E evo i ja da se oglasim,posto danima kopah po dokumentaciji i po glavi.Vec sam pisala da smo i sin i ja u posmatranju na dg.MS.Ja i dalje idem na kontrole,on ne zeli.Elem,na otp.listi sa instituta neurohirurgije stoji dg:CVI.Occulsio ramus anteriosis a. cerebrimediae lat.sin.Infractuscerebrireg temporomedialis lat.sin.To je na sinovljevoj...Mislim da ima veze sa ovom diskusijom,ako neko smatra da nema neka obrise.Dalje,tokom hospitalizacije uradjena digitalna panangiografija koja je pokazala okluziju temporalne grane levesrednje mozdane arterije,ali i jasan razvoj kolateralne cirkulacije preko vertebrobazilarnog sliva.Odatle se prevodi na neurologiju-direktno.Pitam se zasto?Kazu da se ispita zasto je doslo do toga...Izgleda da se to jos tada naslucivalo...E da ne zaboravim,2004 imao sportsku povredu,kosarkas,iskidao ligament na levom kolenu.Kad je otvoreno koleno,ispostavlja se da je postojalo unutrasnje krvarenje,starijeg datuma,kada-niko ne zna,ali dobro je sto je doslo do te povrede,inace bi nastupila gangrena leve noge do kolena.Opet krvotok...E sad nalazi sa neurologije:Na GE eutonija,eutrofija,misicni refleksi diskretno usluzniji desno.Na DE etonija,eutrofija,PR i ARdiskretno usluzniji desno,probe tonjenja diskretno pozitivna desno.Plantarni odgovor je levo fleksioni ,a desno diskretno atipican.Oligoklonalne IgG trake u likvoru,nalaz govori u prilog intratekalne sinteze IgG. Ekstakranijalni dopler:dijametar ACC desno 6,94,ACI desno 3,56.Leva ACC 6,69,leva ACI 4,13.Dobijena je jasna asimetrija u brzinama protoka ACI.TCD:Povecane brzine u desnoj ACM i levoj ACA govore u prilog okluzije leve ACM. Internisticki nalaz sa ekg-om:Ekg:sinus ritam fr 55/min,horizontalna elektricna ,os,diskretne smetnje i.v. provodjenja.Ehokardiogram...Mitralni kuspsi voluminozniji,direktno fibrozno izmenjeni narocito u predelu A2 segmenta.Doplerom se registruje dasak mitralne registruje dasak mitralneregurgitacije u normalnu levu pretkomoru.Takodje se registruje dask hemodinamski beznacajne trikuspidne regrutacije i plucne insuficijencije.VEP:...obostrano patoloski.....