Autor Tema: MS i mediji  (Pročitano 96363 puta)

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: MS i mediji
« Odgovor #120 poslato: Januar 22, 2010, 08:42:27 posle podne »
Upravo sam gledao dnevnik na Italijanskoj nacionlnoj televiziji RAI 1 i u najavi vesti prva vest nije nijedna vest iz politike ili sporta vec iz medicine!

Glasi ovako:PRONADJEN LEK PROTIV MS!
(Ja racunam sad ce pricati o prof.Zamboniju i njegovoj teoriji!)

A onda vest:Farmacutska industrija pronasla lek koji nece leciti MS ali ce zaustaviti progresiju bolesti u potpunosti znaaci 100%!
A onda kazu:Da ce se lek naci u upotrebi od januara 2011, da ce biti u obliku tableta, da ce se konzumirati jedna tableta dnevno do krajaa zivota i ponovo ponavljaju da 100% zaustavlja progresiju bolest!
Na kraju  kazu:Da ce lek biti izuzetno skup i duplo skuplji od sadasnjih lekova protiv MS,ali da ce drzava pokrivati sve troskove!

Ja kazem:Neverovatna vest samo dan pre okruglog stola gde ce Zamboni prvi put javnosti predstaviti svoju teoriju!

ne veruj mnogo vestima,videcemo......ali kada kazu skup to znaci u vecini slucajeva apsolutno nedostupan za vecinu obolelih,svasta pise i objavljuje po vestima i dosta senzacionalisticki,veliki napredak je medicina napravila samo u polju hirurgije......evo danas je isto objavljeno da su juznokorejanci nasli neki gen odgovoran za alchajmera koji se javlja kod cca 10% populacije starije od 65 god,treba sto pre doneti zakon i zabraniti marketing i reklamiranje lekova i svaku komercijalizaciju  i upliv kapitala u medicinu,ali mi ne mozemo menjati svet....sto npr nema reklama za penicilin ili nesto slicno sto je jeftino i sto kad primis ozdravis i ides na posao....samo mlate o tzv "strateskim" lekovima koji nisu trajno resenje a enormno su skupi,te cifre su neverovatne....neka mi BOG oprosti,ali ne razlikuju se od narko mafije ili vracara,gatara......,samo su im cifre u glavi

Van mreže Taurus

• Zabranjen
« Odgovor #121 poslato: Januar 22, 2010, 09:12:40 posle podne »
Dr. Drulovic je u Italiji bas zbog tog "novog" leka.Iz 100posto proverenog izvora.  :m3:

Meni tu nešto nije baš najjasnije. Tačnije, imam svoju teoriju, koja ne mora da bude tačna, ali...
Kad tome dodam da i ja pouzdano znam da Institut ima tesnu saradnju sa Italijanima i to baš sa Ferarom, pa uzmem u obzir i njenu dijagnozu, pa uzmem u obzir da je sutra konferencija..., pa se malo zamislim..., pa počnem da konstruišem...

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #122 poslato: Januar 23, 2010, 10:41:22 pre podne »
http://www.youtube.com/user/FoxNewsChannel#p/u/3/LMbabym5W0k

laquinimod je u pitanju za koji smo culi jos pre par godina
pobiti T celije koje unistavaju mozak, i vi cete ustati posle jedne pilule

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #123 poslato: Januar 23, 2010, 10:44:14 pre podne »

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #124 poslato: Januar 23, 2010, 10:52:09 pre podne »
Koja je verojatnost da u isto vreme kada je konferencija dr. Zambonija da ovako agresivno nastupaju sa reklamom za pilulama za ms?? Bas je cudno..
Ove pilule deluju mi kao samoubistvo. Dr. na videu objasnjava kako oni deluju tako sto T celije namesto da ubijaju neurone oni jedu same sebe.. Ali rizik je u tome sto te T celije ne treba sve unistiti posto oni sluze i za borbu organizma protiv gripa, kancera i drugih bolestina.. Jos uvjek lekuju posledice, a neznaju uzrok..Zamboni ce im odrzati predavanje..Daj boze da prodje njegova teza.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #125 poslato: Januar 23, 2010, 10:54:07 pre podne »
trka pocinje

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #126 poslato: Januar 23, 2010, 11:16:16 pre podne »
na kraju... ne mogu da verujem da se nosimo sa mafijom!

Van mreže vbswolf

• Član
  • **
« Odgovor #127 poslato: Januar 23, 2010, 12:34:06 posle podne »
Koja je verojatnost da u isto vreme kada je konferencija dr. Zambonija da ovako agresivno nastupaju sa reklamom za pilulama za ms?? Bas je cudno..
Ove pilule deluju mi kao samoubistvo. Dr. na videu objasnjava kako oni deluju tako sto T celije namesto da ubijaju neurone oni jedu same sebe.. Ali rizik je u tome sto te T celije ne treba sve unistiti posto oni sluze i za borbu organizma protiv gripa, kancera i drugih bolestina.. Jos uvjek lekuju posledice, a neznaju uzrok..Zamboni ce im odrzati predavanje..Daj boze da prodje njegova teza.

ja ramisljam isto tako,slicno,daj Boze da nadju,lek,pilulu,inekciju ....sta bilo i to primis,i ajde kuci,zdrav si...to bi radije voleo nego neku operaciju i da mi neko ceprka po mozgu,ali polako i daj Boze da se nadje neko resenje...sto bi mangupi rekli stvari se ubrzavaju! ja im neverujem u neke basnoslovno skupe lekove ili procedure,jer niti imam da platim,niti vidim razlog njihovog lecenja kada je veliki novac u pitanju,"bure drzi vodu dok majstori odu....",a ako oni ne mogu da me izlece da budem "zdrav" i da mogu fukcionisem to je druga prica iz domena prave humane nauke i za sada naucne fantastike.......jer kada ozdravimo,pre nego uzmemo rolere,moracemo kolica na reciklazu da odnesemo,a za rolere cemo dobiti popust!? ha,ha....malo sale,nemojte se ljutiti.....voleo bi da smo svi zdravi i da su nas neke srecne okolnosti spojile....bice i toga,u zdravlje!

Van mreže U prvom licu

• Član
  • **
« Odgovor #128 poslato: Januar 23, 2010, 12:46:17 posle podne »
vbswolf, lepo sto ti je duh vedar. Dobra ti je sala :)

Van mreže Ha Even

• Zabranjen
« Odgovor #129 poslato: Januar 23, 2010, 01:25:57 posle podne »
to bi radije voleo nego neku operaciju i da mi neko ceprka po mozgu.........
ne boj se neće po cijelom mozgu, samo po onom što nam je ostalo između lezija ;D

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #130 poslato: Mart 16, 2010, 05:18:39 posle podne »
Danas u 18 h na RTRS intervju sa Dr Dragan Milić.U najavi je rečeno da će biti riječi o novom otkriću.Nadam se da je riječ o CCSVI!

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #131 poslato: Mart 16, 2010, 05:20:11 posle podne »
moze li se pratiti preko interneta?

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #132 poslato: Mart 16, 2010, 05:22:35 posle podne »
Stvarno ne znam,vjerovatno može

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #133 poslato: Mart 16, 2010, 05:24:20 posle podne »

Van mreže gliša

• Član
  • **
« Odgovor #134 poslato: Mart 16, 2010, 05:27:15 posle podne »
Hvala Asja :D

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.