Autor Tema: Tuđa nega i pomoć i Dodatak za pomoć i negu drugog lica -razlike!  (Pročitano 275463 puta)

Van mreže alfa166

• Član
  • **
Odg: Tuđa nega i pomoć i Dodatak za pomoć i negu drugog lica -razlike!
« Odgovor #75 poslato: Februar 15, 2012, 12:37:09 posle podne »
Zamolio bih nekog ko se zalio da mi posalje zalbu da bih video koncept ,ili da dam nekom pravniku da napise istu

Van mreže Džudi

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • Ex Zbunjena
  • Dg: G80.2
  • Grad: Beograd
« Odgovor #76 poslato: Februar 15, 2012, 03:01:15 posle podne »
Alfa, znam otprilike kako izgleda žalba, ali ne bih želela da pogrešim, i zato mislim da je najbolje da se obratiš za pomoć nekom pravniku, ako imaš prijatelje pravnike.

Poslaću ti na pp kako to otprilike treba da izgleda.

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #77 poslato: Februar 15, 2012, 08:05:24 posle podne »
Hvala Džudi ,rešio sam problem napisće mi žena od prijatelja koja je pravnik.

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #78 poslato: Maj 28, 2012, 10:22:08 posle podne »
Stigao mi je odgovor na zalbu za tudju negu i pomoc,naravno odbili su me jer nisam slep ,nepokretan ,retardiran i da ne nabrajam sta su mi napisali, naravno uz to da mogu da se zalim upravnom sudu itd.  NIkakvu logiku nevidim kako nama sa Ms om dodeljuju tudju negu, jer sam danas sedeo sa dve osobe koje takodje boluju od Ms a jedna 70% telesno a druga 80 % stim  sto za ovu drugu nikada ne bih rekao da ima Ms ,jedini problem ima povremeno sa vidom

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
« Odgovor #79 poslato: Maj 28, 2012, 10:26:42 posle podne »
Не тражи логику ди је нема. Тако је како је.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #80 poslato: Maj 29, 2012, 09:58:44 pre podne »
ja sam bas u dilemi da li da trazim tudju negu ,ali po ovom sto je alfa napisao,izgleda da je necu dobiti..pa,necu ni da se mlatim onda ..mada,ako je ova osoba dobila ,a samo ima povremeno problem sa vidom ,onda mozda vredi probati  :m3:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #81 poslato: Maj 29, 2012, 03:00:25 posle podne »
Probaj.

Van mreže Jellena

• Član
  • **
  • Nema granica za one koji ih ne vide...
  • Grad: Sokobanja
« Odgovor #82 poslato: Maj 29, 2012, 03:35:17 posle podne »
Ma ja bih probala, znas Tajci onu moju kumu sa MS-om....ona prima tudju negu, a u prilicno je boljem stanju i od tebe i od mene. Ja cu podneti, cim zavrsim ovo sa penzijom  :n19:

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #83 poslato: Maj 29, 2012, 04:10:46 posle podne »
Tajci u svakom slucaju probaj jer nemas sta da izgubis.Kao sto vidis nema pravila samo ti savetujem da ne izlazis sama na komisiju vec obavezno imaj pratioca bez koga nemozes nigde ni korak ,to nazalost ja nisam uradio i obavezno stavi pelenu jert bese imas problema sa mokrenjem. Oni odbijaju po direktivi, tako da cu ja ubrzo ponovo da predam za vestacenjem telesnog ostecenja i tudju negu jer ove ljude sto sam ja video su zmajevi za mene n,neki cak i trce

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #84 poslato: Maj 29, 2012, 05:15:24 posle podne »
pa da,probacu,nista ne kosta..ja ,i ovako sama ne idem bez muza  ili nekog..zbog problema sa ravnotezom,da i besika me zeza ,pa..videcemo..hvala,javicu..samo da se raspitam kakva je procedura..Jel,isto kao i za penziju,nosis otpusne liste i izadjes pred komisiju?

Van mreže dusicacs

• Član
  • **
  • Grad: Sremski Karlovci
« Odgovor #85 poslato: Maj 29, 2012, 07:14:44 posle podne »
Traže dva- tri registratora dokumentacije, koju ,naravno, ne pročitaju.Ako ikako možete za ove
poslove angažujte advokata, pa sa njim na procenu komisije, zakon je pogano dvosmislen i može
da se tumači na x načina.Advokatovo prisustvo opravdajte težim izražavanjem i poremećenom
kognitivnom funkcijom. I da vas slučajno ne bude blam što ispadate nesposobni, u ovoj zemlji
odavno nema stida, Pa sam ministar zdravstva, jadni seljački siromašni sin - kako nas je sam nedeljama
izveštavao, laze za medalju. Citostatike, po njegovoj izjavi , možete da dobijete gde vam se prohte, samo
ih nema ni u bolnicama ni u apotekama, verovatno stoje kod ministra u špajzu, pa nije primetio da su
deficitarni.Najvažnji savet gde naći novac za advokara nemam!

Van mreže alfa166

• Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Maj 30, 2012, 12:37:11 pre podne »
Tajci osim zahteva za tudju negu i telesno ostecenje i lekarskog nalaza ne starijeg od sest meseci ne treba ti nista vise.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
« Odgovor #87 poslato: Maj 30, 2012, 10:44:01 pre podne »
hvala Vam  n32..pa treba pokusati..nikad se ne zna  :m3:

Van mreže zmaj60

• Novi član
  • *
« Odgovor #88 poslato: Novembar 19, 2012, 05:43:13 posle podne »
pozdrav svima mene interesuje dete ima autizam i mentalni zaostatak u razvoju dobio je tudju negu i pomoc u iznosu od 8500 din zalili smo se trazeci uvecanu negu i pomoc predato u decembru prosle godine jos nema odgovora interesuje me iz vasih iskustava dali imapravo i koliko obicno traje resavanje zalbe hvala

Van mreže saleale

• Novi član
  • *
« Odgovor #89 poslato: Novembar 25, 2012, 02:26:56 pre podne »
zdravo svima
moja supruga inace 1977 godiste,  zbog tumora na hipofizi ima velike probleme sa vidom i zbog toga je marta ove godine ostvarila pravo na uvecani dodatak za tudju negu(preko socijalnog). nase pitanje je, dali ako uplatimo preko poljoprivrede staz koji joj fali do 5 godina mozemo da podnesemo zahtev za invalidsku penziju i dali bi posle toga morala da izlazi ponovo na komisiju za tudju negu kao penzioner. neznam dali sam dovoljno jasan, interesuje nas posto bi sigurno ostvarila pravo i na invalidsku penziju (ako je moguce da se podnese zahtev), dali bi to znacilo ponovni izlazak pred komisijom pio fonda za tudju negu. ako je neko imao slicna iskustva, molim za odgovor.
takodje nas zanima koji je postupak za  dobijanje resenja o utvrdjivanju stepena invaliditeta, koje je potrebno zbog ostvarivanja prava kod telekoma.
hvala :n23:

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.