Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 797987 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #270 poslato: Decembar 11, 2009, 11:15:38 pre podne »
kada  zivis i radis u Americi onda radis po njihovim pravilima pa da si i vanzemaljac

vidite, ja  sam mislila da nepoverenje i sumnjicavost je karekteristika naroda sa ovih napaćenih prostora
medjutim, citajuci postove sa foruma thisisms com na kome dolaze  sa svih strana sveta primecujem da ni oni nemaju bas potpuno poverenje
i oni se dvoume, muku muce oko terapija, hocu reci ms-ovci su svugde isti

moj komentar o studiji u Americi je komentar msovca koji direktno ucestvuje u njoj

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #271 poslato: Decembar 11, 2009, 11:19:15 pre podne »
Ma naravno, ali se nadamo da ćemo uspeti kad-tad da se negde "probijemo"!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #272 poslato: Decembar 11, 2009, 11:32:47 pre podne »
cini mi se da ti vajni strucnjaci manje-vise znaju o cemu se zapravo radi kada je ccsvi u pitanju
za kratko vreme su obustavili rad Zamboniju i Dake
ostadose jos Poljaci
a da su se uzmuvali - jesu
vec su se nekao odvojili u protivnicke tabore: oni koji su izricito protiv ccsvi i oni koji odmahuju rukom kad kada su u pitanju lekovi za ms
...

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #273 poslato: Decembar 11, 2009, 12:15:10 posle podne »
Ja zvućim ponekada euforično, ali ajde da koliko-toliko realno sagledamo nekle stvari. Ovako, leče me već 5-6 godina. Prvo pitanje je čime? U početku sam pio noćurak, neke vitamine, malo korigovao ishranu. Ali to nisu lekovi. I to su mi ukinuli kad sam bio u studiji, verovatno zbog verodostojnosti rezultata studije. Kada se završila studija, niko se nije setio da mi kaže da ponovo uzimam neke dodatke. Studija je trajala skoro dve godine. Na početku studije sam bio neuporedivo bolje, nego na kraju. U studiji sam bio placebo, dakle lečen sam šećernom vodicom. IZGUBLJENO VREME!!!
 Kortikostereoidi: primio sam ih više puta. Meni ne smetaju, čak naprotiv. Ali kortići nisu lek. Primaju ih mnogi, primaju ih i sportisti kad se povrede, pa da sa povredom mogu da igraju.
 Interferon (i drugi lekovi): Pa sami neurolozi kažu da deluje u 37-38% slučajeva. Ne svima. A nus pojave? I kako deluje? Usporava progresiju.
 Pregledi: Puno MR-a i puno neuroloških pregleda. Ali šta ja da radim sa neurološkim pregledima. Važni su naravno, ali rezultat tih pregleda je konstatacija da sam bolje ili gore. I mnogo češće mi posle pregleda kažu "mi smo zadovoljni". Super što ste zadovoljni, ali ja sve teže i teže hodam. Šta bi tek bilo da niste zadovoljni.
 Fizikalna: Jako je bitno da vežbaš. Ma 'ajde, nisam znao. A za zdrave nije bitno da vežbaju? Pa ceo život sam trčao za nekom loptom, ili plivao, skijao...

I šta je uzrok: NE ZNA SE!
Šta je lek: NE ZNA SE! Postoje neki lekovi, ali u najboljem slučaju usporavaju progresiju i nude(opet u najboljem slučaju) neka polovična rešenja.

Mnogo toga se ne zna da bi bili tako nadmeni kao što jesu. Možda Zamboni lupa gluposti, možda nema ništa od toga, ali..., šta ako se, makar i slučajno, ispostavi da je u pravu? Zamisli ako mi sutra neko kaže "e, jbg, što ne dođe godinu dana ranije". Zamisli šta bi moglo tada da se desi? Samo zamisli!

Van mreže MSica

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #274 poslato: Decembar 11, 2009, 12:43:48 posle podne »
Taurus, potpuno ce slažem s tobom. Kažu da nauka napreduje svaki dan, ali čini mi se, kad smo mi u pitanju, sve je to ipak sporo.
Kad je meni uspostavljena dijagnoza, prije 10 godina i vše, i betaferon je bio nepoznanica. Sada kao više znaju o tome, malo sutra.
Daju ga nekome, pa kao čekamo da vidimo da li odgovara. Mene je npr. fizički bio popravio, ali zato sam preživjela mentalni haos.
Dejstvo je dosta kratko trajalo, jer čim sam ga prestala uzimati imala sam žestoke relapse. Sada sam u studiji i dobila sam copaxon, sudeći po svemu to je moj lijek, ali zar ne bi bilo bolje da svi mi imamo veći izbor terapije.
A, zaista, zamislite ako naše najveće probleme može riješiti jedna rutinska operacija! Zašto onda kočiti to istraživanje, jer, sigurna sam, mnogo nas bi prihvatilo da bude dijelom tih istraživanja.

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #275 poslato: Decembar 11, 2009, 03:39:35 posle podne »

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #276 poslato: Decembar 11, 2009, 05:54:40 posle podne »
Evo sta mi je odgovorio Prof. dr. Djordje Radak nas najbolji vaskularni hirurg na moje pitanje sta misli o teoriji prof.dr. Paola Zambonia:

“Cuo sam za prof dr Paola Zamboniju i njgovu teoriju vezano za multiplu sklerozu. Smatram da je ideja revolucionarna i nadam se da ce se i dokazati. Sve je jos u povoju pa za sada ne bih mogao da kazem nista vise."

Srdacan pozdrav,

Prof dr Djordje Radak

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #277 poslato: Decembar 11, 2009, 06:18:04 posle podne »
Bitno je da se radi na tome i nadam se da će sve proći najbolje.Hvala na ovom odgovoru. :)

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #278 poslato: Decembar 11, 2009, 06:30:40 posle podne »
Evo sta mi je odgovorio Prof. dr. Djordje Radak nas najbolji vaskularni hirurg na moje pitanje sta misli o teoriji prof.dr. Paola Zambonia:

“Cuo sam za prof dr Paola Zamboniju i njgovu teoriju vezano za multiplu sklerozu. Smatram da je ideja revolucionarna i nadam se da ce se i dokazati. Sve je jos u povoju pa za sada ne bih mogao da kazem nista vise."

Srdacan pozdrav,

Prof dr Djordje Radak

Sviđa mi se ovo!

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #279 poslato: Decembar 11, 2009, 06:33:45 posle podne »
Izgleda dobro

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #281 poslato: Decembar 12, 2009, 08:57:04 posle podne »
Citam tekstove na ovu temu i ne mogu da verujem!Napokon nesto realno, bez lekova sa losim efektom... Da li ce se desiti cudo da nam bude bolje?! I ova nada je cudo! Jedva cekam da neko od nas proba ovo.  :ok:

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #282 poslato: Decembar 12, 2009, 09:09:42 posle podne »
Potpisujem!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #283 poslato: Decembar 12, 2009, 10:20:37 posle podne »

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #284 poslato: Decembar 13, 2009, 12:25:52 pre podne »
Da li sam dobro razumeo da neke rezultate možda saznamo do kraja januara sledeće godine? Ili tada počinje?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.