Bio sam malo u gužvi, pa nisam imao vremena da odmah sve napišem. Dakle, današnja prepodnevna dešavanja:
1. Šaljem tekst, koji smo sastavili, drugaru (novinaru) u Politici. Uz tekst sam mu poslao i neke telefone koje mi je tražio (MS društvo Srbije, neki lekari...). Upravo je kretao na posao i reče da će da me zove kad stigne i pregleda mail.
2. Zove me, pregledao je naš tekst. Kontaktirao je MS društvo Srbije. Pokušao je da dobije i Drulovićku, ali je ona na bolovanju ili odmoru. U svakom slučaju, pričao je sa sestrom i tako mu je rečeno. Pitao me je za još nekog neurologa, a i vaskularca. Onda sam se setio da je "grobar" (ms italia) dobio odgovor koji je potpisao prof. Đorđe Radak, pa sam mu pomenuo njega. On reče da je Radak velika vaca i da ga zna njegov kolega, pa će nastojati da ga kontaktira.
Onda mi traži one podatke o cenama lekova i zaradi farmaceutskih kompanija.
3.Pošto je pričao sa MS udruženjem Srbije i pozvao se na mene, odlučujem da ih i ja zovem i vidim da se možda nisu naljutili što sam im "poslao" novinara. Naprotiv, obradovali su se što se javio i izdogovarali sa njim neke stvari.
Sve mi to priča osoba iz društva, a onda mi kaže da je htela da me zove u petak. Zašto, kad smo se čuli u četvrtak? Pa zato što je nju u petak zvala dr JD.
dr JD: pregledala je dokumentaciju na brzinu. Misli da još nije prošlo dovoljno vremena, mada kod RR MS-a pokazuje odlične rezultate. Nije baš sigurna kako i da li pomaže kod PP i SP.
(op. autora: sve mi se čini da neurolozi teška srca prepuštaju "odlazak" MS-a u nadležnost vaskularaca).
E sad ono najvažnije. Odakle dokumentacija kod JD? Pa, poslao joj dr Robert Semnic !!!!!!! Dakle, dr Semnic je kontaktirao dr JD i poslao joj dokumentaciju. Po meni fantastično, čovek se prilično zainteresovao čim zove neurologa br. 1 za MS i šalje joj mail. Možda sam se primio, ali meni ovo deluje da se nešto, ipak, kreće i dešava.
Na kraju, posle svega, ostaje da se nadam da će naš tekst ugledati svetlo dana. Eto, počeo sam i pesnički da se izražavam