Autor Tema: Operacije i MS  (Pročitano 16400 puta)

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
Operacije i MS
« poslato: Oktobar 07, 2009, 09:44:29 posle podne »
Da li je problematicno ici na operaciju (bilo kakvu: krajnici, slepo crevo ili sta vec) sa dijagnozom ms?

da li ste imali takvo iskustvo? kako ide oporavak posle, koje anestezije smeju da se upotrebljavaju?

Hendi-društvo

Operacije i MS
« poslato: Oktobar 07, 2009, 09:44:29 posle podne »

Van mreže Maka

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Operacije i MS
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 07, 2009, 10:40:56 posle podne »
Nisam imala iskustva (puj, puj, kuc, kuc, pomerila se sa mesta), ali se sećam da mi je doktorka rekla da anesteziju treba izbegavati, osim kada je naravno neophodna. Ja kod čika zube popravljam zube bez anestezije.

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 09, 2009, 01:08:18 posle podne »
Pouzdano znam da moze,ako zelis javi mi se na pp.

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 09, 2009, 07:29:43 posle podne »
Ne kažem ja da ne može. Nego da nije preporučljivo, ako ne mora.
Mada to nema logike, jer operacije se i rade kada se mora. Osim estetike. Baš sam nešto razmišljala o silikonima :a20:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
  • Dg: MS
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 09, 2009, 07:38:29 posle podne »
 mali1 Mako,ovo ti je super.Ajde ako tebi bude dobro javni pa da i ja nešto doradim  mali1
Malo šale.Ja sam vadila zub sa anestezijom koju nesmu da dobijaju oni koji su alergični na penicilin.I ja lepo isečem sa knjižice ono "cave penicilin" i dobijem anesteziju.Morala sam jer ona druga kao da mi na živo vade i boli jakoooo.
Nadam se da neću morati nikada pod totalnu anesteziju jer se bojim  ;D

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 09, 2009, 09:39:43 posle podne »
Kakve veze ima "cave penicilin" sa anestezijom???

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 09, 2009, 10:14:28 posle podne »
Nemam pojma,meni je rečeno da kupim injekciju bez ??? zaboravila ime i kad su mi dali kao da i nisu.I ja sledeći put kupim sa tim što navodno nesmem i super,ništa nisam osetila.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #7 poslato: Oktobar 09, 2009, 10:19:24 posle podne »
Iskreno da ti kažem, totalno sam sluđen. Mislim da alergija na penicilin nema veze sa anestezijom ali neću da tvrdim. Raspitaću se pošto poznajem par osoba koje imaju "cave penicilin" u knjižici.

Dopuna: na ovom linku dr (doktorka) potvrđuje tvoju priču.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #8 poslato: Oktobar 09, 2009, 10:23:54 posle podne »
Ja sam primala tu anesteziju koju su mi rekli da nesmem i nije mi bilo ništa,pa je i meni to malo čudno.Sad mi krivo što sam zaboravila kako se zove ta anestezija.

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #9 poslato: Oktobar 09, 2009, 10:26:36 posle podne »
Dopunio sam prethodnu poruku a svakako preporučujem da se pročita tekst sa linka zbog načina kako se kod nas određuje da li neko ima alergiju na penicilin ili ne.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #10 poslato: Oktobar 09, 2009, 10:32:16 posle podne »
Prvu reakciju na penicilin sam imala gubljenjem svesti nekih minut,dva i Dr.je rekao da sam bila uplašena(imala sam 13 god.) Drugu,kada mi je sestra pomešala dve bočice za malu decu jer nije imala jednu celu meru  za mene i tada sam dobila ogroman osip po koži i posle urbazona se povuklo.Tako da možda i nisam alergična,već ko zna kako su davali  :m1:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #11 poslato: Oktobar 09, 2009, 10:55:18 posle podne »
Gubljenje svesti sam imao i ja ali nisam alergičan. Dobio sam penicilin na prazan stomak i rezultat je bila neka tama oko mene.  ;)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Grad: NBgd
« Odgovor #12 poslato: Oktobar 09, 2009, 11:50:08 posle podne »
Ja sam 90 te ,operisana u totalnoj,kad sam vadila kamičke iz bubrega,i isprimala krš lokalnih anestezija za zube do dana današnjeg.

Inače,koliko me sećanje služi,već duže vreme se kod nas koristi lidokain sa adrenalinom za lokalnu u stomatologiji(bar je kod mene tako bilo).

Institut na Torlaku radi alergo probe na lekove,ili svaki KC koji ima alergološku kliniku,laboratoriju.
Tako da ko sumnja da li je alergičan na neki lek,lepo se uputi i obavi to,čas posla.

Van mreže Ena

• VIP
« Odgovor #13 poslato: Oktobar 10, 2009, 09:40:23 pre podne »
već duže vreme se kod nas koristi lidokain sa adrenalinom
Da,setila se ja noćas  mali1.E meni rekli da kupim leidokain bez adrenalina i pored te sam osetila ali sve. Onda sam posle kupila sa adrenalinom  :D
Vidiš ti mene,ja mislim o nečem desetom a setim se imena anestezije za vađenje zuba  :m3:

Van mreže Vila

• Član
  • **
  • Ako hoces da pobedis,ne smes da izgubis :DDD
« Odgovor #14 poslato: Septembar 02, 2014, 08:32:34 posle podne »
Da li neko zna da li totalna anestezija moze da se primeni kod obolelih od MS.tj da li ostavlja trajne posledice?

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.