Autor Tema: Letovanje i MS?  (Pročitano 30332 puta)

Van mreže mirao

• Član
  • **
Letovanje i MS?
« poslato: Jun 23, 2009, 02:18:12 posle podne »
     Da li idete na more? Ako idete da li vam prija?
     Novi smo u celoj toj priči oko ms-a, pa prosto ne znam da li je za supruga dobro ili loše da ide na letovanje...Ili da smišljam za decu neku priču...

Van mreže gliša

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Letovanje i MS?
« Odgovor #1 poslato: Jun 23, 2009, 03:04:20 posle podne »
Sve zavisi,mojoj supruzi toplina definitivno ne odgovara,otkako je oboljela idemo na planinu a prije smo stalno išli na more.

Van mreže bandja

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
« Odgovor #2 poslato: Jun 23, 2009, 07:30:09 posle podne »
To je individualno,verovatno mu jako sunce smeta,mada ima dosta njih koje znam da idu na more da im prija saamo ne ono kad je jako sunce.

Van mreže sama

• Član
  • **
« Odgovor #3 poslato: Jun 23, 2009, 07:36:09 posle podne »
Sigurno da je individualno , mojoj se kceri stanje naglo pogorsalo bas u teku letovanje.tako da njoj ne odgovara jako sunce i toplota.

Van mreže Malena30

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #4 poslato: Jun 23, 2009, 09:19:45 posle podne »
Mom suprugu isto ne odgovara ni sunce ni toplota..Puno   bolje funkcionise na hladnoci..ali isto tako ne pretjeranoj

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #5 poslato: Jun 24, 2009, 07:56:46 pre podne »
Idem na more svake godine.
Nisam imala probleme posle mora.
Ponasam se kao i svi drugi. Nisam na suncu bas u 13, ali nista specijalno. Ne setam i ne zamaram se na suncu.
Meni je na pocetku receno da su more i plivanje jako korisni, ali da bi trebalo ulaziti u vodu posle 18.
Ne drzim se toga. Mene voda rashladi, tako da kad osetim vrucinu, odmah kupanje.
Kada nisam u vodi u hladu sam. Uvek biram plaze gde ima prirodnog hlada i suncobrana od trske, jer mi se cini da pod njima nije puno vruce. Mada, drvo je bolji zaklon.
Ne znam da li bih isla na more da mi dete nije malo. Zao mi je da joj uskratim nase ronjenje. Mozda gresim, ne znam.

Van mreže mirao

• Član
  • **
« Odgovor #6 poslato: Jun 24, 2009, 08:03:14 pre podne »
Da, sve to individualno. Suprugu je recimo oduvek smetala vrućina i jako sunce, pa je uvek bežao u hladovinu. A sada...videćemo... Nervira me malo to što je doktorka u fazonu 'Sada idete kući i nastavljate da živite sasvim normalno, kao da se ništa nije dogodilo...' Više sam saznala na ovom forumu nego od lekara. Iskustvo je čudo... ;)

Van mreže mirao

• Član
  • **
« Odgovor #7 poslato: Jun 24, 2009, 08:16:02 pre podne »
Pa da, najveći problem su deca. Ne mogu ja njima da objašnjavam nešto što baš i nisu u stanju da shvate. A ionako vide da se nešto tu ipak dešava...tata je malo bolestan i idemo dalje.
Drago mi je Malena da svake godine uživate sa detetom na moru, to njima puno znači. Čitala sam i ja da je plivanje dobra stvar za ljude sa ms-om. Videćemo koliko je dobro za mog supruga...

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #8 poslato: Jun 24, 2009, 08:38:34 pre podne »
Moram priznati da se slazem sa doktorkom. Zivot nije stao. Prilagodis neke osnovne stvari, hrana, zamaranje i onda zivis normalno. Mislim da je to kljuc da se sto duze ostane u sto boljem stanju. Naravno uz faktor srece, na koju nemamo uticaj pa moramo misliti pozitivno, da je sigurno tu uz nas. :D

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #9 poslato: Jun 24, 2009, 10:23:38 pre podne »
za letovanje je potrebna dobra organizacija i dobar smestaj, da ne bude umor nego bas odmor.
jer nama odgovara i more i sunce, ali ne toplota. znaci na sunce -da, ali u prihvatljivo vreme dana, u more - da jer nas plivanje leci.
sve prema svojim sposobnostima, izdrzljivosti.

Van mreže Maki

• Član
  • **
  • nova ja
  • Dg: MS
« Odgovor #10 poslato: Jun 24, 2009, 10:43:24 pre podne »
ja sam prošle godine isti dan kad sam primila zadnju pulsnu krenula na more sa 2 djece.da mi je prijalo i jeste i nije,problem mi je bila pulsna nisam prvih dana  nisam mogla da se prilagodim a kasnije mi je već bilo super,večernja šetnja,malo hoda kroz vodu da jačam mišiće jer  nisam plivač,a najbitnije je da nema zamaranja nego samo koliko  se može

Van mreže Maka

• Član
  • **
« Odgovor #11 poslato: Jun 24, 2009, 10:44:55 pre podne »
Ja zato i biram hotel na plazi da nema gore dole i da nema nepotrebnog umaranja. Vec da bude bas odmor.
za letovanje je potrebna dobra organizacija i dobar smestaj, da ne bude umor nego bas odmor.
jer nama odgovara i more i sunce, ali ne toplota. znaci na sunce -da, ali u prihvatljivo vreme dana, u more - da jer nas plivanje leci.
sve prema svojim sposobnostima, izdrzljivosti.

Van mreže Kaja

• Član
  • **
« Odgovor #12 poslato: Jun 25, 2009, 07:29:23 posle podne »
Idemo na more svake godine i ostajemo  mesec ipo a nekada i dva meseca.Osecam se dobro,dosta plivam,pre podne istrcim duz obale a uvece setam sa porodicom.Jedino sto sam bila u pecatima dok sam primala betaferon a to napravim suncanjem.Medjutim to se povuce posle 2-3 sata.Po povratku kuci se osecam zaista mnogo dobro,bas ojacam od silnog plivanja gde bas svaki misic radi...:)
Zaboravih da kazem da smo put na more odlozili za 23.07.

Van mreže Asja

• Multiple Serendipity
  • Član
  • **
« Odgovor #13 poslato: Jul 04, 2009, 10:50:22 posle podne »
putovanje i MS

http://www.unitedspinal.org/msscene/?ibsa=get_content&id=841

Traveling With Multiple Sclerosis

Van mreže Kaja

• Član
  • **
« Odgovor #14 poslato: Jul 25, 2009, 09:18:46 pre podne »
Nocas krecemo na more a comp. mi ide na popravku za sat vremena,tako da se sada pozdravljam od vas...Vidimo se sledeceg 25-og.
Sve najbolje...:)

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.