Autor Tema: Vitamini, minerali ...  (Pročitano 274715 puta)

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
Odg: Vitamini, minerali ...
« Odgovor #270 poslato: Novembar 04, 2011, 11:25:07 pre podne »
Obavezno  n32 :n20:

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Dg: MS
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #271 poslato: Novembar 04, 2011, 11:35:03 pre podne »
 :n16: Pa daaaa....ima da sakupimo drustvance  :n20:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #272 poslato: Novembar 04, 2011, 01:40:41 posle podne »
daaa,super  :cheers: n32 :n16: :n16:

Van mreže stefan

• Novi član
  • *
« Odgovor #273 poslato: Novembar 30, 2011, 01:22:21 posle podne »
Ja sam narucila ovo:

Vitamin B12 Sublingual B-12, B6, Folic Acid and Biotin Vegetarian/Vegan
250 Tablets

a sada zelim da narucim i da uzimam B12 METHIL:

Methylcobalamin B-12 5000 MCG Sublingual Tablets
Vegetarian/Vegan
120 Tablets
To je sva na toj istoj strani koji sam ostavila kao link.

Pozdrav, da li mozes da mi kazes koliko je kostala isporuka? Na sajtu pishe da je international shipment 4.95$ plus ostatak koji se izracunava naknadno zavisno od drzave i tezine..

Van mreže somi87

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Dg: Ms
  • Grad: Simanovci
« Odgovor #274 poslato: Decembar 22, 2011, 02:24:27 posle podne »
Da li je neko koristio ulje crnog kumina?Pise u novinama da je pogodan za autoimune bolesti kao sto je ms i druge...

Van mreže somi87

• Član
  • **
« Odgovor #275 poslato: Decembar 26, 2011, 01:51:18 posle podne »
Niko nije cuo za ovo ulje?

Van mreže Jellena

• Član
  • **
« Odgovor #276 poslato: Decembar 26, 2011, 01:52:54 posle podne »
Cula sam ja odavno, ali nisam koristila, pa zato nisam ni pisala. Ranije sam mislila deci zbog bronhitisa da uzmem....
Sada koristim crni kumin kao zacin.

Van mreže somi87

• Član
  • **
« Odgovor #277 poslato: Decembar 26, 2011, 02:38:20 posle podne »
Nemam pojma,pisalo u Blicu cini mi se pre neki dan kao da nije lose za nas sa ms-om,mislim da je flasica oko 2-2500 din...

Van mreže Jellena

• Član
  • **
« Odgovor #278 poslato: Decembar 26, 2011, 03:26:21 posle podne »
U Biospajzu je 250 ml 1950 dinara.
•lekovita svojstva:
Ulje crnog kumina deluje sistematski i koristi se za oporavak i održavanje imunog sistema. Reguliše visok krvni pritisak, poboljšava cirkulaciju i snižava nivo holesterola i nivo šećera u krvi.

Preporučuje se kod malignih oboljenja i za obnovu koštane srži. Poboljšava koncentraciju i neutralipe anksioznost. Dobro je za astmu, prehlade, grip, bronhitis, reumatizam i hemoroide.

U zadnje vreme sve vise je suplemenata i raznoraznih biljnih carolija koje su dobre za "nas". Predpostavljam da je ovo ulje dobro za nas najvise zbog ovog dela o cirkulaciji  :m2:

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #279 poslato: Decembar 26, 2011, 03:33:24 posle podne »
Na pocetku,prvih nekoliko godina  E1000,Milgama,ulje nocurka,Ajkulino ulje(iz jetre ajkule???),Q10,Omega3,...sada Oligogal Se,po potrebi K i Mg(ako imam grceve u listovima nogu),Enadu -Q1,povremeno i Enachi(tabletica se rastopi pod jezikom-ako si izlozen stresu ili nekm naporu,npr.putovanje isl.)

Skusa je izvanredan izvor omega3 masnih kiselina,vitaminima A,D i B12,a od minerala kalij,natrij,magnezij,selen i fosfor.
Skuša je podvrgnuta metodi brzog dubokog smrzavanja,poseduje gotovo identičan nutritivni status kao i sveža skuša, a ujedno se u ovoj lako pokvarljivoj namirnici može uživati bez bojazni od trovanja.
Veoma se lako priprema i veoma je ukusna a po ce prihvatljiva.Navalite na skusu!

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #280 poslato: Januar 05, 2012, 07:30:37 pre podne »
ulje crnog kima jeste preporuceno zbog cirkulacije, neko je pisao ovde na forumu da ga koristi godinu dana i da je zadovoljan, tad je otprilike moj suprug krenuo da ga koristi, medjutim malo je lenj pa ga ne uzima redovno.
sada nam je kuma donela iz kanade chia seed, sve ono sto pise o njima me fascinira, ona to uzima kad joj treba da podigne energiju. suprug je krenuo pre dva dana da to uzima, samo je problem sto toga nema kod nas da se nadje (ili nije bilo kada sam poslednji put trazila). sadrzi omegu 3, vlakna, proteine i antioksidanse. zovu ga superfood.

