Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 801190 puta)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #945 poslato: Februar 01, 2010, 12:52:51 posle podne »
naca kaže:...pa to si već stavila

Naco, ja sam tražio te podatke, hitno su mi trebali. Zbog mene ih je ponovo postavila.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #946 poslato: Februar 01, 2010, 12:56:39 posle podne »
Samo da znate da je dr Semnic zvao dr Drulović.
Napisaću kasnije opširnije o tome.

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #947 poslato: Februar 01, 2010, 01:00:02 posle podne »
ne mogu da docekam,,, :m2:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #949 poslato: Februar 01, 2010, 01:33:11 posle podne »
već mi je objašnjeno,nema potrebe da mi se podvlači više puta
izvinjavam se svima

Van mreže elis

• Član
  • **
« Odgovor #950 poslato: Februar 01, 2010, 02:20:56 posle podne »
Samo da znate da je dr Semnic zvao dr Drulović.
Napisaću kasnije opširnije o tome.

Napisi, cekamo!

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #951 poslato: Februar 01, 2010, 02:23:41 posle podne »
Tauruse. :ye1:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #952 poslato: Februar 01, 2010, 03:43:46 posle podne »
Bio sam malo u gužvi, pa nisam imao vremena da odmah sve napišem. Dakle, današnja prepodnevna dešavanja:

1. Šaljem tekst, koji smo sastavili, drugaru (novinaru) u Politici. Uz tekst sam mu poslao i neke telefone koje mi je tražio (MS društvo Srbije, neki lekari...). Upravo je kretao na posao i reče da će da me zove kad stigne i pregleda mail.

2. Zove me, pregledao je naš tekst. Kontaktirao je MS društvo Srbije. Pokušao je da dobije i Drulovićku, ali je ona na bolovanju ili odmoru. U svakom slučaju, pričao je sa sestrom i tako mu je rečeno. Pitao me je za još nekog neurologa, a i vaskularca. Onda sam se setio da je "grobar" (ms italia) dobio odgovor koji je potpisao prof. Đorđe Radak, pa sam mu pomenuo njega. On reče da je Radak velika vaca i da ga zna njegov kolega, pa će nastojati da ga kontaktira.
Onda mi traži one podatke o cenama lekova i zaradi farmaceutskih kompanija.

3.Pošto je pričao sa MS udruženjem Srbije i pozvao se na mene, odlučujem da ih i ja zovem i vidim da se možda nisu naljutili što sam im "poslao" novinara. Naprotiv, obradovali su se što se javio i izdogovarali sa njim neke stvari.
Sve mi to priča osoba iz društva, a onda mi kaže da je htela da me zove u petak. Zašto, kad smo se čuli u četvrtak? Pa zato što je nju u petak zvala dr JD.
dr JD: pregledala je dokumentaciju na brzinu. Misli da još nije prošlo dovoljno vremena, mada kod RR MS-a pokazuje odlične rezultate. Nije baš sigurna kako i da li pomaže kod PP i SP.
(op. autora: sve mi se čini da neurolozi teška srca prepuštaju "odlazak" MS-a u nadležnost vaskularaca).
E sad ono najvažnije. Odakle dokumentacija kod JD? Pa, poslao joj dr Robert Semnic !!!!!!! Dakle, dr Semnic je kontaktirao dr JD i poslao joj dokumentaciju. Po meni fantastično, čovek se prilično zainteresovao čim zove neurologa br. 1 za MS i šalje joj mail. Možda sam se primio, ali meni ovo deluje da se nešto, ipak, kreće i dešava.

Na kraju, posle svega, ostaje da se nadam da će naš tekst ugledati svetlo dana. Eto, počeo sam i pesnički da se izražavam  :)hah

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #953 poslato: Februar 01, 2010, 03:50:24 posle podne »
Da je sreće i inicijative, mogli bi naši lekari da pokrenu i svoje istraživanje Zambonijeve metode.

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #954 poslato: Februar 01, 2010, 05:33:47 posle podne »
A ljudi jel ce neko skoro ici na neku kontrolu kod Drulovicke, ja se inace ne lecim u toj ustanovi, tj. ne lecim se nigde jer se ovo kod nas po njima ne moze leciti  :-\ ?

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #955 poslato: Februar 01, 2010, 06:26:35 posle podne »
Dobila odgovor iz Slovenije:

Sprejemamo paciente iz številnih držav in tudi iz Srbije.
Cena preiskave ven pri multipli sklerozi je 150 €. Plačilo je v gotovini.

Pregleda se vratne vene in možganske vene po protokolu prof.Zambonija in dr.Simke.
Preiskava traja cca 1 uro. Čakalna doba je 2-3 tedne.
Opravljamo samo ultrazvočno diagnostiko, radiološke intervencije ali operativnega posega pa pri nas ne izvajamo. 

Lep pozdrav,

Martin Šinigoj, dr. med., spec. interne medicine.

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #956 poslato: Februar 01, 2010, 06:41:19 posle podne »
Nemo'  da mi dira neko u Partizan, ako udju u fajnal four u Parizu odo' na trepavicama tamo !
Hehe jos ako dotle odradimo nesto po pitanju pregleda, ma ima da tece sampanjac u rekama ! :ok: :cheers:

Toooo  Goxy onda se vidim na fujnal four-u ja cu poneti sampanjac i da navijamo onako kako smo mi znamo!
Nisam isao na tekmu 3 godine neznas kako sam se uzeleo navijanja!

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #957 poslato: Februar 01, 2010, 06:44:40 posle podne »
 CCSVI,novi način gledanja na multipla sklerozu.
 Intervju sa prof.Zambonijem

Van mreže leontina

• Zabranjen
  • prva pomoc
« Odgovor #958 poslato: Februar 01, 2010, 06:53:53 posle podne »
Da li je neko gledao video klip sa Amerom koji je dobitnik Gremija za muzicku produkciju?
Brat mi pise da se covek "iz mrtvih vratio" kada su mu ugradili stentove...
Ako imate link, saljite

Van mreže goxy

• Član
  • **
« Odgovor #959 poslato: Februar 01, 2010, 07:31:38 posle podne »
Procitah sada cika Zambonijev intervju, pa se vise ni ne cudim sto se mi ovde moramo rvati sa celokupnom masinerijom, kad i on covek nailazi svuda na prepreke i skeptike. Narocito ga cudi sto neurolozi ne pokazuju cak ni zelju da se upoznaju sa samom idejom CCSVI-a, plus ga birokratija zeza na svakom koraku ! :m1:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.