Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 801134 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1050 poslato: Februar 04, 2010, 08:48:42 posle podne »
Sećate se da je onaj dr iz KBC Beograd rekao "recite Robertu da smo voljni da od njih preuzmemo sekvence". Možda su baš te sekvence nešto što je tipično za ovo, možda su to neki novi softveri... Da je sve to tako jednostavno, odavno bi se pobili oko nas, tj. ko će da nam uzme pare za snimanje.

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1051 poslato: Februar 04, 2010, 09:05:56 posle podne »
Ma sve je to ok, ali desava se mnogim ljidima da i uz protokol ne nadju nista na vratnim venama jer se transkranijalni dopler ne moze uraditi na svakom aparatu, a i pitanje je da li se prilikom snimanja bas bas bas ispostuje protokol i da li taj koji snima bas bas bas zna sta da trazi !
E sad mene je snimao meni poznat covek koji je prethodno procitao protokol i rekao da ce snimiti svojim doplerom ono sto moze (a to su samo jugularne vene i delimicno vertebralne vene) a za sve ostalo moram na jace masine.
Ali desava se da su ljudi odlazili na prave aparate pa su dobijali uredne rezultate da bi se tek nakon 3, 4 snimanja kod nekog od ovih nama poznatih (Simka ,Dake, Haacke) ukazao problem.

Takvih svedocenja je pun  sajt thisisms.com pa evo i linka:
http://www.thisisms.com/ftopict-10064.html

Evo i jednog primera :

Hi Pc,
Just to let you know my MRV was "Normal" and my Doppler was "Normal" in the UK
When I went to Poland Dr Simka thought he could see something in MRV that was suspicious and when he did the doppler he thought there was an issue. (but not reflux)
Anyway when I had the venogram the issues were very obvious. With loads of collaterals.

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1052 poslato: Februar 04, 2010, 10:09:04 posle podne »
Nema potrebe da ides samo ces da platis bezveze oni ti to nece videti

u pravu si sve njih interesuje samo da uzmu pare,nemojte bacati pare dzabe da se uce na vama,retko ko od nas je imucan da moze neracionalno da se ponasa,pogotovu sa novcem,cca 10 god u penziji i iscrpljeno sve,budite strpljivi pa kada nauce i kaze to je to i resenje,u redu,ovakko bagra se uhvati i muze sirotinju na jadu i bolesti

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1053 poslato: Februar 04, 2010, 10:39:03 posle podne »
Evo i nase komsije Grci krenuli sa intervencijama u Atini, za par dana ce objaviti adrese i imena doktora, u toku je osnivanje odeljenja za prihvat pacijenata sa CCSVI dijagnozom. Zahvat je uradjen na prvom pacijentu pre pet dana u Atini i ocekuje se da uskoro krenu sa radom u drzavnoj bolnici ali problem sa opremom jer su je pozajmljivali od privatne bolnice tokom prve intervencije !
Evo i linka cele diskusije o intervenciji i dijagostifikaciji u Grckoj :
http://www.thisisms.com/ftopic-9731-days0-orderasc-45.html

Nadam se da je samo pitanje dana kada ce neko konacno shvatiti i kod nas da je ovo neizbezna buducnost ! :ye1:

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #1054 poslato: Februar 04, 2010, 10:55:50 posle podne »
Super vest :ye1:.

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #1055 poslato: Februar 04, 2010, 11:00:07 posle podne »
Ohrabrujuce... Hvala Goxy!!!

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1056 poslato: Februar 04, 2010, 11:25:21 posle podne »
JUUUUUUUPPPPPIIII  !!!!
 Ljudi probili smo barijeru, mislim da bolje nije moglo da se desi !
Naime nakon danasnjeg komentara na tekst o dr Milicu iz  Nisa u Blicu ostavio sam komentar na Blicovom sajtu, a posle mene jos neko se javio sa komentarom ! Necete verovati da je komentare procitao i dr Milic i javio se sledecom porukom :

Od pre 15 dana poceli smo sa ispitivanjem jugularnih vena kod bolesnika sa MS. Pravimo protokol i po nasem povratku iz USA (oko 20 februara) krenucemo organizovano u ispitivanje ovog problema. Pre desetak dana uradjena je prva dilatacija vene jugularis u KC Nis. Inace prof Paolo Zamboni je nas veliki prijatelj.

:a2: :a2: :a2:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #1057 poslato: Februar 04, 2010, 11:31:28 posle podne »
 Super :a2:.Čini mi se da je danas bio na dnevniku dr Milić i pričao o venama ali ne o ms-u.
U svakom slučaju svaka čast. :ok:

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1058 poslato: Februar 04, 2010, 11:31:51 posle podne »
Goxy imaš piće od mene.Hvala na ovoj super informaciji.Kako je svijet mali!

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1059 poslato: Februar 04, 2010, 11:35:26 posle podne »
Ma sada je najvaznije da on dobro prouci protokole i da ima dobru masineriju, ali koliko sam video covek je genijalac i ima volju a najvaznije od svega je :
 "Inace prof Paolo Zamboni je nas veliki prijatelj."

Ladno necu moci da spavam nocas ! 

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1060 poslato: Februar 04, 2010, 11:39:57 posle podne »
Gasio sam računar i rek'o da još jednom rifrešujem, možda je neko nešto postavi. Kad ono, vidi ti iznenađena u sitne sate  :ye1:
E sad, pošto si postavio ovu vest da i ja nešto kažem. Nervirame jer se opet nije pojavio tekst u Politici, pa nisam hteo da pišem i ovo da ne bude "mnogo hteo, mnogo započeo...".
Danas sam zvao Niš (to sam nekome i napisao u pp). Imamo (moji) kumove u Nišu i još neke prijatelje od kojih su većina lekari. Večeras mi je kuma javila da je dobila i fiksni i mobilni tel. od jednog hirurga (nije vaskularac, ali se svi oni znaju) i on bi trebalo da bude veza za dolazak do dr Milića (nije ga zvala večeras, bio je na dežurstvu).

Međutim, meni je mnogo važnije ovo što je goxy napisao. Ja razmišljam ceo dan da li je uopšte ovajvaskularac nadležan za nas i mislim kako će da me iskulira na jedan, kad ono čovek već zna o čemu je reč.

BRAVO GOXY, A POMISLIO SAM KAKO JE DANAS ZATIŠJE!  :a2:

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1061 poslato: Februar 04, 2010, 11:42:26 posle podne »
Nema zatišja lavina je krenula...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1062 poslato: Februar 04, 2010, 11:43:00 posle podne »
Super :a2:.Čini mi se da je danas bio na dnevniku dr Milić i pričao o venama ali ne o ms-u.
U svakom slučaju svaka čast. :ok:

Bio je izveštaj o njemu pre pola sata u vestima na B92.

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #1063 poslato: Februar 04, 2010, 11:45:15 posle podne »
Ja opet bio dosadan i slao svima...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1064 poslato: Februar 04, 2010, 11:45:56 posle podne »
Davaj link ka Blicu i tim komentarima :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.