Autor Tema: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?  (Pročitano 797966 puta)

Van mreže enadedic

• Član
  • **
Odg: Vaskularni problem mogući uzrok za MS?
« Odgovor #1605 poslato: Oktobar 17, 2010, 06:43:10 posle podne »
Cao svi. Da se i ja malo ukljucim oko ove teme.
Arterije i vene su potpuno drugacije gradene. Vene imaju valvule, to su mali zalisci na zidu koji treba da obezbede da krv tece ka srcu. Kod ccsvi-a moze da bude problem sa valvulama pa da zato dolazi do regurgitacije.
Kod stresa ima mnogo toga. Pored kortizola koga luci kora nadbubrega (ima uticaj na metabolizam proteina, masti i ugljenih hidrata i ima antiinflamatorno dejstvo)  bitan je i autonomni nervni sistem . Sad, tu ima mnogo toga sto bi moglo ili ne da se poveze  sa ccsvi (preraspodela krvi, povisen arterijski krvni pritisak, povecana potrosnja kiseonika itd) ali mislim da ce verovatno i to jednog dana doci na red da se istrazi.
Poz

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #1606 poslato: Oktobar 17, 2010, 06:45:10 posle podne »
ok,skupe se krvni sudovi u stresnoj situaciji,to je i logicno i poznato(prepadnes se pa pobelis ko krec i sl),al sto rece sklerozica sad sam i ja  :m1: ..kortikosteroidi??

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #1607 poslato: Oktobar 17, 2010, 08:19:39 posle podne »
Ubijam vreme laičkim razmišljanjem.  :n30:
Čekam Maku da mi javi da li je imala pulsne terapije pošto kod nje nije nađeno suženje.

Van mreže marimari

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • marimari
« Odgovor #1608 poslato: Oktobar 28, 2010, 03:51:12 posle podne »
jedan poznanik je uradio intervenciju na jugularnoj veni vrata koja mu je bila zakrcena,i covek se mnogo bolje oseca i umesto 2 metra,sada moze da predje 10-tak uz pomoc hodalice,mimika lica mu se jako popravila. intervenciju je radio na dedinju pre 20 dana. I ja sam radila dopler krvnih sudova vrata i nalaz je b.o ali u svom mestu gde dijagnostika jugularne vene nije moguca. Idem na Dedinje 14 marta da otkrijem vise....

Van mreže marimari

• Član
  • **
  • marimari
« Odgovor #1609 poslato: Oktobar 28, 2010, 04:39:03 posle podne »
za Enudedic-mislim da si u pravu i nekim delom mislim da stres najvise negativnog ostavlja mojim krvnim sudovima jer sam svako pogorsanje imala bas posle nekog veceg stresa! Ipak idem i na dalja ispitivanja...

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #1610 poslato: Novembar 22, 2010, 09:53:15 pre podne »
CCSVI - Chronic Cerebro Spinal Venous Insufficiency

Italijanski doktor govori o novoj teorii uzroka ms kako i tretman. Kaze da ms nije autoimuna bolest vec u mozgu se stvara toksicno zeljezo kao rezultat blokiranih i iskrivljenih vena u predelu vrata, i krv nemoze dobro cirkulirati u mozgu. Znaci, on misli da je uzrok vaskularne prirode i da vene mogu da se srede hirurskim putem. Tu proceduru je vec isprobao jedan oboleli i 10 meseca nakon toga oseca se izvrsno..Dr Zamboni se zauzeo za ovaj problem od 1995 kada mu je zena obolela. Kanadsko udruzenje ne vjeruje novoj teorii..

http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/story/CTVNews/20091120/MS_W5_091120/20091120?hub=WFive&s_name=
Na današnji dan pre godinu dana,U prvom licu je ovde na forumu objavila vest o CCSVI
U prvom licu hvala. :D

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #1611 poslato: Novembar 22, 2010, 09:58:19 pre podne »
Zar je vec prosla godina...Secam se da sam bila strasno uzbudjena, zasto to je bila VEST.
Ena, ne treba hvala, kako kazes ti, "jedan za sve, svi za jedan" :)
Samo da ispadne pravo resenje za nas. Daj boze. Amin.

Van mreže musoki

• Član
  • **
« Odgovor #1612 poslato: Novembar 22, 2010, 10:50:33 pre podne »
Ipak, VELIKO HVALA :D :n23:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #1613 poslato: Novembar 22, 2010, 11:02:44 pre podne »
Zar je vec prosla godina...Secam se da sam bila strasno uzbudjena, zasto to je bila VEST.
Ena, ne treba hvala, kako kazes ti, "jedan za sve, svi za jedan" :)
Samo da ispadne pravo resenje za nas. Daj boze.

Molicemo se za to.. hvala..  :n13:
:n13:

Van mreže Vila

• Član
  • **
  • Ako hoces da pobedis,ne smes da izgubis :DDD
« Odgovor #1614 poslato: Novembar 22, 2010, 07:54:24 posle podne »
Od srca H V A L A AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #1615 poslato: Novembar 22, 2010, 08:10:44 posle podne »
u prvom licu, ogromno HVALA!!!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #1616 poslato: Novembar 22, 2010, 08:23:05 posle podne »

Van mreže Nesli

• Moderator
  • Quidquid latine dictum sit, altum videtur :D
  • Grad: Novi Sad
« Odgovor #1617 poslato: Decembar 04, 2010, 09:32:01 posle podne »
Italijanski ministar zdravlja  (1. decembar)

FACIO: VASKULARNA TERAPIJA U AKREDITOVANIM CENTRIMA
Bez obzira što "efikasnost vaskularne terapije nije dokazana" kod obolelih koji pokazuju sindrom hronične cerebrospinalne venske insuficijencije, koju je profesor Paolo Zamboni identifikovao kao uzrok multiple skleroze, moguće je "nastaviti taj vid lečenja u registrovanim centrima u regionima uz garanciju dijagnostičkih testova na osnovu protokola koji je odobrila naučna zajednica", rekao je ministar zdravlja Feručo Facio u odgovoru na pitanje poslanice Paole Bineti.
Nakon mišljenja Vrhovnog saveta za zdravstvo 8. juna, istakao je ministar, “vlada je preduzela korake time sto je odredila grupu stručnjaka da utvrdi dijagnostičke metode za sindrom venske insuficijencije".
Ta grupa je sačinila dokument "poslat u regione 27. oktobra".
U dokumentu se jasno navodi da "u pogledu poštovanja etičkih i profesionalnih principa koji odredjuju izbor terapije, tretman obolelih od MS sa novim terapeutskim pristupom može da se nastavi.

by Irena Antic on Četvrtak, Decembar 2, 2010 u 2:00 poslije podne

irena, hvala ti mnogo na prevodu!!!

Van mreže ZlaZhenaBG

• Član
  • **
  • MS
« Odgovor #1618 poslato: Decembar 14, 2010, 10:07:54 pre podne »
Da li je neko video clanak koji su napisali neurolozi povodom njihovog stava o Zamboniju? Nalazi se na drugoj strani casopisa Moj svet i potpisala ga je izmedju ostalog i Jelena Drulovic

Van mreže martina

• Član
  • **
« Odgovor #1619 poslato: Decembar 14, 2010, 03:35:28 posle podne »
@ZlaZhenaBG : Da li se taj casopis zove bas tako-"Moj svet" i da li se moze naci na kioscima, ili spada u strucnu literaturu?Probala sam danas da ga nadjem i ni na jednom kiosku nisam uspela :@

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.