Autor Tema: Lumbalna punkcija  (Pročitano 163019 puta)

Van mreže iva

• Član
  • **
Odg: Lumbalna punkcija
« Odgovor #75 poslato: Oktobar 07, 2010, 08:06:46 posle podne »
Ima li neko ovakve nalaze? Kako je se odvijala bolest?

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #76 poslato: Oktobar 07, 2010, 08:21:04 posle podne »
Više - manje, svi smo dobili takve ili slične nalaze. ;)

Van mreže ZlaZhenaBG

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • MS
« Odgovor #77 poslato: Oktobar 07, 2010, 10:00:54 posle podne »
Ivo i da jeste MS, nije kod svakog ista. Ja znam ljude koji je imaju i po 30 godina i normalno funkcionisu, zato nemoj da razmisljas previse o tome.

Van mreže iva

• Član
  • **
« Odgovor #78 poslato: Oktobar 07, 2010, 10:51:42 posle podne »
Pa govore mi to svi, da moze da postoji i duga pauza izmedju napada i sl. ali kad uzmem u ruke svoj nalaz MR uvek se iz pocetka sokiram kad procitam "masovna ostecenja"! Kad sam "masovno ostecena" sa 25 kakva cu biti do 40? Kad sam uzela nalaz likvora i videla da pise da je normalan ja pomislila nemam MS pa navalila na masno, napila se gaziranog, napravila vrelu kupku i nadoknadila mesec dana! Kad ono hoces! Mosa! :n3: :)hah

Van mreže ZlaZhenaBG

• Član
  • **
  • MS
« Odgovor #79 poslato: Oktobar 11, 2010, 05:01:04 posle podne »
Kazem ti iz licnog iskustva, nemoj se opterecivati time. Vecina nas ima takve nalaze i prosli smo sto i ti sad..ja znam da mi nista dobro nije donelo. Bitno je da krenes na neke vezbe, mozes cak i na jogu ako imas nesto u blizini. Vidim da je u poslednje vreme skoro svi preporucuju. Naucices vezbe istezanja i da pravilno dises..gde ces bolje

Van mreže homer

• Član
  • **
  • sunt lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt
  • Dg: G35
« Odgovor #80 poslato: Jun 07, 2011, 02:04:39 posle podne »
Sve o LP sto se MS-a tice,

http://goo.gl/G4YMy

Van mreže Anna

• Član
  • **
  • ...and justice for all...
  • Dg: ED/MS G35
  • Grad: BGD
« Odgovor #81 poslato: Septembar 16, 2012, 06:26:54 posle podne »
prilicno zbunjeno i uplaseno,svakako..

ujutru me ceka lumalna p. iako sam se nadala da nece biti potrebna za postavljanje dijagnoze.. mislila sam da je MR dovoljan i da cu odmah poceti sa kortikosteroidima.. nacelnik poliklinike za neurologiju KBCa nije mnogo paznje pridao mom MR-u niti razogovoru samnom  :sad: nego je zbrzano rekao da moram da vadim likvor ,moram da pocnem terapiju kortikosterodima, OHB 12 ,Bedoxin,Sant E Gal itd...  :o

bez odgovora na mnoga pitanja,zbunjena,osecam se nesigurno..  :sad:

dok nisam naisla na ovaj forum,zaista sam mislila da cu poludeti jer me niko ne razume do kraja..

jedino zbog VAS se osecam bolje! hvala forumu ovom,jer jedino vama,mogu da verujem.. jer iskreno,lekarima ne verujem ,plase me njihovom nezainteresovanoscu!

Oh,koliko sam se raspisala,banovace me prvog dana ovde koliko sam dosadna  :-[  n31

izvinite na predugom postu,ali sam zaista srecna sto postoji mesto poput ovog koje mi je pomoglo da vratim snagu!

veliki pozzz svimaa  :n13: :n13: :n13:

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #82 poslato: Septembar 17, 2012, 05:24:39 posle podne »
drugari,moze li mi neko,molim vas reci,koliko dugo moram da lezim nepomicno nakon l.punkcije? posto su mi toliko informacija danas nabacali da vise nista ne znam haha ...a lezim vec punih 8 sati,hodala sam samo od klinike do kola i od kola do stana... od tada lazem i nalivam se tecnoscu..ne boli me glava ali sam jako gladna,ide mi se u toalet cesto,a boli me donji deo ledja i noge kada ustanem,strasno! vec ujutru mora da sam na nogama idem na pulsnu ,a ako ja ne mogu ni do toaleta da odem a da mi pri vracanju u krevet ne boli kicma do ludila,ptam se sta ce biti sutra...

neko resenjce kako da prebrodim noc,jer ustajati MORAM...

neki analgetik za prevenciju bola glave? jer ne zelim da me i to zaboli ,dovoljno me kicma rastura...

pozzzz  :n13:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #83 poslato: Septembar 17, 2012, 07:50:52 posle podne »
Ležanje? Ceo dan? Dva - tri dana? Zaboravio sam.

Nemoj da piješ ništa za prevenciju. Ako zaboli, onda uzmi nešto. ;)

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #84 poslato: Septembar 17, 2012, 08:26:12 posle podne »
hvala puno i pozdrav tebi Sklerozice...
ali ja nema sanse da lezim duze od ovog dana i sad noci ,jer svaki dan idem u dnevnu bolnicu na pulsnu.. sutra moram da sam na nogama uveliko zbog toga...  n31 a ledja ubise druze

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #85 poslato: Septembar 17, 2012, 08:28:04 posle podne »
Ok, ok. Kad se mora, mora se ali ipak savetujem da odmaraš par dana po povratku iz dnevne. ;)

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #86 poslato: Septembar 17, 2012, 08:35:38 posle podne »
svakako cu odmarati,mene je samo brinulo da li cu biti u stanju da odem do dnevne.. ali sad sam te poslusala i promenila polozaj ,lezim na boku i ne boli me toliko,zgodnije mi je!

:n16: :n23:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #87 poslato: Septembar 17, 2012, 08:37:59 posle podne »
 :ok:

Van mreže Daša

• Član
  • **
  • Grad: NS
« Odgovor #88 poslato: Septembar 17, 2012, 08:38:21 posle podne »
nije mi jasno  :m3: zašto nisi hospitalizirana tih nekoliko dana ? Sećam se da sam ja morala ležati 24h ,ali to je bilo 1998.g i tek posle pulsne 5-ti dan sam išla kući,iako sam stanovala 10 min do bolnice...

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #89 poslato: Septembar 17, 2012, 08:40:05 posle podne »
Ni ja nisam hospitalizovan. Odležao dva sata posle lumbalne i kući.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.