Evo da nastavim ovdje svoju priču da ne bih odgovarala preko PP, pošto vidim da neke interesuje kako je sve to izgledalo za mene. Htjela sam na onaj post da se nadovežem ali ne znam
, pa ako se to može neka neko slobodno "upakuje". Sve je počelo ovako: organizovan je kamp sa korisnike invalidskih kolica i ja sam bila pozvana kao volonter. Bilo je to jedno prelijepo i bogato iskustvo gdje sam se više upoznala sa populacijom o kojoj mogu slobodno reći nisam ništa znala. Tu sam naravno upoznala i njega (moju ljubav) i...šta da vam kažem, "skontali" smo se ali pred sami odlazak. On je mislio da je to bio moj hir i da od toga nema ništa-a ja se do ušiju zaljubila
...vijerovatno je imao strah! Imala sam tu sreću da sam upoznala dosta prijatelja-paraplegičara i sa njima razgovarala o tom problemu...Moram da priznam da su me neke stvari šokirale,jer ja sam mislila da su paraplegičari "samo sijeli"u kolica
ni slutila nisam koje sve posledice ima. Tako sam saznala da momak koji mi se sviđa koristi urinar, ne kontroliše stolicu, ima problema sa erekcijom...dekubit...i td. U glavi mi je zujalo nisam mogla da shvatim da ja sa 22 godine nemam "normalan"sexualan život (na žalost toliko smo primitivni da na to prvo pomislimo)...ali bez obzira na sve što sam saznala u meni je i dalje tinjao jedan predivan osijećaj kojeg nisam htjela da se odreknem, željela sam da pokušam. Bila sam čvrsta u svojoj namjeri ali je on biježao od mene
! Uzalud sam se trudila on je rekao svoje : "Ne želim da se zaljubim, ne želim da se vežem" ali ja sam i dalje tjerala po svom
i vukli smo se tako hoću-neću dva-tri mijeseca dok nije došlo vrijeme da se legne u krevet (oprostite ali tražili ste-čitajte)...i došlo vrijeme i za to...sa puno straha i s jedne i druge strane...mi pokušamo...ali nije uspjelo...mali spava...a onda su počeli da rade prsti, jezik...i više ni sama ne znam šta samo PAF
nešto što do ludila dovodi...
:cheers:Naravno, vidjevši moje zadovoljstvo u njemu se nešto prelomilo i dao mi je priliku
! Od tada je sve drugačije, moj pogled na život se potpuno promijenio-ja sam se promijenila! Ne prestaje da me iznenađuje koliko velika osoba se u njemu krije...i on više nije isti...sad kako kaže živi ispunjeno i ima razlog...Sve njegove "nedostatke"ja ne primjećujem-on mi ne dozvoljava da ih vidim,pored njega sam ispunjena i fizički i psihički (ako shvatate šta hoću time da kažem) jednostavno, boljeg saputnika kroz život ne bih mogla da poželim a boga mi i ljubavnika
. Prošli smo sve one krize, naše psihičko stanje, komentare i miješanje zlonamjernih ljudi u našu vezu. A bilo je tu svega, a najviše su me iznenadili ljudi u njegovom stanju (paraplegičari) koji nisu mogli da podnesu da on ima "zdravu" dijevojku...imali bi i oni samo da drugačije gledaju na svoje stanje i svijet oko sebe.Ali, kažem sve smo to prošli ostavili iza sebe, sada smo mnogo jaki i samo molim Boga da nam da zdravlja a ostalo će doći na svoje...Prvo svadba pa uz Božiju pomoć da polako širimo porodicu
na ovaj ili onaj način (razumijet ćete vi)...bitno je da smo zajedno i da smo jedno u drugom pronašli ono što je dovoljno za cijeli život...