Autor Tema: Moja veza sa momkom u kolicima  (Pročitano 54149 puta)

Van mreže uspavanalepotica

• Član
  • **
  • Pol: Žena
Odg: Moja veza sa momkom u kolicima
« Odgovor #45 poslato: Januar 07, 2014, 10:30:57 posle podne »
Ne mogu da odgovram na privatne poruke ili nesto ne radim kako treba :m3:

Van mreže Lena

• Član
  • **
  • Kad kuješ sreću,ne udaraj bližnje po prstim
« Odgovor #46 poslato: Januar 07, 2014, 10:35:07 posle podne »
Mislim da je to pravilo foruma, bar koliko se sjećam  :m3: moraš da imaš određeni broj (ne znam koliko) postova na forumu da bi ih mogla koristiti  ;)

• Član
  • **
« Odgovor #47 poslato: Januar 07, 2014, 10:37:39 posle podne »
Mozes ti meni da pustis mejl :n14:
Sad i ja trazim,ali ne mogu da nadjem koliko treba da imam poruka. Ova je petnaesta i opet nista ](*,)

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #48 poslato: Januar 07, 2014, 10:41:20 posle podne »
Polako doći će to na svoje samo se ti nama raspiši  ;)

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #49 poslato: Januar 07, 2014, 10:46:46 posle podne »
Pricam...ali ako ga(nas) neko prepozna psssssst :a21m:
Upoznali smo se dok sam ja radila. To je bila ljubav na prvi pogled  :-[
Morala sam da radim,a videla sam samo njegove oci  :-[
Brzo su krenule poruke,pozivi,vidjanje i evo nas vec nekoliko meseci u vezi :n20:
Funkcionisemo dobro,volimo se,kao i svaka veza :n13:
 Ima on te faze razmisljanja i preispitivanja,a i "teza" je licnost,sto sam kaze za sebe. Naravno,i ljudi razlicito reaguju,a ja koliko god naucila na sve to i videla,prosla kroz razne situacije i dalje me iznerviraju predrasudi,ruzni komentari,saputanje,pogledi,pokazivanja.
Mada,to je trenutno prokomentarisem,malo se iznerviram i prodje :)
Eto,nase price ukratko :n14:

Malo sam uspavana danas pa vjerovatno i sporije razmišljam a i neda mi se "cunjat" po forumu...Jesam li ja dobro shvatila ti si bez invaliditeta  a on je paraplegičar?

• Član
  • **
« Odgovor #50 poslato: Januar 08, 2014, 11:08:38 posle podne »
Dobro si shvatila :ok:
I imas mejl :n14:

Van mreže Lena

• Član
  • **
« Odgovor #51 poslato: Januar 09, 2014, 12:13:59 posle podne »
Draga uspavanalepotice, sve sam ja to uveliko prošla...od njegovog preispitivanja do tih pogleda i komentara tipa "mogla si bolje"! More, šta je kriterijum za bolje, od kud ti ili bilo ko znate šta je bolje za mene?  Meni treba ljubav, poštovanje i razumijevanje, ako sam ja to našla u nekom ko je u kolicima i živim srećno i ponosno kraj njega u čemu je onda problem?! Često kažem je li mi trebala neka baraba koja hoda a koja me maltretira samo da se ispune kriterijumi naše zajednice, koja je poprilično zaostala. Ja kad ostavim muža na par dana i odem u goste pitaju me a ko njega presvlači i stavlja u krevet  :o Šta da ja onda razgovaram sa takvim ljudima? A što se tiče podrške koju mu ti možeš dat to je RAZUMIJEVANJE i LJUBAV i to puno, puno, jedino tako će se opustiti. Nauči ga da se oslanja na tebe ali ne u smislu da mu budeš noge ili potrčko (to iz dobrih namjera može da vam napravi problem), prihvataj sasvim normalno njegove nedostatke ili nemogućnosti (nikako da on pomisli da je to sažaljenje), ponašaj se prema njemu kao da nema invaliditeta- ostavljaj mu papuče nasred puta tako da ne može proći kolicima, nego se saginje i broji kako si ih opet tu ostavila  ;D ostavi mu tuš visoko tako da ga ne može dohvatiti  :n30: Ja to sve radim zato što sam svijesna da pored sebe imam jednu kompletnu ličnost i da se on ponaša kao invalid vjerovatno bi ga i ja tako doživljavala a onda to nebi bilo to. Stvorite sebi mali ali idealni svijet po mjeri vas dvoje, ko vas voli i prihvatiće a ko ne...pa neka se pita kako ga prebaciš u kadu da ga okupaš  :џ Takva ljubav je za dvoje, malo specifična ali ipak LJUBAV kao i kod onih dvoje tamo koji po parku šetaju ruku pod ruku  ;) . Namjerno sam ti odg.ovdje a ne poštom jer i dugi zaslužuju da čitaju o toj ljubavi  :D

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #52 poslato: Januar 09, 2014, 12:39:56 posle podne »
Hvala Lena,tome i služi forum  :)
Uživaj u ljubavi  :n13: :ye1:

