Autor Tema: Lumbalna punkcija  (Pročitano 162955 puta)

Van mreže Feanor

• Član
  • **
  • Pol: Muškarac
Odg: Lumbalna punkcija
« Odgovor #105 poslato: Septembar 19, 2012, 12:43:29 pre podne »
Mene je sigurno par nedelja držala glavobolja (pogotovo kad potegnem nešto teže da radim ). A u početku par dana su bolela leđa (donji deo). Naravno glavobolja je nestajala momentalno čim legnem na ravno... ;)

Van mreže Anna

• Član
  • **
  • Pol: Žena
  • ...and justice for all...
  • Dg: ED/MS G35
  • Grad: BGD
« Odgovor #106 poslato: Septembar 19, 2012, 08:07:11 posle podne »
cao drugari... :n23: :n23:

meni sad bila Hitna,dali mi trodon 50mg i.muskularno jer me je glava pokidala danas kad sam dosla sa pulsne.. samo oci sam mogla da pomeram i to mi je bilo bolno... 3.dan od punkcije.. dokle pitam se

:sad:

Van mreže miloskg

• Član
  • **
« Odgovor #107 poslato: Septembar 19, 2012, 08:22:59 posle podne »
Kupi u prodavnicama zdrave hrane aroniju, i jedi bar 30 bobica dnevno ako su susene ili 10 ako su sveze!
Od kad jedem aroniju zaboravio sam na glaobolju od pulsne!

Lepo je meni pricao jedan matorac kad sam bio prvi put u bolnici na pocetku bolesti da ne radim lumbalnu punkciju jel ona nista pametno ne moze da pokaze a moze samo da donese posledice.

Van mreže barbika

• Član
  • **
  • Da vec danas bude bolje , daj nam Boze malo volje
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
« Odgovor #108 poslato: Septembar 19, 2012, 10:32:25 posle podne »
cao drugari... :n23: :n23:

meni sad bila Hitna,dali mi trodon 50mg i.muskularno jer me je glava pokidala danas kad sam dosla sa pulsne.. samo oci sam mogla da pomeram i to mi je bilo bolno... 3.dan od punkcije.. dokle pitam se
 :sad:

:n29:

bice bolje,valjda ce da popusti  :n14:

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #109 poslato: Septembar 21, 2012, 08:01:27 posle podne »
:n29:

bice bolje,valjda ce da popusti  :n14:
hvala draga  ;)

evo danas 5.dan od punkcije i danas sam zavrsila sa pulsnom... boli me vrat kada pokusam da okrenem glavu,tako da u lezecem polozaju samo ne boli... kaze danas sestra,procice za koji dan... ne pomazu analgetici,ova ukocenost i bol me brinu ali kazu normalno je... uh..
 :n12:

pozzz veliki za sve  :n23:

Van mreže vivaneu

• Novi član
  • *
« Odgovor #110 poslato: Septembar 22, 2012, 09:07:31 posle podne »
 Mene interesira dali  je netko radio lumbalnu više puta ,i dali  su ti nalazi uvijek isti ili se nesto mijenja .Recimo kao kod magneta koji mi je zadnji puta bio puno bolji tj. neke lezije su se remijalizirale,  ako sam dobro shvatila tj. više ih nema . Pozdrav svima

Van mreže naca

• Global Moderator
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
« Odgovor #111 poslato: Septembar 22, 2012, 09:11:52 posle podne »
Ovo smo već pisali,al evo opet.
Radila dva puta,oba puta poz.na oligoklonalne trake.Zašto dva puta?Tako mi rekla DR a ja šta ću pristala.
i ne mogu sad da nađem za MR,gde sam pisala već, ali prvi i kasnije više njih isti,tj s aktivnim prvo uočenim lezijama :m2:

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #112 poslato: Septembar 22, 2012, 09:16:26 posle podne »
Meni su cetiri puta radili punkciju (naravno u vecim vremenskim razmacima) i svi nalazi su isti.Magnetna je radjena oko pet puta  :n14: i tek pre oko mesec dana (na zadnjoj) nadjene su lezije koje odgovaraju MS-u.

Van mreže vivaneu

• Novi član
  • *
« Odgovor #113 poslato: Septembar 22, 2012, 09:20:37 posle podne »
Mislila sam da se i tu možda može nešto popraviti npr. nešto što je bilo pozitivno da na drugoj lumbalnoj bude negativno ,ali oćito je tu šta je tu je .Moje je iskustvo takvo da to više nebi htjela ponovit .

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #114 poslato: Septembar 22, 2012, 09:25:02 posle podne »
Kod mene je sva cetiri puta bila pozitivna...sin je radio tri puta i sva tri puta pozitivna  ](*,)

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #115 poslato: Septembar 23, 2012, 08:31:32 posle podne »
Daco, izvini ako pitam gluposti, ali ti imas MS i sin ti ima MS. Jel sam dobro ukapirala?

Van mreže Daca

• Član
  • **
« Odgovor #116 poslato: Septembar 23, 2012, 11:04:56 posle podne »
Poslacu ti pp.  thanks

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #117 poslato: Septembar 24, 2012, 10:21:22 pre podne »
 :n23: CAO drugari...

evo 7 dan od lumbalne... i jos uvek vrat i glava bole pri okretu...
kada legnem,sve ok...

dokle li ce vise? :n7:

sve vas pozzzz  :n23:

Van mreže hannah

• Član
  • **
« Odgovor #118 poslato: Septembar 24, 2012, 05:03:16 posle podne »
Anna, pa mene je dugo bolelo, ali cim legnem prodje, pa mi to onda nije bio problem. Lezala i citala, odmarala, gledala TV, bas mi lepo bilo...  :n14: Al kad treba do WC-a da odem, da se istusiram, tako nesto, bilo je bas strasno, 10-ak dana sigurno, mozda i koji dan duze. Lezi, sta ti fali, proci ce, jedino ako imas neke obaveze, onda je bas nezgodno. :m1:

Van mreže Anna

• Član
  • **
« Odgovor #119 poslato: Septembar 25, 2012, 03:30:04 posle podne »
Anna, pa mene je dugo bolelo, ali cim legnem prodje, pa mi to onda nije bio problem. Lezala i citala, odmarala, gledala TV, bas mi lepo bilo...  :n14: Al kad treba do WC-a da odem, da se istusiram, tako nesto, bilo je bas strasno, 10-ak dana sigurno, mozda i koji dan duze. Lezi, sta ti fali, proci ce, jedino ako imas neke obaveze, onda je bas nezgodno. :m1:
hvala draga..  :n20:

evo tacno nedelju dana je proslo i napokon prosao bol,hvala Bogu!

:n23: svima

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.