Autor Tema: Vitamini, minerali ...  (Pročitano 274848 puta)

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Vitamini, minerali ...
« Odgovor #180 poslato: Januar 30, 2011, 09:40:24 posle podne »
Asja, kakav je taj sprej sa B vit.?

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #181 poslato: Januar 31, 2011, 12:22:57 posle podne »
mislim na B12
postoji i u spreju, ispod jezika se nasprica nekoliko puta tokom dana tako da direktno ide u krv
videla sam po netu da u spreju ima oblik vit. B12 cianokobalamin i metilkobalamin
metil je najskuplja forma koja postoji i u tabletama, ali obicno nama preporucuju primanje vit. B12 ili injekcijama ili sprejom jer se tako najbolje i najbrze iskoristi posto  koroz probavni trakt vrlo slabo

ili imate msovce koji iskljucivo koriste B12 iz inostranstva,  to je oblik metilkobalamin(methylcobalamin) u tabletama, mada mislim da je slabo ko cuo za sprej

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #182 poslato: Januar 31, 2011, 01:07:12 posle podne »
Asja, ja koristim samo b komplex-tabletice(2-3 dnevno).Sta mislis da li je to dovoljno?Nikada nisam radila analize i sl(mislim da mozda toga u mom domu zdravlja i nema ,jer mi niko nikad i nije predlozio tako nesto)Negde sam citala da zbog zeluca ne bi trebalo koristiti ove tabletice u vecim kolicinama  :m1:

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #183 poslato: Januar 31, 2011, 02:19:46 posle podne »
da, najbolje bi bilo uraditi pregled krvi na vitamine Bgrupe (dodali bih i D kome se poslednjih godina pridaje važnost)
sigurno da se te pretrage rade samo treba naci nekoga ko bi znao uputiti, mislim da to može i u našim bolnicama, domovima zdravlja a ne ici u privatne laboratorije

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #184 poslato: Januar 31, 2011, 02:26:11 posle podne »
i treba se dobro raspitati da li postoje preparati kod nas
cini mi se daje Toch pominjao da je nailazio na metilkoblamin i to u bodi bilding sopovima jer u apotekama nisu znali o cemu se zapravo radi

znaci kao i uvek treba tacna informacija za sve pa i za ovo

sto se tice tableta koje sadrže skupine vitamina Bgrupe opet zavisi od proizvodjaca i pogledati tacno koja je kombinacija vit. B grupe i koja miligramaža

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #185 poslato: Januar 31, 2011, 02:29:20 posle podne »
hvala ti..raspitaci se kad odem do DZ,al mi se nesto ne ide bas  :m2:

Van mreže djurkan

• Član
  • **
« Odgovor #186 poslato: Januar 31, 2011, 04:16:02 posle podne »
svaki drugi dan, njih 15 a kasnije jednu mesecno za odrzavanje
to i pise u upustvu, sa vitaminom B12, tj. oblikom OHB12 ne mozes preterati

ako odlucis da primis svih 15 to je vremenskimesec dana
ako ti ne bude bolje onda pulsna

ali tu uvek postoji nedoumica u smislu koliko je jako pogorsanje u odnosu na prethodne, da li je u pitanju novi simptom...
koliko dugo ti traje pogorsanje, da li odmah reagovati sa pulsnom....

To je i meni pitanje, dali odmah pulsna  :m3: Inace to mi savetuje doktorka, a ja zelim da izbegnem pulsnu, pa idem sa OHB12, svakog dana, 5 inekcija. Danas uzimam trecu. Zasad bez nekog poboljshanja, mozda treba vremena da deluje. Inace simptomi su stari - desna noga, ali sada dosta jak napad, evo vec nedelju dana, nemogu da penjem stepenice, hodam....Izgleda da ako do pete inekcije bude isto stanje, da cu morati pulsnu. >:D......FAla na savetu Asja, ali neznam, nazalost sada nemam vremena da uzimam 15 inekcija za mesec dana.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #187 poslato: Januar 31, 2011, 05:42:59 posle podne »
pa ako ti je tako jak napad onda primi pulsnu
mada ti realno niko ne moze reci kakav ce biti krajnji rezultat ni sa pulsnom ni sa OHB12

