Autor Tema: Vitamini, minerali ...  (Pročitano 274850 puta)

Van mreže Daca

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Vitamini, minerali ...
« Odgovor #195 poslato: Februar 06, 2011, 09:05:28 posle podne »
  Da li je neko razmisljao o soku na injekcije OHB 12?  :m2:
  Ja sam prezivela isti u Ribarskoj Banji i nikada ne bih u kucnim uslovima primala te injekcije ...  :n9:

Van mreže djurkan

• Član
  • **
« Odgovor #196 poslato: Februar 06, 2011, 11:43:39 posle podne »
  Da li je neko razmisljao o soku na injekcije OHB 12?  :m2:
  Ja sam prezivela isti u Ribarskoj Banji i nikada ne bih u kucnim uslovima primala te injekcije ...  :n9:

Sada ovo prviput cujem :m3:..pa zar i na vitamine moze shok?.....nisam znao, ja ih primao pet dana zaredom....

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #197 poslato: Februar 07, 2011, 07:46:33 pre podne »
Naprimala sam se ovih injekcija, onoliko.
Nisam imala neprijatnosti. Nikakve

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #198 poslato: Februar 07, 2011, 07:57:28 pre podne »
Ja sam ih primala,ali nisam primetila neke nus pojave,a ni pozitivne..Sad razmisljam da trazim od dr da primim jednu turu..Blizi se prolece,pa.. :n14:

Van mreže barajevo

• Novi član
  • *
« Odgovor #199 poslato: Februar 09, 2011, 08:07:48 posle podne »
Ja koristim vitamin C, natrijum, kalijum i cink, povremeno i B vitamin. Nemam nikakve smetnje sa koordinacijom, jedino sto otezano hodam, sve teze i teze  

[/quote]

Tek se prijavih pa nisam uspeo mnogo da vidim. Citiram ovo jer se pominje vitamin C, međutim ne piše koji oblik vitamina C. Možda većina ljudi nezna ali vitamin C se može naći u raznim oblicima (kao askorbinska kiselina - što je najčešći oblik koji se prodaje u apotekama, zatim kao kalcijum askorbat - što se baš ne preporučuje jer može stvoriti neke druge probleme i najbolji oblik: NATRIJUM (SODIUM) ASKORBAT. To je oblik vitamina C koji sve životinje osim primata i čoveka same proizvode i to je jedini pravi oblik vitamina C koji čovek može pravilno da apsorbuje. Izuzezatan je čistač krvi i pokazao je odlične rezultate kako kod autoimunih bolesti isto tako i kod kancera. Ja ga još nemam u prodaji (nadam se da ću imati uskoro), nemaju ga ni apoteke ali, zato, ima jedna lepa vest: MOŽE LAKO DA SE NAPRAVI U KUĆNOJ RADINOSTI. Uputstvo ima na ovom sajtu:
http://www.ehow.com/how_5735904_make-sodium-ascorbate-home.html
Ipak, ako neko baš ne vlada engleskim, da objasnim: Kupite u apoteci vitamin C u prahu, deset kutijica (100 kesica) od 1000 mg - to je jedino čista askorbinska kiselina, otvorite sve kesice i istresete u neku ćasu )to će biti 100 grama vitamina C i košta oko 1400 din. U to dodate 50 grama sode bikarbone (najbolje da je kupite u prodavnici zdrave hrane) što košta oko 50 din. Mošete sve meriti i kašikom i na dve kašike vitamina C dodajete jednu kašiku sode. Sve to stavite u teglu od kilogram i dodate 1 dl vode. Mućkajte teglu dok se reakcija izdvajanja CO2 potpuno ne završi (više od pola sata). To što dobijete biće vitamin C u obliku soli (zaista je slan) u obliku koji organizam najbolje absorbuje i koristi. Čuva se u frižideru a uzima se po jedna mala kašikica, više puta u toku dana u čaši (svejedno kolikoj) vode. Ukupna dnevna doza se povećava sve dok ne dobijete proljev (nije šala) a tada malo smanjite. Povoljne promene trebalo bi primetiti vrlo brzo. Može da se pravi i mešanjem isceđenog limuna i sode bikarbone, ali tada se soda dodaje sve dok sok ne postane slan - nisam tako radio i neznam odnos soka i sode.
Nadam se da će ovo pomoći mnogima, a administratora i moderatore (ako ih ima) bih zamolio da ovo rašire po svim temam jer vitamin C je poznat kao univerzalan "lek", odnosno antioksidant, samo je najvažnija stvar prećutana, a to je u kom obliku. Teško je bolesnima da shvate a još teše da prihvate da niko iz Sistema (zdravstvo - država) nema interes da oni ozdrave. Od njihovog zdravlja imaju interes samo njihovi najbliži a svi ostali žive i vrte velike pare na njihovoj bolesti.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #200 poslato: Februar 10, 2011, 07:35:22 pre podne »
Ne znam zasto su mi pale na pamet Djurine kucne carolije :)hah

