Autor Tema: Gasi cigaretu!!!!  (Pročitano 111488 puta)

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
Odg: Gasi cigaretu!!!!
« Odgovor #60 poslato: Avgust 25, 2009, 10:18:00 posle podne »
Ja da probam heroin - ne bih se navukao :)  ;)
mali1 Nemoj,što je sigurno,sigurno je  ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #61 poslato: Septembar 14, 2009, 01:26:08 posle podne »
Prestaje da puši u 102. godini!
Autor: Blic online 13.09.2009. 

Vini Lengli (102) iz Londona zapalila je prvu cigaretu kad je izbio Prvi svetski rat 1914. godine. Od tada je redovno posezala za svojom paklicom cigareta "Plejers Nejvi Blu" (kasnije Embasi), da bi sada, nakon 95 godina, odlučila da prestane da puši, prenosi "Dejli Mejl".

U zapanjujućim godinama, Lengli je ostavila lošu naviku jer joj se "više nije dopadalo" da puši. Vremešna starica smatra da nije dobila rak jer nikada nije uvlačila dim u pluća.
Njen unuk Klajv (53) kaže da su joj lekari rekli da nema svrhe da u ovim godinama ostavlja cigarete.
"Ukoliko je doživela 102. bez raka, mislim da ga nikad neće ni dobiti", zaključio je Klajv.

ceo tekst: BLIC

Vidi bakine jake volje,samo šta joj bi da sad ostavlja  :o

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #62 poslato: Oktobar 30, 2009, 08:20:20 posle podne »
Akolohol i cigarete opasniji od ekstazija i LSD-a

Nepravedno i umjetno odvajanje alkohola i duhana od ilegalnih droga neke je znanstvenike ponukalo da usporede štetno djelovanje ovih legalnih s ilegalnim drogama. Ekstazi, LSD i kanabis manje su štetni od alkohola i cigareta?
Zloupotreba kanabisa stvara relativno mali rizik od psihotičnih oboljenja u odnosu na to koliko pušača cigareta oboli od raka pluća smatra David Nutt, predsjednik Savjetodavnog vijeća za zlouporabu droga koji se zalaže za to da duhan i alkohol budu rangirani po opasnosti kao i ilegalne droge.
Objasnio je kako alkohol zauzima peto mjesto po štetnosti odmah iza kokaina, heroina, barbiturata i metadona, dok bi, po njegovom mišljenu duhan trebao biti na itekako visokom devetom mjestu ispred kanabisa, LSD-a i ekstazija.
"Nitko ne želi reći da droge nisu štetne. Kritično je samo pitanje gdje je koja od njih na listi štetnosti" smatra Nutt.
.............
Ceo tekst: Net.hr

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #63 poslato: Novembar 06, 2009, 03:07:54 posle podne »
Jos jedan pusac.Pusenje u 2 trudnoce-ne.Pusenje dok sam dojila decu tekodje-ne.U pocetku mi je kutija trajala nedelju dana,sada je standard 1 kutija dnevno.Svesna sam svih rizika,nikada nisam ni pokusavala,ni obecavala da cu ih ostaviti.Uvek,u odvojenoj prostoriji.Na radnom mestu nas je bilo 10,samo jedan nepusac.Sad je bas alarmantno,u kuci nas je troje a svi pusimo!

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #64 poslato: Novembar 07, 2009, 07:04:56 posle podne »
Moj muž posle 6 godina,opet počeo da puši.Žao mi što je opet pušač,a opet razumem ga.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #65 poslato: Novembar 08, 2009, 03:23:50 posle podne »
Pazi, sada će da nadoknadi tih 6 godina. :(

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #66 poslato: Novembar 08, 2009, 03:29:14 posle podne »
Vidim. :m2:

Van mreže Lena

• Član
  • **
  • Kad kuješ sreću,ne udaraj bližnje po prstim
« Odgovor #67 poslato: Novembar 13, 2009, 08:53:17 pre podne »
I ja opet počela i to krijući od muža

Van mreže Charliz

• Član
  • **
« Odgovor #68 poslato: Novembar 13, 2009, 02:50:43 posle podne »
Ja nisam pušač već dve i po godine...mada nekad i sad imam povremeno potrebu da zapalim, ali odolevam još uvek...Počela sa 18 godina, a prekidala u nekoliko navrata, ali ovo mi najduži prekid....Inače dok sam bila pušač, pušila sam kutiju dnevno...

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #69 poslato: Februar 16, 2010, 08:18:37 posle podne »
... ugasih zadnju cigaretu pre 4 dana. Jos je sveze, al' da se pohvalim !

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #70 poslato: Februar 16, 2010, 08:20:55 posle podne »
Bravo Peco  :cheers:

Van mreže amia

• Član
  • **
  • Noli turbare circuloc meos
« Odgovor #71 poslato: Februar 16, 2010, 08:25:38 posle podne »

cestitam :cheers:

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #72 poslato: Februar 16, 2010, 08:30:01 posle podne »
eeeeeeee Peco svaka ti se dala...............

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #73 poslato: Februar 16, 2010, 09:10:44 posle podne »
Peco ,bravo  :ye1:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #74 poslato: Februar 21, 2010, 07:07:46 posle podne »
Pušači spavaju slabije od nepušača
Tanjug  20. 02. 2010.

Pušači tokom spavanja provode manje vremena u dubokom, okrepljujućem snu od nepušača, ustanovili su američki istraživači sa Medicinskog fakulteta univerziteta Džon Hopkins proučavajući aktivnost mozga pušača tokom sna.

Pušači su takođe četiri i više puta skloniji da se ujutru žale kako ih noćni odmor nije okrepio - oko 23 odsto, prema pet odsto kod nepušača, prenela je agencija Rojters.
Problem je verovatno u nikotinu koji može da ima stimulativno dejstvo, zbog čega pušači teže padaju u san i teže ga i održavaju.
I do sada je primećeno da pušači spavaju gore od nepušača, ali nije bilo izvesno da li je to zbog direktnog dejstva cigareta ili zbog medicinskih komplikacija koje pušenje donosi, kao što su simptomi plućnih i srčanih bolesti.
Pritom je ustanovljeno da pušači u odnosu na nepušače provode manje vremena u dubokom, a više vremena u lakom snu.

ceo tekst: BLIC

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.