Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 802473 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1455 poslato: Februar 11, 2010, 08:58:25 posle podne »
tysabri je odneo nekoliko zivota
tysabri je opasan
to pitanje je trebalo postaviti: kako smeju da uvode tako opasan lek?????

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #1456 poslato: Februar 11, 2010, 08:59:52 posle podne »
Odobren je. Ponovo. ;)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #1457 poslato: Februar 11, 2010, 09:03:20 posle podne »
znam, trgovina je to

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1458 poslato: Februar 11, 2010, 09:05:41 posle podne »
tysabri je odneo nekoliko zivota
tysabri je opasan
to pitanje je trebalo postaviti: kako smeju da uvode tako opasan lek?????

Al je zato skup...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #1459 poslato: Februar 11, 2010, 09:10:19 posle podne »
Lepo kaže ministar Milosavljević. Mater im svima!  >:(
Za te pare kojim bi platili 5-10rici bolesnika godišnje, može da se (verovatno) kupi kolor dopler.

Pa i on je spiskao pare na vakcine.

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Carpe diem
« Odgovor #1460 poslato: Februar 11, 2010, 09:44:54 posle podne »
](*,)Ja postujem linkove svaki dan na sve nacionalne televizije. Obicno ide I propratno pismo koje sam postavio I ovde. Danas sam prosledio samo linkove I evo, dobio sam odgovor. Mislim sa foxa

Pisala sam i ja. Detaljno, sa obrazlozenjem, i Fox-u, i B92, ali nisu nasli za shodno da odgovore.

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #1461 poslato: Februar 11, 2010, 09:58:10 posle podne »
Dr Drulovic je sazvala sastanak u Udruzenju,posle simpozijuma neurologa koji je odrazan u Hamburgu,gde su razgovarali na temu rada Centara za edukaciju obolelih od MS-a i njihovih rodjaka,cime je i zapocela izlaganje...
jel vam sad jasno što sam ček'o Seku da napiše... Odma' sam znao da će da ga sroči ovako... bravo Seko i hvala  sys  :ye1:
ja sam nema šanse da bih se po redu setio kako je bilo... skokovito mi pamćenje (kad ga ima, jelte)  :D

prvo je poceo sa manje vise uobicajnim pitanjima vezanim za MS, a onda je rekao CCSVI ? :a21m:

e, malo pojašnjenje, kako je bilo... pitanja sam namestio tako da oko male krsne vode do uzroka, tj. CCSVI-a  ;D
elem, pitao sam o nastanku zapaljenja i ulozi imunog sistema u tom procesu, tj. pitao sam da tačno objasni, onako tehnički,  kako se sam proces odvija i šta tu uzrokuje šta... pa smo došli do dobro poznate priče o probijanju barijere, virusima, pa antigeni i tu već malo trt mrt sa jasnoćom jer dotle je sve tako, to se sve zna, proces je jasan ali ne i zašto... a to sa antigenima na sve moguće i buduće viruse meni baš i ne pije vodu...
i onda: "a CCSVIi i gvojzje? mislim kao uzrok..." i tu krenemo o tome, Seka je vrlo dobro objasnila njihov stav...

da, ovo je bilo super zabavno (bar meni  ;D ):
krenem da ih smaram o tome kako to onda stres direktno vodi u pogoršanje, drulovićka lepo žena krene da priča o povezanosti nervnog, imunog i endokrinog sistema, a ja ubacim sledeće (znam doslovno, pošto sam se spremao to da kažem ;) ):

"pa da, radi se o tri auto kognitivne, nezavisne, ali povezane mreže..."  :)hah  mali1  :)hah

samo su se zgledali, neša je morao da me ispravi da nisu nezavisne, reko' niste me "čuli, rekao sam da su međusobno povezane..."
da se ne zajebavamo! kao da sam šatro imao blagog pojma šta to u stvari, tačno znači  ;D
(pazi, čitao sam malo o tome, ali mislim, ipak, stvarno...  mali1 )

jedna od prisutnih je savetovala da kao alternativni lek oboleli uzimaju kurkumu(koliko se secam to je rekao i Drago Plecko) ;)  sys
e sad kad završim ovde idem da googlam tu kurkumu, to je možda najpametnije najbolje obrazloženo danas. svaka čast gospodji, greota ne znam joj ime...

sve u svemu, vrlo zabavno i realno gledano, ipak korisno. nejveci zez je u samoj najavi, da ce oni da pričaju o CCSVI...
to je bila dezinformacija u startu, Seka je objasnila o čemu su na početku pričali...

Seko, još jednom bravo i hvala
;D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #1462 poslato: Februar 11, 2010, 10:01:16 posle podne »
Pojasni još malo ovo:

Citat
Čuli za Živadinova, ok je, a kad sam spomenuo da će da da intervju ovde, gulp, knedla.

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #1463 poslato: Februar 11, 2010, 10:10:45 posle podne »
Pojasni još malo ovo:
Citat
Čuli za Živadinova, ok je, a kad sam spomenuo da će da da intervju ovde, gulp, knedla.
to je moj skroz subjektivan utisak.
da, bilo je ovako: prvo nešto neša nabaci kao sigurno niste čitali članak u politici, a seka ja i u glas, šta nismo čitali znamo ljude koji su pokrenuli pisanje tog članka.
aha... doobroo...
pa onda o živadinovu, generalno respect, ali nisam mogao da izdržim da ne ubacim da će sad svaki dan i on da da intervju politici samo su zglednuli za časak i posle se više nije mnogo o tome... a možda baš i nije bilo tako, ali tako je meni izgledalo...
ajd seko pomagaj...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1464 poslato: Februar 11, 2010, 10:35:31 posle podne »
Seka te hvali da si bio odličan :)

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Carpe diem
« Odgovor #1465 poslato: Februar 11, 2010, 11:05:45 posle podne »
Jeste li citali o ovome? Ovo sam pronasla pre par meseci i niko od doktora nije znao da pojasni.
http://www.blogovanje.com/desetka/komentari.php?id=99

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #1466 poslato: Februar 11, 2010, 11:42:54 posle podne »
Asja je 100% čitala. Vidi sa njom.  ;)

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1467 poslato: Februar 11, 2010, 11:43:11 posle podne »
Jeste li citali o ovome? Ovo sam pronasla pre par meseci i niko od doktora nije znao da pojasni.

Veoma zanimljiv clanak, ko zna sta cemo jos saznati u ovom opstem metezu informacija !
Ali imam utisak da je sve ovo sa CCSVI ozbiljno prodrmalo svetsku MS scenu, i to je jedan od najznacajnijih efekata pa bilo da su u pitanju pristalice bilo protivnici !
Vazno je da mi istrajemo u nasoj borbi !
Ja sutra ponovo jurim Kamenicu, probacu na sve nacine da diodjem do nekog i vidim sta se desava ! sys

Van mreže Tosh

• Član
  • **
« Odgovor #1468 poslato: Februar 11, 2010, 11:52:00 posle podne »

obratiti pažnju na link ka originalu na dnu strane
http://www.msrc.co.uk/index.cfm?fuseaction=show&pageid=736

pa skrolovati malo dole do dela "MS report 'risks giving patients false hope" gde Kate Fitzpatrick menadžer fondacije više manje priznaje da je cifra od 5% prilično proizvoljna.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1469 poslato: Februar 11, 2010, 11:56:07 posle podne »
To goxy :ok:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.