Izvinjavam se, hvala za recept :ok:

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #201 poslato: Februar 10, 2011, 02:33:27 posle podne »
Pocela sam danas da primam OH B12,trazila sam deset komada-primacu svakog drugog dana.Danas mi ona sestra koja me bockala,na moje pitanje oko ovih vitamina,rece da je mozda najbolje primati inj Bkomplex(ili beviplex)jer sadrzi sve vitamine b,a ova samo b12..pa razmisljam da porazgovaram sa mojom dr i trazim njih.

Barajevo,hvala..mozda i probam  :D n32

Van mreže malena

• Član
  • **
« Odgovor #202 poslato: Mart 15, 2011, 03:06:53 posle podne »
Moze li neko da mi pomogne, trazim i ne mogu da nadjem info o gvozdju. Ubedjena sam da je bilo price o tome da je uzimanje suplemenata gvozdja kontraindikovano sa MSom, jer se gvozdje talozi tamo gde ne treba (vene u mozgu).
Jesam li skroz pobrljavila od silnog iscitavanja informacija ili sam dobro procitala?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #203 poslato: Mart 15, 2011, 03:18:15 posle podne »
ja sam pre dilatacije imala gvozdje 5 a pola godine posle 9
da li to znaci da se gvozdje iz mozga čisti ????

inace sam celi život bila u deficitu sa gvoždjem kad sam se razbolela bilo je 2

Van mreže Oljka BG

• Član
  • **
« Odgovor #204 poslato: Jun 06, 2011, 10:24:37 pre podne »
Primala sam milgama n 10 dana u kontinuitetu i jako su mi prijale. Da li neko zna koliko cesto mogu da se primaju? Hvala

Van mreže sch0

• Član
  • **
« Odgovor #205 poslato: Jun 21, 2011, 04:40:38 posle podne »
dali se smju mješati b1,b6i ohb 12 u istoj šprici

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #206 poslato: Jun 21, 2011, 06:14:40 posle podne »
mislim da sam ovde negde procitala da ne bi trebalo da se mesa..Nisam sigurna ko je pisao o tome mislim da je i Naca imala nekih problema zbog toga,a mozda i gresim  :m3:

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #207 poslato: Jun 21, 2011, 07:10:45 posle podne »

Van mreže sch0

• Član
  • **
« Odgovor #208 poslato: Jun 22, 2011, 10:02:05 posle podne »
da koliko se sječam, ali ona je bila alergična na jedan sastojak,ako saznaš javi

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #209 poslato: Jun 22, 2011, 10:19:31 posle podne »
pa ja sam ti i odgovorila,ja sam ta Naca :n23: koju je pomenula Tanja i ostavih linkove da ne pišem iznova
evo sad citat ;)
Komentar je bio alergija na B vitamine verovatno na B1(dat mi je Urbason)i nastavili samo sa Dexasonom

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.