Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802400 puta)

Van mreže Cuki

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1530 poslato: Februar 17, 2010, 08:25:04 posle podne »
Nema potrebe, imamo našeg čoveka u Rijeci, izvestiće nas.   :)
Da li ima nešto o Rijeci, jako sam nestrpljiva

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1531 poslato: Februar 17, 2010, 09:50:32 posle podne »
Sta je ovo, totalna tisina, samo se ja raspisao ! Evo jos malo novina u vezi snimanja !
Sa thisisms :
"going for my ct-scan today of jugular and azygos veins. According to Dr. Dake from what others have said, this is the BEST alternative if you can not find a radiologist to properly perform and read the dopplar scans"

Sve u svemu , u krajnjem slucaju moze se probati i sa skeneromu nedostatku magnetne i radiologa koji to mogu da procitaju, mada je najbolje ici kod nekoga ko je prosao Zambonijevu obuku ! :m3:

Van mreže Tosh

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1532 poslato: Februar 17, 2010, 10:03:30 posle podne »
Sta je ovo, totalna tisina, samo se ja raspisao ! Evo jos malo novina u vezi snimanja !

valjda se svi raduju ovako lepom vremenu pa otišli u grad u provod...  ;D

Sve u svemu , u krajnjem slucaju moze se probati i sa skeneromu nedostatku magnetne i radiologa koji to mogu da procitaju, mada je najbolje ici kod nekoga ko je prosao Zambonijevu obuku ! :m3:
sreća da mi imamo CT skener u savkom domu zdravlja...

realno, šta mislite, od trenutka kad se nađe ko ima opremu i može da vrši snimanja,
i kad se nađe ko hoće i zna da vrši "liberation" do prvog snimka i tretmana koliko će da prođe?

jer sve i da doktori znaju, hoće i mogu, ne smeju ništa ako nije odobreno "odozgo".
pa meni moja doktorka ne može da prepiše "PK Merc", već ga kupujem sam,
jer nije na listi za G35 nego za parkinsona...
pa moraju da pravdaju svaku pufnu vate koju utroše, na to nismo mislili...

Van mreže Cuki

• Član
  • **
« Odgovor #1533 poslato: Februar 17, 2010, 10:05:28 posle podne »
bila...ništa novog nije izneseno, samo kratki sadržaj Zambonijevog predavanja u Vicenzi. Dosta objektivno, s određenom dozom suzdržanosti prema cijeloj priči, dr. sepčić najviše spočitava nepoštivanje protokola prilikom istraživanja ali to će ispraviti dr. živadinov. (kojega nije spomenuo)
Odmah je na početku rekao da sa vršenjem testiranja nema nikakve veze tako da ne može adekvatno odgovoriti na postavljena pitanja o tome, i da su rezultati zambonijevog istraživanja još nedovoljno ispitana da bi se moglo reći to je to.
međutim, tijekom povijesti, počevši od 1900 su postojale razne teze koje se mogu nadovezati na CCSVI...ta ko da ne može reći ništa sa 100%-om sigurnošću...na kraju predavanja su se postavljala pitanja sa strane auditorija i niti jedno nije bilo povezano s CCSVI...ali nema veze, glavno da se piča o tome...čak je i on rekao da treba oformiti više ispitivanja s raznim skupinama da se dođe do rezultata...i da, rekao je da ga dnevno zove i po par ljudi s upitima, odnosno da su radili testove i da su nalazi uredni: mi nemamo adekvatnu i sofisticiranu aparturu za takvo nešto, tako da to nije mjerodavno...
eto to je to....
     Eto da Vam Cuki javi što je bilo u Rijeci (ovo je sa Hrvatskog Foruma)

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1534 poslato: Februar 17, 2010, 10:07:33 posle podne »
Hvala Cuki

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #1535 poslato: Februar 18, 2010, 03:39:00 posle podne »
Citat
2. Zamboni je do sada svojom besmislenom operacijom doveo do dva smrtna slucaja, tako da se ne moze iskljuciti pokretanje njegove eticke, ali mozda i druge odgovornosti.

