Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 801171 puta)

Van mreže elis

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1140 poslato: Februar 08, 2010, 04:02:37 posle podne »
Iskreno, više me zanima Nešino mišljenje.  ;D
Nezgodan mi termin.  :'(

I mene! Gde da procitam misljenje dr J. DrulovIC o CCSVI ?

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1141 poslato: Februar 08, 2010, 04:06:28 posle podne »
Pa sta sad treba da uradimo, da se pokupi nas desetak , ode na to predavanje, pa kad ih spopadnemo sa svih strana sa pitanjima i informacijama o CCSVI-u, nece znati vrata da pogode !
A mozda bi ih na taj nacin malo vise trgli da se pokrenu po tom pitanju !
Mada je nepobitna cinjenica da je ovo izaslo iz njihve zone delovanja a preslo na teren vaskularaca, pa je pitanje kolika je korist sa njima raspravljati  ! :m1:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #1142 poslato: Februar 08, 2010, 04:25:13 posle podne »
"Mada je nepobitna cinjenica da je ovo izaslo iz njihve zone delovanja a preslo na teren vaskularaca,"
ali neurolozi jos uvjek neka tretiraju posledice, a vaskularci uzrok.. Nema mesta za sujete..ili mozda neurolozi koje su specijalizirali MS treba da dopolazu jos nekoliko predmeta sada?? :)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1143 poslato: Februar 08, 2010, 04:36:45 posle podne »
I mene! Gde da procitam misljenje dr J. DrulovIC o CCSVI ?

Професорка Друловић је проучавала пилот студију професора Замбонија и сматра да  је период 18-месечног праћења оболелих изузетно кратко време за дефинитивну процену ефеката терапије када је МС у питању.
– Почетни позитивни ефекти су описани, али само код једне групе лечених болесника, и то оних са релапсно-ремитентном формом болести, односно оних код којих се форма болести карактерише наглим погоршањима тегоба и њиховим спонтаним повлачењем. Код болесника са секундарно-прогресивном и примарно-прогресивном формом болести нису уочени јасни позитивни ефекти – указује она.
Професорка Дурловић напомиње да наведена метода лечења данас не спада у групу “evidence-based” (на доказима засноване) терапије МС-а ни у једном од светских водича за терапију ове болести.
– Њена ефикасност и безбедност захтева провере у будућим, прецизно дефинисаним, контролисаним студијама на већем броју болесника. До сада се дешавало да су се одређени терапијски приступи, када су различита неуролошка обољења у питању, од којих се много очекивало на бази првих резултата, касније, на жалост, показали као потпуно неадекватни – указује Друловићева, која обавља и дужност председнице медицинско – саветодавног одбора Друштва мултипле склерозе Србије.

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1144 poslato: Februar 08, 2010, 04:38:18 posle podne »
http://www.newswire.ca/en/releases/archive/February2010/08/c7529.html
Nas zanima samo odgovor na prosto pitanje: do people suffering from MS have blocked veins in the neck and upper chest
 :grr:

Van mreže elis

• Član
  • **
« Odgovor #1145 poslato: Februar 08, 2010, 04:54:14 posle podne »

Професорка Друловић је проучавала пилот студију професора Замбонија и сматра да  је период 18-месечног праћења оболелих изузетно кратко време за дефинитивну процену ефеката терапије када је МС у питању.
– Почетни позитивни ефекти су описани, али само код једне групе лечених болесника, и то оних са релапсно-ремитентном формом болести, односно оних код којих се форма болести карактерише наглим погоршањима тегоба и њиховим спонтаним повлачењем. Код болесника са секундарно-прогресивном и примарно-прогресивном формом болести нису уочени јасни позитивни ефекти – указује она.
Професорка Дурловић напомиње да наведена метода лечења данас не спада у групу “evidence-based” (на доказима засноване) терапије МС-а ни у једном од светских водича за терапију ове болести.
– Њена ефикасност и безбедност захтева провере у будућим, прецизно дефинисаним, контролисаним студијама на већем броју болесника. До сада се дешавало да су се одређени терапијски приступи, када су различита неуролошка обољења у питању, од којих се много очекивало на бази првих резултата, касније, на жалост, показали као потпуно неадекватни – указује Друловићева, која обавља и дужност председнице медицинско – саветодавног одбора Друштва мултипле склерозе Србије.
Mnogo Vam hvala.  Dr JD me razocarala. Tuznz sam!

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1146 poslato: Februar 08, 2010, 04:54:48 posle podne »
 ;) Evo sta mi je odgovorila jedna Kanadska aktivistkinja na pitanje:
"sta ce da rade narednih 10 godina, necemo valjda toliko da cekamo na tretman?"  :(
For the next 10 years they can research the difference between rrms and ppms and how differences in the CCSVI pattern causes these differences, plus they will soon be able to diagnose young people before they get sick. Then there's how people end up with CCSVI and since they now believe its congenital they will research how to prevent it in pregnancy.
There's so much more. So fascinating!
Don't worry. It won't affect getting treatment  :cheers:

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #1147 poslato: Februar 08, 2010, 04:57:01 posle podne »
Mnogo Vam hvala.  Dr JD me razocarala. Tuznz sam!
Tek sada?  ;D

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1148 poslato: Februar 08, 2010, 04:59:51 posle podne »

tema je MS,a doticni dolaze da bi uzeli koju kintu dok jos mogu a udruzenje opere malo para..................

