Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 801130 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1035 poslato: Februar 04, 2010, 12:38:49 posle podne »
nekako razmisljam da ce u buduce ici tako
da ce ljudi ici na snimanje i operaciju ne cekajuci potvrdu od neurologije i uopste usvajnja da je ms vaskularna bolest
neki ce i dalje koristiti lekove....

Van mreže leski

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #1036 poslato: Februar 04, 2010, 12:51:38 posle podne »
nekako razmisljam da ce u buduce ici tako
da ce ljudi ici na snimanje i operaciju ne cekajuci potvrdu od neurologije i uopste usvajnja da je ms vaskularna bolest
neki ce i dalje koristiti lekove....

ja cu ipak da idem na magnet u zeleznicku ambulantu, a za dalje cemo da vidimo

Van mreže leski

• Član
  • **
« Odgovor #1037 poslato: Februar 04, 2010, 12:54:19 posle podne »
Mozda da pronadjem nesto drugo... Bitno je da se cuje za ovo, o cemu danima pricamo.
Mira Adanja ne odgovara na mail!!!

Takodje, poslao sam Miri nekoliko mailova, ne javlja niti ista radi, moj neurolog mi se ne javlja na telefon. Po meni ostaje da sami uradimo sta god mozemo

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1038 poslato: Februar 04, 2010, 02:27:11 posle podne »
ja cu ipak da idem na magnet u zeleznicku ambulantu, a za dalje cemo da vidimo

Prvi lekar koji me je uputio na Kamenicu, sada radi u jednoj privatnoj klinici, a svojevremeno je radio i u Žel. zavodu, baš na toj MR. Složio se da je ta MR možda najjača kod nas, ali, kako reče, ne i najbolja. Navodno joj nedostaje neka prateća oprema. Njegova sadašnja klinika nije u mogućnosti da kvalitetno uradi snimanja i zato me je uputio na Kamenicu. Od njega sam i dobio ime dr Semnica..., i sad čekamo da se dr Semnic javi.
Ono što je dobro u Žel. zavodu je da je snimke MR-a čitao dr Lavrnić, a on se vodi kod nas kao možda najbolji stručnjak za to i povezan je sa Institutom za neurologiju.
U svakom slučaju, treba obratiti pažnju prilikom tih snimanja.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1039 poslato: Februar 04, 2010, 02:31:05 posle podne »
Takodje, poslao sam Miri nekoliko mailova, ne javlja niti ista radi, moj neurolog mi se ne javlja na telefon. Po meni ostaje da sami uradimo sta god mozemo

Ja sam pomenutoj više puta slao mail, a znam i da su joj drugi slali. Nikakvog odgovora. Verovatno nismo interesantni kao neki arapski šeik ili onaj cvećar iz Pariza. Za nas nije potrebno putovati negde da bi se napravila reportaža, pa samim tim i nismo toliko interesantni.

Nadam se da će se uskoro pojaviti onaj tekst u Politici, a tada će nas gledati malo drugačije.

Van mreže elis

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #1040 poslato: Februar 04, 2010, 03:07:25 posle podne »
Identicna situacija. Niko nece da mi se javi. Sta je sa ljudima?

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1041 poslato: Februar 04, 2010, 03:16:09 posle podne »
Mi već dva meseca šaljemo mailove i retko ko se udostoji da nam odgovori. Kad se to i desi, slavimo kao da smo se izlečili. A kad se setim samo kakav "mrak" je bio kad smo počinjali. Mislim, nije ni sad mnogo svetlije, ali, polako, neke stvari se dešavaju.

Van mreže dani

• Član
  • **
  • Carpe diem
« Odgovor #1042 poslato: Februar 04, 2010, 05:12:56 posle podne »
Poslala mail Miri, TV Fox, Veranu Maticu, dr Milicu( preko Stetoskopa), dr Maksimovicu... i nista.... I, sada razmisljam, da li da idem u Kamenicu na snimanje??? I, sta posle??? Hajde, ljudi, dajte pametan savet :)

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1043 poslato: Februar 04, 2010, 07:21:45 posle podne »
E  pa drugari evo da podelim sa vama novosti. Danas sam samoinicijativno otisao na snimanje vena vrata kolor doplerom i to jugularnih vena , posto se azygos vena ne moze videti,niti se moze uraditi transkranijalno snimanje jer su vene duboko u glavi. Doktor je pogledao protokol dr Zambonija i snimao mi je jugularne vene (fukcionalno i morfoloski) i nije nasao nikakve patoloske promene. Ali je naglasio da ovakav problem zahteva detaljnija snimanja i jace masine (tu misleci na MR uz ubacivanje kontrasta i pracenja protoka krvi) uz strogo postovanje protokola, koji uzgred receno nisu bas omiljeni u nasim medicinskim ustanovama !
Eto, sada ostaje da cekamo na Kamenicu ili da pakujemo kofere i pravac Italija ili Poljska makar na preglede.
A s obzirom na jucerasnju fenomenalnu pobedu Partizana  :cheers: mozda bude Pariz pre  :)hah !

Van mreže leski

• Član
  • **
« Odgovor #1044 poslato: Februar 04, 2010, 07:26:42 posle podne »
da li da idem na magnetnu zeleznice bilnice u Savskoj? ::)

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1045 poslato: Februar 04, 2010, 07:37:53 posle podne »
Leski mislim da ti ne vredi da ides ukoliko osoba koja radi na MR ne ispostuje kompletan protokol koji je objavljen na internetu ! :m1:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #1046 poslato: Februar 04, 2010, 07:45:53 posle podne »
da li da idem na magnetnu zeleznice bilnice u Savskoj? ::)

E, a šta je to "zeleznice bilnice"?  :)

Šalim se, ako u celoj priči pare nisu problem, ti probaj..., možda i nešto urade.

Van mreže Luca

• Član
  • **
« Odgovor #1047 poslato: Februar 04, 2010, 08:18:45 posle podne »
Nema potrebe da ides samo ces da platis bezveze oni ti to nece videti

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #1048 poslato: Februar 04, 2010, 08:25:42 posle podne »
Evo sad procitah na thisisms.com iskustva ljudi koji su dobili "negativne" rezultate i doplera i MR venografije radjenih klasicnim tehnikama ili cak i uz protokole dr Zambonija ali da su naknadno pregledani od  strane dr Simke koji je odradio ponovna snimanja nadjene ozbiljne stenoze! :m2:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #1049 poslato: Februar 04, 2010, 08:41:16 posle podne »
Erika Mikusova јануар 28 у 12:34 по подне
Just be carefull!!!
If they do not use Haacke`s protocol and they do not know this diagnosis, your result will be negative. The same with Doppler!
Even to me happend this problem 5 times in Slovakia - everything was negative. It is new diadnosis, new technieques, new software, new method. Doctors must learn it first, then you can have the test!
Erika

Ponavljam poruku koju mi je Erika poslala nedavno.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.