Autor Tema: Vitamini, minerali ...  (Pročitano 274863 puta)

Van mreže sch0

• Član
  • **
Odg: Vitamini, minerali ...
« Odgovor #225 poslato: Jul 03, 2011, 02:53:34 posle podne »
imaš li informaciju ,smiju li se zajedno mješat ampule vitamina B1,OHB12,B6 u istu špricu

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #226 poslato: Jul 03, 2011, 06:42:39 posle podne »
kada se mesaju to je obicno B12 cianokobalamin, OHB12 je hidroksokobalamin i mislim da on ne ide zajedno sa B1 i B6, ali bi trebalo da se posavetujes sa nekim lekarom

Van mreže Ena

• VIP
  • Pol: Žena
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #227 poslato: Jul 03, 2011, 10:17:29 posle podne »
Meni su davali svakako tu kombinaciju,.Nekad sve tri u jedan špric a nekad B1 i B6 zajedno a OHB12 posebno.Sve u zavisnosti od med.sestre koja daje. :m1:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #228 poslato: Jul 04, 2011, 02:24:15 posle podne »
po bolnica obicno daju tu kombinaciju ali iskljucivo s cianokobsalaminom koji je i jeftiniji od OHB12 koji se u upotrebu javio kasnije
npr. jedna ampula cianokobalamina je 15 centi dok je ampula OHB12 50 centi

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #229 poslato: Jul 04, 2011, 05:13:20 posle podne »
meni moja dr daje samo oh b12..DOK B1 B6,dok b1 i b6 i nema u dz..mozda bih trebalo da kupim kada bi mi rekli da primam..

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Grad: Beograd
« Odgovor #230 poslato: Jul 04, 2011, 05:52:50 posle podne »
ni ja nikada za ovih 11 god. nisam primala tu kombinaciju,
kada sam pitala u DZ rekli su mi da ne sme da se to mesa
 i da mi je OHB12 doviljno da primim svaki 2 dan  :m1:

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #231 poslato: Jul 04, 2011, 10:58:12 posle podne »
Jednom godišnje a nekad i dva puta ako je potrebno,primam tu kombinaciju i na mene deluje.
Prof Nadj mi je rekao jednom prilikom,da OHB12 i B6 ne idu bez B1,tj ne deluju kako bi trebalo.To je slučaj kod mene,ja odlično odreagujem na  tu kombinaciju.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #232 poslato: Jul 11, 2011, 06:26:44 posle podne »
Meni u isti špric smućkaju ohb12 i još nešto. Neki b, ne znam koji

Van mreže littlefoot

• Novi član
  • *
« Odgovor #233 poslato: Jul 28, 2011, 09:19:03 pre podne »
Danas je dan za izlazak iz KC! Kao sto sam vec napisala, brat mi nije dobio nikakvu terapiju vec samo savete kako da se ponasa i hrani. O vitaminima i suplementima ni reci - bilo bi logicno da mu doktorka danas nesto kaze o tome – u svakom slucaju, iscitala sam ovih 16 strana i pokusala da napravim listu vitamina koje bi  trebalo da koristi. Napominjem da je u pitanju prvi napad, bolest tek dijagnostifikovana, i sad, kad mu se vid vratio, sem bola u zelucu zbog kortikosteroida nema nikakvih problema. Molim vas da me ispravite ako gresim, jos uvek ne plivamo dobro u MS vodama  :m1:

-   OHB12 (prvi mesec svaki drugi dan, a onda jednom mesecno da odrzava depoe)
-   Komplex vitamina B (Beviplex) -  ili je bolje zasebno piti B1, B2, B3, B5, B6 i folnu kiselinu
-   Vitamini A, E, C, D
-   Magnezijum
-   Kalcijum
-   Omega 3 (moze li EKOMER?)
-   Ulje nocurka
-   Q10
-       sigurno postoji nesto sto sam zaboravila

Ako posle ovolike doze hemije ne pocne da svetli u mraku nista nismo uradili  :ye1:.
Volela bih da cujem sta mislite o ovome.

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #234 poslato: Jul 28, 2011, 09:54:56 pre podne »

Ako posle ovolike doze hemije ne pocne da svetli u mraku nista nismo uradili  :ye1:.
Svetlece sigurno  :)hah
Salim se,moj savet da uzme kompleks vitamina B i omega 3 to bi za pocetak bilo dovoljno,onda da proba da redukuje ishranu pogledaj ima ovde tema ishrana i dijete!I ono najbitnije mora da zaboravi na nervozu i stres to je preduslov za sve i zadnje CCSVI intervencija sto pre!

Van mreže ivancica

• Član
  • **
« Odgovor #235 poslato: Jul 28, 2011, 10:04:22 pre podne »
imam super iskustvo sa ekomerom obicnim petu godinu ga pijem,nema hemije nikakve odlican za imunitet vraca energiju i zaista u zadnjih pet godina nisam kinula a o prehladama da i ne govorim

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #236 poslato: Jul 28, 2011, 10:41:36 pre podne »
I ono najbitnije mora da zaboravi na nervozu i stres to je preduslov za sve i zadnje CCSVI intervencija sto pre!
Slažwm se sa Italijanom. :ok:

Van mreže littlefoot

• Novi član
  • *
« Odgovor #237 poslato: Jul 28, 2011, 11:36:29 pre podne »
Ishranu proucavam danas, a vezbe i stres sam ostavila za sutra  :n11: Malo me zbunjuju stvari tipa da li vise mrzimo proteine ili masnoce, da li je vagon voca i povrca u toku dana dovoljan i kako covek stigne da sve to pojede i proguta  :m1:?
Elem, citala sam i o CCSVI i jos uvek nisam sigurna sta da mislim o intervenciji. Cini mi se da je velika vecina ljudi imala relapse i nakon operacije. Da li je to zbog toga sto se nisu javili na samom pocetku ili zbog neceg drugog...
Hvala puno na savetima, lakse mi je da preuzmem stvar u svoje ruke jer bi u protivnom ‘ljubigasestra’ opet nesto zabrljao. Takodje se trudim da ga ne bombardujem gomilom informacija, nego da ja to prvo sazvacem i preradim, i onda mu onako nonsalantno prezentujem (a kofer sa 40 kila tableta mi je parkiran ispred vrata!). Nadam se da ne gresim...

Van mreže ms italija

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Slobodan je SLOBODAN
« Odgovor #238 poslato: Jul 28, 2011, 12:22:28 posle podne »
Elem, citala sam i o CCSVI i jos uvek nisam sigurna sta da mislim o intervenciji. Cini mi se da je velika vecina ljudi imala relapse i nakon operacije. Da li je to zbog toga sto se nisu javili na samom pocetku ili zbog neceg drugog...

CCSVI interviencija je dostupna pre nesto vise od godinu dana tako da ljudi koji boluju 10-15 i vise godina  nisu imali mogucnosti da urade intervenciju ranije!A danas svi strucnjaci koji se bore za CCSVI preporucuju da se intervencija uradi u sto ranijoj fazi bolesti!

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #239 poslato: Septembar 17, 2011, 02:25:58 posle podne »
Kada stavim 2 tablete B 12 (1000 mg) ispod jezika, za nekoliko minuta osetim da vise nemam slabost u ruku i nogu. Mozda je sugestija, ali vec duze vreme ovo istrazujem pa sam htela da podelim sa vama.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.