Iz one teme sa foruma b92. Da li je iko naišao na ovaj podatak?

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1536 poslato: Februar 18, 2010, 04:58:24 posle podne »
Kao prvo niko nije nikoga ubio, narocito ne Zamboni !
Drugo, desio se jedan smrtni slucaj zbog pomeranja stenta, a drugi slucaj se iskomplikovao , pa je bila potrebna operacija da se stent pronadje i izvadi ! U oba slucaja Zamboni nije imao ama bas nikakve veze sa pacijentima, operacije je radio neko negde u Americi ! A vec i ptice na grani znaju da Zamboni nije radio sa stentovima, vec samo balon diletacije !
Znaci ta osoba koja je to izjavila ocigledno ne zeli da se pravilno informise, a mozda i odrekne nekog masnog bonusa koji dobija od neke farmaceutske kuce da bi gurao razne interferone i druga s.anja !
A evo mu pravih i proverenih podataka , do sada je samo od jednog "izvanrednog" leka za MS zvanog Tysabri , umrlo 26+ pacijenata ! :m4:

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #1537 poslato: Februar 18, 2010, 05:54:01 posle podne »
.....od ms-a se umire,da se ne lazemo......ako ne brzo ono polako,neko pozivi i 40 i vise god a neko umre za par meseci.....doduse svi sto smo zivi smo smrtni....a nijedan lek a ms nije naivan i bez negativnih pojava!?pored svega mislim da ms nije uzrokovan virusom ili padom imuniteta,da je neki virus bilo bi ga vise jer imate npr negde gde u gomili od 10000 ljudi samo jedan ima ms....ms je na srecu retka pojava kod nas koja uzima maha,i ako znaju, trebalo bi joj stati na put i da nestane!

Van mreže Merso

• Član
  • **
« Odgovor #1538 poslato: Februar 18, 2010, 06:03:22 posle podne »
A vec i ptice na grani znaju da Zamboni nije radio sa stentovima, vec samo balon diletacije !

Goxi, mislim da grešiš. Koliko ja znam iz onih filmova što sam gledao Zamboni ne radi nikakve intervencije jer i sam ima nekih neuroloških problema. Zbog toga se i bavi istraživačkim radom. Vidi se u par kadrova kako teško koristi levu šaku. Tako da je nemoguće da je ON nekoga ubio.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #1539 poslato: Februar 18, 2010, 06:42:45 posle podne »
Čak i da se to desilo, to su tehničke greške, koje su uvek moguće pri svakoj hirurškoj intervenciji. Ljudi umiru i od operacije krajnika. Uvek nešto može da krene naopako.
Smrtni slučaj pri takvoj intervenciji nije nešto što sme da zaustavi ovu metodu, ako nam pomaže.

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1540 poslato: Februar 18, 2010, 07:19:04 posle podne »
ovde nasla tv nova
http://wwitv.com/portal.htm

bolje da se spremamo polako

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1542 poslato: Februar 19, 2010, 11:39:11 pre podne »
Na forumu B92, razvila se diskusija o nama. Neki ljudi traze dodatne informacije. Ja stvarno ne mogu da postignem da svima dajem odgovore. Ako neko moze, neka se uikljuci tamo:

http://forum.b92.net/index.php?showtopic=56329&st=210&gopid=2663165&#entry2663165

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #1543 poslato: Februar 19, 2010, 11:47:39 pre podne »
ja na ovom forumu provodim 3 sata dnevno
plus thisisms forum
plus sirom neta prikupljajuci info. i kopajuci za nove podatke
nemam ni vremena ni zivaca da se ukljucujem u jos jedan....
pogotovo kada se mora sve objasniti
naime, ljudi ne shvataju prirodu bolesti kao sto je MS

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #1544 poslato: Februar 19, 2010, 11:53:56 pre podne »
bwe ne mogu da postujem ,,iako sam se ulogova;la sa onom sifrom i ostalo sto dobih
od tebe tauruse
 :o

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.