Autor Tema: Vitamini, minerali ...  (Pročitano 274806 puta)

Van mreže raca

• Moderator
  • Pol: Žena
Odg: Vitamini, minerali ...
« Odgovor #120 poslato: Januar 29, 2009, 02:23:11 posle podne »
Da ti odgovorim : ona je MMs koristila pre tri godine. Prvu "turu" je primenjivala 3 meseca , pa je pravila pauzu isto toliko , pa opet tri meseca. Koristila ga je u obliku kapi koje je aplikovala u nosnice. Posle toga nije vise uzimala MMS , a li nije imala ni potrebu.

Znaci da je to ipak delotvoran i ucinkovit preparat.

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #121 poslato: April 08, 2009, 09:20:14 pre podne »
Vitamin B1 - Tijamin             

Vitamin B1, rastvorljiv u vodi i poznat kao tijamin, važan je deo vitamina B-kompleksa. Osnovna uloga ovog vitamina je da omogući telu pretvaranje šećera u krvi u glukozu. Vitamin B1 pomaže telu u razgradnji ugljenih hidrata , proteina i masti.
Dovoljna količina Vitamina B1 u organizmu osigurava optimalno funkcionisanje nervnog i kardiovaskularnog sistema. Takođe je i pravilno funkcionisanje mišića uslovljeno dovoljnom količinom Vitamina B1. Proizvodnja adenozim triptofana (ATP), koji je telu glavni izvor energije, ne može se odviti bez ovog vitamina. Srce posebno zavisi od ovog izvora energije da bi obavljalo svoj najvažniji zadatak održavanje cirkulacije krvi i snabdevanje krvnih ćelija kiseonikom.

Izvori vitamina B1

Dobri izvori vitamina B1 su svinjetina, žitarice celog zrna, pšenicne klice, pasulj, grašak, riba, jaja, mleko... Najbolji izvori nalaze se u goveđoj jetri, bubregu i pivskom kvascu.
ceo tekst http://www.recepti.com/ishrana/vitamini/664-vitamin-b1-tijamin

Van mreže nensi

• Novi član
  • *
  • NENSI
« Odgovor #122 poslato: April 10, 2009, 06:11:49 posle podne »
Apel UNICEFA-za rešavanje problema deficita vitamina i minerala u
sihrani.                                                                                       Prema nedavnom izveštaju UNICEFA-manjak vitamina i minerala u ishrani uzrok je smanjenja intelektualnog razvoja, slabljenje imunog sistema, i zbog toga preko dve milijarde ljudi živi ispod svojih fizickih i mentalnih sposobnosti. Nije više da konstatujemo nedostatak,a da ih ne rešavamo. U izveštaju se dalje tvrdi da za rešavanje ovog problema treba poduzeti sledece mere:dodavanjem minerala i vitamina osnovnim životnim namirnicama. TO je svakako moguce u razvijenim zemljama. Japan u kuhinjsu so stavlja selen, na taj nacin obezbedio manji broj bolesnickih kreveta, a tako i uštedu u zdravstvenoj zaštiti. Danas svi znamo šta  znaci nedostatak selena u ishranu. U povrcu koje raste na kiselom tlu  nema selena. -Edukacija i stanovništva, informisanje  o znacaju zdrave ishrane i ulozi vitamina i minerala daje doprinos zdravlju nacije.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #123 poslato: April 10, 2009, 08:13:37 posle podne »
nensi, koji je izvor ove informacije?

Van mreže nensi

• Novi član
  • *
  • NENSI
« Odgovor #124 poslato: April 11, 2009, 04:11:56 posle podne »
nensi, koji je izvor ove informacije?

Izvor informacije je naveden, što se tice problema deficita minerala i vitamina u ishrani. Što se tice selena, informacije sam dobila iz literature koja se bavi nedostatkom selena na kiselom tlu.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #125 poslato: April 11, 2009, 08:01:02 posle podne »
Treba nam link odakle si preuzela ovu vest, takođe i koja je to literatura? Naša je obaveza kada nešto prenosimo da ostavimo link do izvora informacije ili da navedemo autora i štampani medij.

Van mreže bandja

• Član
  • **
« Odgovor #126 poslato: Maj 10, 2009, 08:36:32 posle podne »
U banji sam cuo za neuro b 12 decko je u odlicnom stanju a koristi ga vec par godina,da li ga je neko koristio i ako jeste kakva su iskustva.

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #127 poslato: Maj 10, 2009, 08:40:53 posle podne »
Neuro B12 kao Subligual tablete koje se sisaju sam koristila.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #128 poslato: Maj 10, 2009, 10:48:40 posle podne »
Raco da li si osetila da ti je bolje dok si koristila te tabletice.

Van mreže raca

• Moderator
« Odgovor #129 poslato: Maj 10, 2009, 11:11:51 posle podne »
Pa i inace pijem vitamine b kompleksa. Nisam primetila nista specijalno kod Neuro B12 od 1000mg.  :-\

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #130 poslato: Maj 10, 2009, 11:14:17 posle podne »
Ja isto pijem beviplex ali kad sam dobila 10 kom.ohb12 mnogo bolje sam se osećala.Tako da sad  mislim da bi mi to dobro došlo možda  :-\

Van mreže Kirk

• Član
  • **
  • That was just your life...
« Odgovor #131 poslato: Jun 07, 2009, 04:57:58 posle podne »
Moze li neko da mi kaze, ima li smisla da pijem B komplex + neuro B12?

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #132 poslato: Jun 07, 2009, 05:12:17 posle podne »
Ja uzimam neurobion ( b1 b6 b12) i plus B complex anti stres. Uzimala sam i samo B 12, samo B 6 i samo B 3. I mislim da cu ceo zivot uzimati. Neznam zasto ne bi imalo smisla..

Van mreže Kirk

• Član
  • **
  • That was just your life...
« Odgovor #133 poslato: Jun 07, 2009, 05:20:14 posle podne »
Onako... ne znam da li sme... :)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #134 poslato: Jun 07, 2009, 05:22:12 posle podne »
Mislim (koliko sam informisana), da sa vitamina B grupe, nemoze da dodje do predoziranja. Ja sam pocela i pivo da pijem (iako ga nisam volela nikad) :)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.