kada je pulsna u pitanju neurolozi smatraju da treba reagovati odmah tj. primiti je sto pre da bi se zaustavio napad, odnosno smanjila eventualna ostecenja od napada
neki neurolozi ce reci da ne treba odmah zuriti jer napad moze proci sam od sebe i naravno uzimati injekcije vit. B12
posto si ti u zurbi onda je za tebe pulsna jer kortizoni odmah daju rezultate, uglavnom

pitanje je kada si poslednji put primao pulsnu i kako si reagovao, sve treba uzeti u obzir, jer svi razlicito bolujemo i samim tim reagujemo na terapije

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #188 poslato: Januar 31, 2011, 07:26:37 posle podne »
djurkane,kad god sam imala jaci napad,primala bih prvo OH B12,ali meni to nije pomagalo,pa sam uvek morala i pulsnu..Nadam se da ce kod tebe imati efekta,ali nisi skoro primao pulsnu,tako da je mozda pametnije da primis  :m1:

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #189 poslato: Januar 31, 2011, 07:27:30 posle podne »
Ja sam vitamine uvek kupovala u bodi bilding prodavnicama
Po meni oni jedini prodaju prave vitamine. Ovo sve ostalo su smešne količine. Ovo se odnosi i na ostale suplamente koji se preporučuju.

Van mreže djurkan

• Član
  • **
« Odgovor #190 poslato: Januar 31, 2011, 11:09:14 posle podne »
Ljudi fala vam puno na savetima, stvarno mi znace mnogo, ovde su jedine osobe koje razumeju i znaju shta to pricamo.....Elem, ja izgleda dobro podnosim pulsnu (onu pre deset godina i zadnju pre 2 godine) ali zelim da se "sacuvam" za ubuduce, za neki mozda jaci napad. Ne zelim da se troshim...neznam stvarno, trista na sat razmishljam, idem kod doktorke obavezno ovih dana, pa izgleda i da primim pulsnu ako nema napredka.....uuf :m2:

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #191 poslato: Februar 06, 2011, 12:18:54 posle podne »
Ja sam kupila OHB12, otisla kod Dr.opste prakse, stavila mi je jednu, i rekla je da ne zeli da mi ih daje vise jer nemam misljenje neurologa, rekla je da nemoze to tako, samoinicijativno sa mje strane..I tako..a nekako posle prve osetila sam se bolje, prestalo mi trnjenje..Neznam..

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #192 poslato: Februar 06, 2011, 12:23:47 posle podne »
Ako ne možeš da dobiješ mišljenje neurologa, idi negde privatno

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #193 poslato: Februar 06, 2011, 12:31:29 posle podne »
To cu i da uradim Maka.
Razmisljala sam o OHB12 za MS, koliko sam shvatila, to se daje kod anemije a i obnavlja mjelin. Ako je tako, to treba vreme i vreme i velike doze i doze da bi se postigla remijelinizacija.. Sta mislite?

Van mreže djurkan

• Član
  • **
« Odgovor #194 poslato: Februar 06, 2011, 04:26:54 posle podne »
J
Ja sam kupila OHB12, otisla kod Dr.opste prakse, stavila mi je jednu, i rekla je da ne zeli da mi ih daje vise jer nemam misljenje neurologa, rekla je da nemoze to tako, samoinicijativno sa mje strane..I tako..a nekako posle prve osetila sam se bolje, prestalo mi trnjenje..Neznam..

Ja sam isto tako uradio proshle nedelje, privatno mi doshla zena kuci i dala pet inekcija OHB12 za pet dana.....nisam ni pokushavao kod doktorke, sve na svoju ruku...

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.