Autor Tema: Problemi  (Pročitano 87227 puta)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
  • Pol: Muškarac
    • HENDI-DRUŠTVO
  • Dg: MS
  • Grad: Beograd
Odg: Problemi
« Odgovor #105 poslato: Maj 27, 2011, 10:15:14 posle podne »
Nema na čemu. Pozdrav. ;)

Van mreže seve

• Član
  • **
  • Dg: G 35 i M10
« Odgovor #106 poslato: Maj 30, 2011, 04:42:50 posle podne »
Operacija uspela, jos jednom hvala

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #107 poslato: Maj 30, 2011, 08:52:41 posle podne »
 ;)

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #108 poslato: Jul 05, 2011, 11:26:25 posle podne »
Unapred zahvalan ako mi neko nađe drajver za LG Flatron E1940 LED

Van mreže alex

• Član
  • **
  • Pol: Žena
« Odgovor #109 poslato: Oktobar 18, 2011, 05:14:11 pre podne »
Ehhh da...ne znam gde ovo da stavim,a znam da mu nije ovde mesto,pa vi premestite  :n11:

Treba mi pomoc oko kompjutera,ako se neko razume  :n25:

Desktop crce pre neki dan,a lap top preti da ce da me i on ostavi  :'( :'( :'( :'(

Please help!!!!  :sad:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #110 poslato: Oktobar 18, 2011, 06:03:07 posle podne »
Šta mu je?

Van mreže alex

• Član
  • **
« Odgovor #111 poslato: Oktobar 18, 2011, 10:15:42 posle podne »
:Hvala Naco sto si ga premestila,nisam mogla da pronadjem gde treba  :n20:

Evo ovako,da iznesem problem:

Sto se desktopa tice,on je u poslednje vreme pravio jacu buku nego inace,kao da se ventilator previse cuo.Pomagala su 3-4 udarca odozgo, i on bi menjao zvuk i postajao tisi.I to se samo desavalo kada ga ukljucim.Ali u poslednje vreme,nista nije pomagalo,tako da me je glava bolela od njega koliko je pravio buku.Resih i otvorih ga,ocistih usisivacem i izduvah fenom(ukljucenim na hladno),ali ni to nije pomoglo.A,onda jedan dan,odmah posle ukljucivanja,osetio se miris kao da gore instalacije,i odmah zatim se culo kao petarda kad eksplodira,mala eksplozija unutra,i racunar se ugasio.

A sto se laptopa tice,imam HP pavilion entertrainment model dv7.Kod njega postoji vise problema.Jedan taj sto mi se konekcija gubi svakih 10-15 sec,bilo da koristim bezicni net ili ga direktno ustekujem.A nije do neta,jer se kod brata na laptopu to ne desava,a koristimo isti! A drugi problem se pojavio pre oko 7 dana.Na ekranu su se prvo pojavile tacke,crne boje,staticne,koje su obrazovale krug.i unutar njij je bilo jos tacaka.Onda se posle par sati pojavila jos jedna iznad,samo veca.Prva pomisao je bila da su mrtvi pixeli.Medjutim to vise nisu tacke,nego mrlje,jako velike i crne,razmazane i svakim danom su sve vece.Iz njih su se pojavile i linije koje idu preko pola ekrana,tako da jako smetaju jer zaklanjaju teks !!! A cudno je sto se sve to vidi i kada je kompjuter iskljucen! Kao da je neko uzeo crni marker i isvrljao ekran.Samo sto nije sa spoljne strane nego iznutra!

Eto,pokusala sam sto bolje da opisem problem,pa ako neko ima ideju sta im je.... :m1: :m1: :m1: :n5: :n5: :'( :'( :'( :'( :'(

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #112 poslato: Oktobar 18, 2011, 10:53:58 posle podne »
Desktop je  :sad:.

Da budem optimista, po opisu sumnjam na napajanje. Na osnovu napisanih simptoma, pretpostaviću da je problem bio ventilator u napajanju koji je na kraju otkazao i doveo do pregrevanja neke komponente napajanja što je dovelo do "petarde".

Inače, kada se jave čudni zvuci a postoji sumnja da potiču od nekog ventilatora, treba proveriti tako što se prstom pritisne središnji deo dela koji se okreće (peraja ventilatora) do zaustavljanja. Ako zvuk prestane, taj je. Naravno, isto se može utvrditi i tako što će se ventilator isključiti sa izvora napanja (napanje ili ploča) i to raditi dok je kompjuter ugašen. Treskanje po kućištu nije dobro zbog hard diska.

Za laptop nemam ideju. Nisam se nikada sreo sa tim problemom u vezi ekrana. Ako je kojim slučajem u garanciji, iskoristi istu.

Na žalost, nisam baš od pomoći. :(

Van mreže alex

• Član
  • **
« Odgovor #113 poslato: Oktobar 18, 2011, 11:06:31 posle podne »
Ne,nije u garanciji.Kupljen je polovan :(

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #114 poslato: Oktobar 18, 2011, 11:11:50 posle podne »
 :'(

Van mreže seve

• Član
  • **
« Odgovor #115 poslato: Decembar 06, 2011, 04:09:28 posle podne »
 Interesuje me da li se kod nanosenja termalne paste treba ukloniti staru ili noze naneti preko nje nova.
Kuler na lap-topu je poceo da se ukljucuje cesto i da duze radi. Otvorio sam ga i ocistio prasinu i ono sto uvuce unutra oko rebara. Pa me interesuje da li sam i trebao pastu da zanovim radi boljeg hladjenja maticne ploce.  :m3:

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #116 poslato: Decembar 06, 2011, 04:27:11 posle podne »
Treba uloniti staru.
Budi oprezan jer je često na originalnom hladnjaku nešto kao žvaka a ne pasta i teško se skida. Ako baš ne ide, ostaviš komp da radi dok se malo ne ugreje a zatim sledi gašenje i skidanje hladnjaka.

Van mreže seve

• Član
  • **
« Odgovor #117 poslato: Decembar 06, 2011, 07:30:51 posle podne »
Gde ima te 'zvake " da se kupi, prvo bih je nabavio pa onda menjao. Hvala

Van mreže Sklerozica

• Administrator
    • HENDI-DRUŠTVO
« Odgovor #118 poslato: Decembar 06, 2011, 07:53:05 posle podne »
Žvaku skini a stavi termalnu pastu. ;)

Van mreže seve

• Član
  • **
« Odgovor #119 poslato: Decembar 06, 2011, 08:06:35 posle podne »
 n32 Hvala

Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo korisnika i vlasništvo sajta www.hendidrustvo.info. Svaki korisnik ovog sajta je odgovoran za sadržaj svoje poruke koju objavi na sajtu. Sajt se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je isključivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Ako su u pitanju tekstovi, koji prenose lične događaje i sudbine korisnika ovog sajta, za njih morate dobiti dozvolu od autora. Takođe, za ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatražite odobrenje od administratora www.hendidrustvo.info sajta ili autora teksta.