Autor Tema: MS i mediji  (Pročitano 96323 puta)

Van mreže olgiva

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: MS i mediji
« Odgovor #75 poslato: Maj 08, 2009, 03:12:04 posle podne »
je l mislis na onaj prilog u emisiji OKo?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #76 poslato: Maj 09, 2009, 12:15:34 pre podne »
Da. Dobio sam info da je u toj emisiji pričano o MS-u. Ništa detaljnije.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #77 poslato: Avgust 15, 2009, 10:51:07 posle podne »
danas je na drugom programu- RTS, u emisiji ''Svet zdravlja'' bio prilog o MS-u

govorio je dr Congor Nadj, i dr Raicevic sa VMA(o maticnim celijama vrlo kratko)
drNadj je pomenuo da je Srbija do sada dala 4 miliona evra za beta interferon; da ima oko 8000 bolesnih; ubuduce ce se vise posvetiti paznja multidisciplinarnom lecenju MS-a koji je kao takav mnogo jeftiniji i simptomatoloskom lecenju bolesnika
prilog je snimam u Novom Knezevcu u MS kuci

napomenuto je da je to Udruzenje napravilo saradnju sa Udruzenjem iz Makedonije i da ce napraviti saradnju i sa Udrugom iz Rijeke.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #78 poslato: Avgust 16, 2009, 01:07:35 pre podne »
da ima oko 8000 bolesnih;

Posle nekoliko godina medijskog pominjanja istog broja, sada dobijamo novi podatak o broju obolelih. Povećanje od bar 2000.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #79 poslato: Avgust 16, 2009, 12:02:04 posle podne »
Koliko se ja sećam uvek je pominjan broj od 4000 obolelih. Tako već 7 godina od kada ja imam dijagnozu.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #80 poslato: Avgust 16, 2009, 02:43:47 posle podne »
Nisam bio siguran da nije negde, jednom, pomenuta cifra od 6000 a mrzelo me da tražim i zato sam napisao "Povećanje od bar 2000"

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #81 poslato: Oktobar 02, 2009, 10:40:07 posle podne »
 Sutra pre podne u 11h na NS 1 biće emisija o MS gost je prof. Nadj.I meni je javljeno,pa Vam prenosim. ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #82 poslato: Oktobar 03, 2009, 12:54:45 posle podne »
Гледала сам емисију и одушевио ме Професор кад је рекао да не ради на томе од чега болест настаје,него ради на истраживању да се нађе лек којим ће се лечити.
То исто је и мени рекао кад смо причали о тим новим студијама којих ће бити и које су како каже са добрим лековима.А шта тачно то је још ? до чини ми се фебруара следеће године.
Важно је да се нешто ради и да се врше испитивања  :)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #83 poslato: Oktobar 04, 2009, 08:43:37 posle podne »
одушевио ме Професор кад је рекао да не ради на томе од чега болест настаје,него ради на истраживању да се нађе лек којим ће се лечити.

Ovaaj, jesi li dobro napisala što si htela? Ispada da ga ne zanima uzrok nego posledica.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #84 poslato: Oktobar 04, 2009, 09:09:28 posle podne »
Sad si me zbunio.Mislila sam na to da ga zanima istraživanje lekova za MS na kojima on radi.A da nije hteo da mnogo priča o razlogu zašto bolest nastaje:Virus,stres i ostalo.Valjda sam sad objasnila bolje  :m1:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #85 poslato: Oktobar 04, 2009, 09:24:55 posle podne »
A da nije hteo da mnogo priča o razlogu zašto bolest nastaje:Virus,stres i ostalo.Valjda sam sad objasnila bolje  :m1:

Ovo ipak ostavlja drugačiji utisak u odnosu na prethodnu poruku. ;)

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #86 poslato: Oktobar 04, 2009, 09:28:17 posle podne »
Nisam se dobro bila izrazila,mada se to kod mene često dešava  :-[
Važno je da me sad razumeš  :)

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #87 poslato: Oktobar 05, 2009, 07:46:54 pre podne »
Kako mozes da nadjes dobar lek za bilo sta ako ne znas sta lecis, odnosno zbog cega nesto nastaje.
Ako ne trazis uzrok onda lecis samo simptome, a ne samu bolest.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #88 poslato: Oktobar 05, 2009, 09:51:23 pre podne »
Nije da se ne traži uzrok,nego je reč o lekovima koji će se koristiti ubuduće u  lečenju.
Recimo za campath,kako sam ja čula rekao je da "zamrzava bolest".Tu je i Kaja koja je dokaz,i još znam dve devojke koju su isti primile kad sam ja odbijena.I verujte kad sam ih videla ponovo,mnogo,mnogo su bolje hodale.
Samom mojom pričom o emisiji sam htela reći da je više bilo razgovora o načinu kako pomoći pacijentu,da li fizikalnim terapijama,interferonima i ostalim lekovima nego što je bilo reči o tome od čega nastaje bolest.To već svi znamo,da ne znamo ni mi ni oni od čega nastaje.Da se to zna,znao bi se i lek koji je skroz leči do sada.A i ispitivanja još uvek traju i nalaze nadam se  sve bolje i bolje.
Gledaoci uglavnom pacijenti koji su se uključivali su više pitali o matičnim ćelijama i fizikalnim terapijama.Za vežbe je rekao da su potrebne da se rade,što mi znamo uglavnom svi.
Nadam se da je bar još neko gledao emisiju sem mene.Možda ja ne znam lepo da prenesem ono što bi htela da Vam kažem :m1:

Van mreže Peca_Le

• Član
  • **
  • Grad: Leskovac
« Odgovor #89 poslato: Oktobar 05, 2009, 08:50:15 posle podne »
a ima li TV Vojvodina svoj sajt, kao RTS, B92 (interaktivno nesto), odakle moze da se skine emisija?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.