.
Verovatno se nisi nikada zagledao.
Zasto bi izgubio misicnu masu?

Ne čini mi se. Gledao sam i ranije. Prvi koji je nešto primetio kod mene je moj kum, inače sportista. Još pre dobijanja dijagnoze, on je primetio da su mi noge nešto "otanjile". Mišićna masa može da se izgubi zbog neaktivnosti tih mišića. Imaš primer bildera. Ako prestanu da vežbaju, ti mišići, jednim delim nestaju tj. gube na volumenu. Sećaš se kako je nekad izgledao Švarceneger? Nađi neku noviju sliku i vidi kako danas izgleda. Takođe, pogledaj noge ljudi u kolicima. Koliko sam ja primetio, svi imaju "tanke" noge. Ja ću sada da se nadam da je uzrok baš moja neaktivnost tokom ovog bolovanja. ;)

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #504 poslato: Mart 26, 2009, 02:56:00 posle podne »
Ja ću sada da se nadam da je uzrok baš moja neaktivnost tokom ovog bolovanja. ;)

Verovatno,ti najbolje znaš kako si radio i koliko si bio aktivan.I ovo bolovanje te umirilo skroz zbog terapije i posle zbog odmora od iste.
Nedaj se biće sve ok.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #505 poslato: Mart 26, 2009, 05:18:01 posle podne »
Ne čini mi se. Gledao sam i ranije. Prvi koji je nešto primetio kod mene je moj kum, inače sportista. Još pre dobijanja dijagnoze, on je primetio da su mi noge nešto "otanjile". Mišićna masa može da se izgubi zbog neaktivnosti tih mišića. Imaš primer bildera. Ako prestanu da vežbaju, ti mišići, jednim delim nestaju tj. gube na volumenu. Sećaš se kako je nekad izgledao Švarceneger? Nađi neku noviju sliku i vidi kako danas izgleda. Takođe, pogledaj noge ljudi u kolicima. Koliko sam ja primetio, svi imaju "tanke" noge. Ja ću sada da se nadam da je uzrok baš moja neaktivnost tokom ovog bolovanja. ;)
Pa bas zbog toga sto pises mislim da gresis.
Mislim da si suvise kratko bolestan,a i pre bolesti nisi bio kao Svarceneger da bi se tako brzo otopila misicna masa.
Ljudi u kolicimsu drugo. Radi se o mnogo duzem vremenskom periodu i o potpunom nedostatku aktivnosti u nogama.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #506 poslato: Mart 26, 2009, 06:00:36 posle podne »
Mako, skoro 10 godina nije dugo??? Pa vidi moje prve relapse kakvi su bili. Svaki od njih me je potpuno onesposobio, dok je trajao. Pogledaj temu, naše priče, opet.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #507 poslato: Mart 27, 2009, 05:21:29 posle podne »
Već duže vreme primećujem da kad krenem negde pešaka,recimo do prodavnice i nazad to je nekih 800-900m.U povratku negde u blizini kuće osetim da mi desna noga postaje teža i ukočenija i samim tim počinjem da šepam i da zapinjem tom nogom.Danas sam išla i to sam ponovo osetila.Uglavnom idem biciklom ali sam išla namerno pešaka da vidim.
Da li da to pripišem vremenu ili da zakažem pregled razmišljam već danima i sama sebe testiram koliko mogu i da li mogu.

Uglavnom danas nisam ok.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #508 poslato: Mart 27, 2009, 05:29:06 posle podne »
Jesi li umorna, nervozna? Najbolje ti znaš da proceniš šta treba činiti. ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #509 poslato: Mart 27, 2009, 05:47:37 posle podne »
Najverovatnije ću zakazati pregled jer nisam odavno bila na kontroli.A pošto bi htela kod prof.Nađa moraću da zakažem.Pa i ako mi se ovaj problem sa hodom popravi ipak bih da uradim jedan pregled,jer kod njega nisam bila više od godinu dana.

Nisam umorna toliko,mada primećuju moji da sam malo nervozna  :-\

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.