Meni je odavno MS udruženje Beograd antipatično, da ne upotrebim neke vulgarnije reči. Gluposti koje se tamo dešavaju slušaoi sam od ljudi koji su tamo često odlazili i bili članovi. Većina njih ne odlazi više tamo.
Elem, na neku čudnu foru ja se nalazim evidentiran i u MS Beograd i u MS Srbije. Pred novu godinu sam dobio pismo iz MS društva Beograd. Pretpostavljam da su isto to pismo dobili i drugi. G.Vještica, doživotni predsednik pomenutog udruženja me obaveštava (naravno, prvo ističe da skida zvezde za nas obolele) da moram da platim članarinu (članarinu uredno plaćam preko MS Srbije), jer će u protivnom da mi ukinu subvenciju za infostan. Takođe me obaveštava da vratim pomagalo (Uzgred nikada nisam ništa ni dobio, a ni uzeo od njih, pa samim tim i nikakvo pomagalo. Nikada nisam ušao u njihove prostorije), jer će mi biti naplaćeno po ceni novog.
Pošto ste već primetili da mi suzdržavanje nije jača strana, odmah sam mu skucao mail u kome, između ostalog kažem:
"...Poštovani, ne pada mi na pamet da Vam platim članarinu. Čitajte mi sa usana, neću da Vam platim članarinu. I baš me zanima, kako mislite da mi Vi ukinete subvenciju za infostan. Jedva čekam da to vidim.
Drugo, zanima me kako mislite da polovno pomagalo nekome naplatite po ceni novog?..."

Iz društva MS Srbije rečeno mi je da ovo nisu prve gluposti iz beogradskog udruženja i da se priča da to udruženje postoji samo zarad par "članova", a sve ostalo je maska. Zamolili su me da im pošaljem to pismo koje sam dobio, što sam ja i učinio.

Koliko ja znam (možda grešim) dr Drulović je na odmoru/bolovanju, a dr Stoisavljević ne zna gde udara od obaveza. Koji je razlog njihovog zajedničkog prisustva?

Paranoičan sam? Možda, ali ne verujem im!

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1149 poslato: Februar 08, 2010, 05:14:10 posle podne »
Tek sada?  ;D

nemoj ni da se razocaras ni da ocekujes ista........najbolje je da raspolozenje ti bude u nirvani....ako imas ms kao i ja nije dobro i oni uopste ne znaju zasto je tako,ja njihov posao nikada ne bih radio,kada sam studirao i neki udes...prof nam nesto objasnjava i pita da li je neko trebao da pogine....mi kazemo nije,te mlad,te ovo te mogao je ono....odgovor je bio : trebao je da pogine pri toj brzini,jer bi cudo bilo da nije poginuo...... ;D,polako i ne palite vatru sa zambonijem kod nasih,sada kada ima interneta i dr. praticemo vesti iz sveta i Bogu se moliti!  :ye1: :ok:

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #1150 poslato: Februar 08, 2010, 05:15:49 posle podne »
Uh, dobro si me podsetio da i sama prosledim pisma u kojima me obavestavaju da vise necemo saradjivati.  
Majke mi, nisam razumela o cemu dalje pricaju samo sam se saglasila i zahvalila na obavestenju.  :a21m:
Kad ove godine - OPET!? :m3:
Vidis da ipak neko nesto radi...

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #1151 poslato: Februar 08, 2010, 05:16:03 posle podne »

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #1152 poslato: Februar 08, 2010, 05:35:02 posle podne »
wbswolf:raspolozenje mi ne moze biti u nirvani a pogotovu ako se radi o pomenutim dr. To sto oni ne znaju-ne moraju naravno sve da znaju,ali da se drze indiferentno?  :m3: 
A sto se posla konkretno tice i ko bi radio njihov posao a ko ne bi-to bih prokomentarisala samo da svako bira svoj posao.Bez obzira na specijalnost!Pa ne postoje pacijenti zbog njih,nego oni su tu i rade to sto rade (bolje reci ne rade) zbog pacijenata.Samo nam i ostaje da se molimo Bogu!  ](*,)

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1153 poslato: Februar 08, 2010, 05:42:16 posle podne »
http://watch.ctv.ca/news/latest/ms-cure/#clip264567

hvala na linku.zgodno bi bilo da neko ukratko preprica iako sam ja dosta razumeo :ok:

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #1154 poslato: Februar 08, 2010, 05:49:51 posle podne »
Taurus:pitao si koji je razlog zajednickog prisustva? Razlog ne znam,ali znam da uglavnom idu zajedno.  :m2:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.