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #281 poslato: Januar 05, 2012, 10:16:03 pre podne »
Pozdrav, da li mozes da mi kazes koliko je kostala isporuka? Na sajtu pishe da je international shipment 4.95$ plus ostatak koji se izracunava naknadno zavisno od drzave i tezine..

Sve na sve mene je kostalo oko 25 eura, plus, minus..stiglo je za 10 dana od narudjbe.

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #282 poslato: Februar 11, 2012, 06:16:31 posle podne »
Da li su prirodni proizvodi bezbedni za svakog  i kolika je važnost uzimanja ih u pravim kombinacijama ?

Za neke biljne preparate postoje informacije o kontraindikacijama, tj. o slučajevima u kojima ih ne teba koristiti. Za mnoge dodatke ishrani su primećene i određene interakcije sa lekovima ili drugim dodacima ishrani. Pošto je upotreba suplemanata (vitamina, biljnih lekova, dodataka ishrani) relativno nova, i pošto sve veći broj ljudi koristi dodatke ishrani, potencijalno stalno nastaju situacije u kojima lekovi prepisani u terapiji pacijentima mogu uticati na dodatke ishrani, i obrnuto. Kao što je poznato hrana može uticati na smanjenje ili povećanje apsorpcije nekih lekova. Lekovi i suplementi utiču na apsorpciju, koncentraciju u krvi, metabolisanje i izlučivanje jedni drugih, određena stanja (oštećenja jetre, bubrega..) mogu uticati na promenu izlučivanja i koncentracije lekova u organizmu. Ovih podataka još uvek nema dovoljno, ali zbog sve masovnije upotrebe stalno se dobijaju nove informacije o interakcijama. Često na etiketama dodataka ishrani proizvođači napišu da kontraindikacije, interakcije i neželjena dejstva “nisu poznati”, čime žele da kažu da za sada nema zabeleženih slučajeva, ali to ne znači da u budućnosti neće doći do zapažanja određenih kontraindikacija, interakcija ili neželjenih dejstava. Generalno, u trudnoći i dojenju treba izbegavati sve supstance čija bezbednost primene u ovim stanjima nije potvrđena.
Na etiketama dodataka ishrani proizvođačima nije dozvoljeno davanje izjava da proizvod služi dijagnozi, lečenju i prevenciji oboljenja, dok se u uputstvima lekova takve izjave mogu pisati. Na etiketama dodataka ishrani mogu stojati: zdravstvene izjave, nutritivne izjave o sastavu ili o svrsi upotrebe. Zdravstvene izjave predstavljaju vezu između nutritivnog sastava dodatka ishrani, i smanjenja rizika za razvoj određene bolesti. Sastav hranljivih materija opisuje relativni sadržaj hranljivih materija u proizvodu i često procenat dnevnih potreba za određenu hranljivu materiju, koji je unosom ovog suplementa zadovoljen. Izjave o svrsi upotrebe opisuju kako proizvod može da deluje na organe i sisteme organa u organizmu, ali ne smeju da preciziraju nijednu određenu bolest.

Kako posticći djelotvornost vitamina i ostalih dodataka-uzimajući ih u pravim kombinacijama i izbjegavajući probleme,te nova upozorenja o opasnom uzajamnom djelovanju pojedinih lijekova i 'čudesnim načinima liječenja'  možete pročitati u knjizi "Vitaminska biblija za XXI vek" - Erl Mindel   :m2:

Van mreže Kiza78

• Član
  • **
  • Dg: G35
  • Grad: Beograd
« Odgovor #283 poslato: Februar 18, 2012, 07:09:19 posle podne »
Od suplementacije koristim sledeće vitamine i minerale u ovim dozama....

Vitamin B12 2000 mcg
Kompleks B vitamina 3x1
Kalcijum 1000mg,magnezijum cink (veoma mi je pomoglo kod grceva u nogama)
Omega 3-6-9 3x1
Omega 3 180 EPA/120 DHA 3x1
vitamin E 400 IU 2x1
vitamin C 1000 mg 1x1
vitamin D 400 IU 2x1 mada cu sada povecati na 3x1
selen 100 mg 1x1

Van mreže nikola_b

• Zabranjen
  • Pevajte u mladosti,život treba živeti!
  • Dg: ALS
  • Grad: Nova Pazova
« Odgovor #284 poslato: Februar 20, 2012, 09:59:03 pre podne »
Ja sam narucila ovo:

Vitamin B12 Sublingual B-12, B6, Folic Acid and Biotin Vegetarian/Vegan
250 Tablets

Ja sam takođe poručio vitamin B12,  to su lingvalete znaći idu ispod jezika zato brže deluju, otprilike kao nitroglicerin što se stavlja pod jezik za srce!                        :ok:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.