Van mreže Ena

• VIP
  • Zivot je izazov.Ne gubi vreme uzivaj u njemu...
« Odgovor #53 poslato: Januar 09, 2014, 01:05:02 posle podne »
Draga uspavanalepotice, sve sam ja to uveliko prošla...od njegovog preispitivanja do tih pogleda i komentara tipa "mogla si bolje"! More, šta je kriterijum za bolje, od kud ti ili bilo ko znate šta je bolje za mene?  Meni treba ljubav, poštovanje i razumijevanje, ako sam ja to našla u nekom ko je u kolicima i živim srećno i ponosno kraj njega u čemu je onda problem?! Često kažem je li mi trebala neka baraba koja hoda a koja me maltretira samo da se ispune kriterijumi naše zajednice, koja je poprilično zaostala. Ja kad ostavim muža na par dana i odem u goste pitaju me a ko njega presvlači i stavlja u krevet  :o Šta da ja onda razgovaram sa takvim ljudima? A što se tiče podrške koju mu ti možeš dat to je RAZUMIJEVANJE i LJUBAV i to puno, puno, jedino tako će se opustiti. Nauči ga da se oslanja na tebe ali ne u smislu da mu budeš noge ili potrčko (to iz dobrih namjera može da vam napravi problem), prihvataj sasvim normalno njegove nedostatke ili nemogućnosti (nikako da on pomisli da je to sažaljenje), ponašaj se prema njemu kao da nema invaliditeta- ostavljaj mu papuče nasred puta tako da ne može proći kolicima, nego se saginje i broji kako si ih opet tu ostavila  ;D ostavi mu tuš visoko tako da ga ne može dohvatiti  :n30: Ja to sve radim zato što sam svijesna da pored sebe imam jednu kompletnu ličnost i da se on ponaša kao invalid vjerovatno bi ga i ja tako doživljavala a onda to nebi bilo to. Stvorite sebi mali ali idealni svijet po mjeri vas dvoje, ko vas voli i prihvatiće a ko ne...pa neka se pita kako ga prebaciš u kadu da ga okupaš  :џ Takva ljubav je za dvoje, malo specifična ali ipak LJUBAV kao i kod onih dvoje tamo koji po parku šetaju ruku pod ruku  ;) . Namjerno sam ti odg.ovdje a ne poštom jer i dugi zaslužuju da čitaju o toj ljubavi  :D
Dušo  :ye1:
Nastavi tako i uživaj sa svojom ljubavi u ljubavi  :n20:

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #54 poslato: Januar 09, 2014, 03:29:58 posle podne »
...  Meni treba ljubav, poštovanje i razumijevanje, ako sam ja to našla u nekom ko je u kolicima i živim srećno i ponosno kraj njega u čemu je onda problem?! ... Stvorite sebi mali ali idealni svijet po mjeri vas dvoje, ...

:ye1: :n13:

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #55 poslato: Januar 09, 2014, 03:52:56 posle podne »
Lena, divno!  :n13:  :cheers:

Van mreže Nensy035

• Član
  • **
  • Zivot je cudesno lep.
« Odgovor #56 poslato: Januar 09, 2014, 04:50:32 posle podne »
 :n13: :n13: :n13:

• Član
  • **
« Odgovor #57 poslato: Januar 09, 2014, 11:55:12 posle podne »
Sve je to ok sto si napisala,skroz te razumem. Pruzam i ja njemu ljubav i podrsku. Sve sto moze sam da uradi,pustam ga da uradi sam. Nekome sa strane ko ne zna,nekad to moze da deluje i "surovo",ali i on je sam svestan da ne sme da se "opusta". Komentara ima svakakvih,iznerviram se,prokomentarisem i prodje.
Ali sem ljubavi i podrske,ne znam kako bih "resile" te njegove faze prespitivanja i razmisljanja. Sem sto je "teska osoba",jos kad ga uhvati ta faza,vise ne znam sta da radim. Skroz sam smirena,tu sam za njega,zna koliko mi je,koliko se borim. Ali tesko da neko moze da razume ko nije prosao  kroz to. Dosta toga znam,a i dalje ucim o paraplegiji,funkcionisanju u svakodnevnom zivotu i svim sto nosi ta dijagnoza. Ali samo on i oni koji prolaze kroz to znaju kako da se nose sa svim tim.
Inace,nasla sam knjigu,naziv je "Da, ti to možeš!". Ima na sajtu www.hupt.ht. Ima dosta informacija mozda ce nekome pomoci.

Van mreže tatijana

• Član
  • **
  • Amor omnia vincit - Ljubav sve pobeđuje.
« Odgovor #58 poslato: Januar 10, 2014, 01:54:50 posle podne »
tek sad sam procitala ove ljubavne price i samo mogu da kazem SVAKA CAST I ljubav ne zna za granice  :a10: :a10: svako dobro i sve najbolje zelim!!

Van mreže Roxi

• VIP
  • MS
« Odgovor #59 poslato: Januar 10, 2014, 02:59:20 posle podne »
Uspavanalepotice, evo od mene savet (i sama sam u kolicima) - nemoj da brines za njega ti ga VOLI! Da se brone za njega moze njegova majka, sestra ili placena medicinska sestra, a da ga voli moze devojka koja ga voli.
Nemoj se prtvarati u milosrdnu sestru, moze da nastane pakao za oboje.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.