Autor Tema: SOS prodavnice  (Pročitano 9435 puta)

Van mreže naca

• Global Moderator
  • Pol: Žena
  • kad porastem,samo će mi se kasti...
  • Dg: MS
  • Grad: NBgd
SOS prodavnice
« poslato: Mart 20, 2009, 04:28:11 posle podne »
Prodavnice za najsiromašnije
20. mart 2009.Izvor: B92, Beta

U Beogradu će 25. marta biti otvorena prva prodavnica u kojoj će, po nižim cenama, moći da kupuju socijalno najugroženiji građani.

Očekuje se da se lanac tih prodavnica proširi u celoj zemlji. Ministarstvo trgovine tek treba da oformi stručni tim koji bi analizirao ideju o takvim prodavnicama. U prodavnicama iz lanca "Jabuke", u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, već pune rafove jeftinijom robom.

.....

Pravo na kupovinu samo najsiromašnijima

Prema nezvaničnim statistikama, u Srbiji ima više od tri miliona ljudi koji bi mogli da ostvare pravo da kupuju u SOS prodavnicima.

Pravo da kupuju u SOS prodavnicima imaće radnici sa minimalnom zaradom, koji će od sindikata dobijati kartice kao dokaz.

Osim njih, pravo da kupuju imaće penzioneri čije penzije ne prelaze 20.000 dinara. Kao dokaz će donositi poslednji ček od penzije.

Zatim, nezaposlena lica sa potvrdom iz Nacionalne službe za zapošljavanje, primaoci socijalne pomoći, invalidi i izbegla i raseljena lica.

.......

Ceo tekst : B92

Van mreže jovanka

• Član
  • **
  • Orleanka
Odg: SOS prodavnice
« Odgovor #1 poslato: Mart 21, 2009, 05:14:54 pre podne »
Secate se centara za pomoc izbeglicama i podela paketa penzionerima '90-tih?
Sve me ovo plasi, najave socijalnih prodavnica, donacija od plata   ,,srednje" klase za socijalno ugrozene, radna nedelja od tri dana,..... Sta nam najavljuju ovim merama....  Beznadje?
Kako obraditi napustenu zemlju, kako skinuti sa fondova socijalne zastite one koji sa predumisljajem rade na crno,......? Nerad, kriminal, korupcija, .....zdravstvo, pravosudje....Povecavane su plate, a niko ne kontrolise koliko se radi.....
Uh, misli su mi crne, a imam dete koje da bi vratilo pravo na normalan zivot treba da zivi u sto manjem negativnom stresu......
Molim se da nadjem snage za dalje......

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #2 poslato: Mart 21, 2009, 03:09:42 posle podne »
Nisu ti misli crne. Situacija je crna. Ništa od ovog što si nabrojala nije izmišljeno. To je realnost za većinu raje na ovim prostorima. Namerno kažem raje i mislim na to kao pogrdnu reč. Tako se tretira narod ovde.

Van mreže Tia

• Global Moderator
  • Master of the Universe
« Odgovor #3 poslato: Mart 21, 2009, 04:56:00 posle podne »
ja cu da cutim, ja cu da cutim  >:D

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #4 poslato: Avgust 21, 2009, 02:54:56 posle podne »
Prvi SOS market u Nišu
20. avgust 2009.  Izvor: Tanjug

U Nišu je, u sklopu zatvorene pijace u naselju Duvanište, otvoren prvi SOS market, a cene u toj prodavnici su u proseku niže za 10 do 15 odsto.

Uslov da bi neko bio kupac u tom marketu jeste da su mu mesečni prihodi manji od 23.000 dinara, a to dokazuje ličnom kartom i potvrdom o primanjima, rečeno je na otvaranju.

Ceo tekst : B92

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Grad: Beograd
« Odgovor #5 poslato: Avgust 21, 2009, 09:49:06 posle podne »
Sad su se zeznuli. Pola Niša će da se prijavi.

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #6 poslato: Septembar 04, 2009, 09:43:42 pre podne »
SOS marketi izdržavaju test vremena

Premda su mnogi predviđali, Srbiju je zaobišao slovenački scenario, barem kada je sudbina SOS marketa u pitanju. Kako su u Ljubljani prodavnice za siromašne građane brzo propale zbog nezainteresovanosti dobavljača i slabe potražnje, postojala je bojazan da će se isto dogoditi i kod nas.

Ali, kako prema nekim podacima gotovo četvrtina građana Srbije živi na granici siromaštva, SOS radnje izgurale su gotovo šest meseci. Do sada ih je u prestonici otvoreno deset, a nedavno je u Inđiji otvorena još jedna.

Pitanje je, međutim, da li je uspeh prodavnica za socijalno ugrožene građane u Srbiji razlog za slavlje ili ne, jer kako je još pre otvaranja prve ovakve radnje izjavio Slobodan Milosavljević, ministar trgovine, „nije srećna zemlja koja otvara SOS markete”. Mnogi penzioneri, građani sa minimalnim primanjima, nezaposleni, studenti, kao i izbegla i raseljena lica, ipak, svakodnevno pohode ove markete.

– Nema preciznih podataka o tome koliko smo tačno kartica koje omogućavaju kupovinu u ovim radnjama do sada izdali, ali procenjujemo da se nešto manje od stotinak hiljada potrošača snabdeva u SOS marketima – objašnjava Milena Radulović, pi-ar trgovinskog preduzeća „Jabuka”.

Socijalno ugroženi sugrađani, ipak, neće moći doveka da kupuju u ovim radnjama. Kako je nedavno za „Politiku” izjavio Milorad Mišković, direktor „Jabuke”, SOS marketi će verovatno poslovati još godinu ili dve, dok ne prođe kriza.

Ceo tekst : Politika

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #7 poslato: Septembar 04, 2009, 10:56:51 pre podne »
Pročitala sam u novinama da će početkom oktobra takva SOS prodavnica da počne da radi i u Novom Sadu.

Van mreže Lena

• Član
  • **
  • Kad kuješ sreću,ne udaraj bližnje po prstim
« Odgovor #8 poslato: Septembar 04, 2009, 11:11:25 pre podne »
Moja organizacija je htjela da napravi jedan takav projekat u našem gradu i to bi bilo prvi put da se radi nešto slično, međutim projekat nije podržan jer u RS ima drugih gradova koji su pogođeni socijalnim slučajem u većoj mjeri nego kod nas  ::) Mislim da to nema nikakvog smisla ali eto...jer ako ćemo po statističkim podacima Doboj ima najveću stopu nezaposlenosti a to sve govori  :-\

Van mreže naca

• Global Moderator
« Odgovor #9 poslato: Decembar 10, 2009, 03:19:01 posle podne »
Sad čitam da je SOS market otvoren i u pančevačkom naselju Kotež.

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.